Борисов: Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес

Премиерът говори на Социалната среща на върха в Порто
7 май 2021 23:05, Петя Славова
145
Борисов:  Държавите да инвестират в модернизация на учебния процес
Снимка: БГНЕС

"Държавите трябва да инвестират в дигиталните инструменти, в модернизация на учебния процес и в обучение на самите учители. Защото отмина времето, когато щом завършиш висше образование или защитиш специалност, с това да приключва обучението." Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който взе участие онлайн в Срещата на върха по социални въпроси на ЕС в Порто.

В тази връзка премиерът Борисов изтъкна, че България подкрепя начертаната в Плана за действие за Европейския стълб на социалните права цел, според която до 2030 г. най-малко 60% от всички възрастни лица следва да участват в обучение всяка година.

Пред участниците във форума министър-председателят Борисов акцентира върху необходимостта в следващите години да се достигне високо ниво на дигитализация, което може да се реализира със залагането на този важен приоритет в програмата на правителствата на държавите членки.

Борисов посочи изключително важната роля на информационните технологии в съвременния живот и добави, че един от суперкомпютрите на Европа се намира в България, построен е и е готов за експлоатация.

В рамките на изказването си премиерът отбеляза, че българското правителство в последните години инвестира изключително много в образователните система и инфраструктура, постигна двойно увеличение на учителските възнаграждения и бе положена основата за успешно онлайн обучение във всички класове. „Така че съм оптимист, тъй като хората бързо разбраха, че трябва през целия си живот да се обучават, за да бъдат конкурентноспособни на пазара на труда“, добави министър-председателят.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


145
Още по темата: Бойко БорисовЕСПорто
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
17
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Борисов не го чака затвор,Борисов го чака труден избор,той ли ще свърши мръсната работа или те.Борисов вече е осъден.
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Боко го чака затвор.Това звездите ли ти го говорят?
22
2
 
26
 
! Отговори
Какво разбрахме. преди 2 години
Борисов без да е ветеринар ходатайствал за яйцата на Иван Пилето пред турските власти.Иван Пилето излязъл на печалба от фурмите на Борисов дето дойдоха от саудитска арабия със правителствения самолет. Усети се че е направил голяма беля и после каза ,че не си спомня.Борисов е пълен и откровен geбил който наистина е мислел ,че ще управлява вечно.На следващите избори няма да хане и 4%.
21
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инвестирането в образованието не се изразява само в едни пари в повече на даскалите, пари за интернет, пари че работят от вкъщи, на ви пари да гласувате за мен. Какъв стимул има един учител да се старае на работа или да изисква и да работи за качество, след като написаните от него двойки се преправят на 3/4-ки по заръка на директора, защото всеки ученик е пари, а за да имаш работа, трябва да имаш ученици. Тотално изврратена е станала системата! Инвестирайте в политики, в методи и практики!
20
4
 
17
 
! Отговори
Боко го чака затвор. преди 2 години
В затвора на Боко всеки ден ще му пускат песента на Азис - "Как боли"
19
3
 
14
 
! Отговори
Хм, преди 2 години
тази снимка едва ли е от днес, сега едва ли е така самоуверен.
18
5
 
13
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Седемдесет процента от българите мечтаят да се събудят със новината,днес се самоуби Бойко Борисов,останалите 30 процента мечтаят да го самоубият
17
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Здрасти, Боко, аз съм Шиши. За неделя не каза - идваш ли да играем белот на Студена. Извикали сме и Бадер, каза че щяла да дойде, но да вземеш Виагра, че вече не можеш да го вдигаш. Ще играем на вързано - който бие, опъва Бадер, който падне - ще го опъват него.
16
24
 
7
 
! Отговори
С БСП към фалити преди 2 години
Бойко Борисов окошари много червени олигарси. Престои и Черепа и Цв.Василев да се върнат за да облекчат раираните пижами. Чудят се как да очернят Баце,но народът пак ще го сложи на първо място. *** се червени кхмери и шарени чалгари.
15
4
 
21
 
! Отговори
Не извратен тип преди 2 години
Ако Борисов е мъжкар,ще си тегли куршума
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Дигиталните инструменти."Къртимивки.Диагностицира бъдещето,коетозависи единствено от КОЙ-то.Нещо запорутените пътища,негова емблема.Съсипани бизнеси,усвоени грандове,милиарди заеми...Да се въведе ценз ,коя професия можеда е адекватна за министър председ.От кой район ,на татковината.Не от -- Банкя,Драгоман,Пловдив,Мадрид,Украйна,София.
13
4
 
9
 
! Отговори
Професор преди 2 години
Патриот, родолюбец и Народен Будител! Генерал Бойко Борисов! Трябва да се инвестира и в производството на кренвирши Генерале! Ей как топна чушката само у плеймейтката а? Аз ако бех жена и за 1000 лева бих си разтворил краката пред Генерала.Герб Победа! На следващите избори минимум 150 депутата за да продължим с мощния подем на страната. Далавери и Каракачанов с чантичката Билла също в парламента да крепят Генерала!
12
3
 
17
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Простете му той не знае какво говори, просто си чете текста!
11
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Буци, искам да си прекарам яйцата през Турция, ще ми помогнеш ли? Остай ги тия дигитализация, дай да си говорим по-важни неща. А, щях да забравя, в неделя сме се разбрали със *** и Шиши да играем белот и ни трябва четвърти човек. Звънях на каскета, ама той каза, че щял да помага на Пилето, понеже някакъв работник му откраднал кокошка. Идваш ли?
10
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой пак е форматирал дигиталния мозък на Тиквата.
9
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каквото и да стане, винаги ще има една висша европейска фигура, която ще иска да разговаря с Борисов!Името и е Лаура Кьовеши.
8
4
 
19
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Спрете да ни го показвате, скоро ще сложи анцуга и ще се върне при братовчедите от улицата, както в добрите стари времена, контрабанда на цигарки, фалшиви пари, ***.....изнудвания, рекет. Ми ко да прави човека кат не знае друго!
7
3
 
11
 
! Отговори
x преди 2 години
С машинното гласуване елиминираха ромите и неграмотните. Вместо да има изискване за образователен ценз и да навдигнат всякакви нпо-та за правата на човека, те го извъртяха много хитро.
6
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бат, Бойко продължаваме напред!!! Продължавай да им пречиш на крадците от комунистическите бункери. Народа е с теб.Като много знаят да лаят нали ги видяхме-не могат 1 кабинет да излъчат. Некомпетентни, импотенmни политици до мозъка на костите си. Не оставяй България в лапите на чалгарите!
5
7
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия хора от Европа дали знаят с каква личност разговарят?