Швейцария гласува на референдум за еднополовите бракове

Противниците ги описват като "фалшиви бракове"
28 апр 2021 08:23, Ния Христова
35
Швейцария гласува на референдум за еднополовите бракове
Снимка: Pixabay

Избиратели в Швейцария ще решават дали еднополовите двойки могат да сключват брак. Това се случва, след като противници събраха достатъчно подписи за провеждане на правнообвързващ референдум във връзка със закон от 2020 г., който позволява подобни бракове, предаде Ройтерс.

Законодателството тогава разреши също на транссексуални хора да променят своя рожден пол с декларация. Правителството потвърди, че противниците на еднополовите бракове са събрали достатъчна подкрепа за свикване на референдум. През май месец ще се определи дата за гласуването, което може да се състои най-рано през септември, заяви говорител.

Противниците на еднополовите бакове ги описват като "фалшивите бракове" и казват, че брак може да се сключва само между мъж и жена. Според проучване, проведено от групата за защита на правата на хомосексуалистите "Розов кръст" през 2020 г., над 80 % от швейцарците подкрепят еднополовите бракове, което предполага, че законът би влязъл в сила, дори да бъде подложен на референдум.

През 2013 г. Франция узакони еднополовите бракове, през 2017 г. същото направи и Германия, а през 2015 г. Върховният съд на САЩ постанови, че американската конституция дава право на еднополовите двойки да сключват брак.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
7
 
! Отговори
содом и гомор преди 2 години
Казано е по волята на бога всички тия извратени държавици ще идат в ада не ги следвайте
16
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брак е дума, която се използва за описване на съюз между мъж и жена. За да се промени значението и или за да се добави ново се изисква разрешението на ВСИЧКИ, които я използват. АЗ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН с тази дума да се описват сексуалните извращения и менталните проблеми. Брака е свещен съюз и няма нищо общо с психично болните и психопатите.
15
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
това е демокрация -референдум .
14
1
 
8
 
! Отговори
ВОЛЯТА НА НАРОДА преди 2 години
Кога волята на народа ще узакони канибализма?Ако се замислите тия сбъркани неща са тъждествени!
13
2
 
7
 
! Отговори
Природосъобразно преди 2 години
И къде са 'зелените' европейци в тоя случай ?!?не трябва ли според природните закони - една двойка е семейство ако може сама да си направи поколение и да се грижи за него?
12
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А браковете между хора и животни кога?
11
2
 
10
 
! Отговори
човека с бича преди 2 години
Аз знам нещо хубаво за пропагандаторите на тази содомия - един волски бич!
10
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не знаете какво е MAP? Когато приемате LGTGB+, ще се наложи след година да приемете и тях. Потърсете и ми кажете, че това не е най-кошмарното нещо, което може да се случи от тези "мили" и "онеправдани" душевноболни хора!
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Швейцарците ме кефят. Още се помни преди няколко години как забраниха с референдум минаретата на джамиите. Впрочем и тогава имаше проучвания че мнозинството щяло да гласува против предложението, обаче стана точно обратното.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
гей-ове-те и фашистите вън от Европа!
7
1
 
17
 
! Отговори
Бай Иван преди 2 години
Това е разликата между тях и либералният фашизъм в ЕС, където това се налага под натиск, без да се питат хората, това клоуните от дб не го проумяват, всеки който не е съгласен с тях бива нападан, понеже са големи "демократи" ;) !!!
6
1
 
12
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
До до анонимнияДА ТАКА ЩЕ Е!!!ВЪРХОВЕНСТВО НА ВОЛЯТА НА НАРОДА!!!!АКО НАРОДА ПРИЕМЕ ДА ВЪРВИМ ГОЛИ ПО УЛИЦИТЕ --- ЩЕ ВЪРВИМ ГОЛИ ПО УЛИЦИТЕ!!!!---------ВОЛЯТА НА НАРОДА НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ РЕШАВА!! НО ДА Е ВОЛЯТА НА НАРОДА А НЕ НА ЕДНОЛИЧНИ ФИГУРИ!
5
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Повечето швейцарци са здравомислещи хора и затова им е разрешено да правят референдум!За по глупавите като българите или немците, които са повече, но по глупост си приличат, няма референдум!С други думи резултатът е ясен!
4
1
 
6
 
! Отговори
българин преди 2 години
До: номер 4Те винаги са били защитени. И сега са. И ще бъдат.Не виждам какво те притеснява.
3
14
 
20
 
! Отговори
до анонимния преди 2 години
по твоята логика народа ако реши да няма данъци, закони и трябва така да бъде??? Слави много ти е промил мозъка спри да му гледаш шоуто...
2
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонимеН то един народ!
1
20
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
НА ЕДНА ТЕРИТОРИЯ, ВОЛЯТА НА НАРОДА Е НАД ВСИЧКО!!АКО ИСКАТ ДА СЕ УЗАКОНЯТ БРАКОВЕТЕ МЕЖДУ ХОРА И ЖИВОТНИ ТОВА ЩЕ Е!!!-------------------НА ВСИЧКИ КОМУНИСТИ ДА ИМ Е ЯСНО, ЧЕ НАРОДА РЕШАВА, А НЕ РЕЖИМА ЗАГРАБИЛ ВЛАСТТА И НЕПРОВЕЖДАЩ ИЗБОРИ СЪС ОБЯВЯВАНЕ НА ПРОТОКОЛИТЕ А НА МЕСТА ДОРИ И НЕ ПРОВЕЖДАЩ ИЗБОРИ КАТО В СЕВЕРНА КОРЕЯ И КУБА!