Евролидерите обсъждат пандемията и борбата с бедността в Порто

Очаква се да приемат декларация за европейски дигитален, зелен и справедлив преход
7 май 2021 09:14, Елка Василева
10
Евролидерите обсъждат пандемията и борбата с бедността в Порто
Снимка: архив, БГНЕС

Създаването на нови работни места след пандемията от COVID-19, подобряването на тяхното качество, борбата срещу бедността и социалното изключване ще бъдат във фокуса на срещата на европейските лидери, която ще се състои днес и утре в португалския град Порто, предаде БНР.

В поканата до държавните и правителствени ръководители председателят на Европейския съвет Шарл Мишел подчертава, че на работната вечеря днес ще се дискутира ситуацията с коронавируса и подготовката на срещата на върха ЕС-Индия, която ще се проведе в събота. Индийският премиер Нарендра Моди ще се включи виртуално. Срещата ще се състои на фона на драматичните мащаби на пандемията в страната, на която ЕС и държавите-членки оказват подкрепа, подчертава Мишел. Евросъюзът и Индия ще обсъдят и възможностите за засилване на стратегическото партньорство.

Очаква се европейските лидери да приемат декларация, която да се фокусира върху идеята за европейски дигитален, зелен и справедлив преход.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
Много зелено бе преди 2 години
Еврокорумпетата пак ще пробутват залъгалките за "зелена" икономика, съчинени от големите финансови спекуланти - както винаги приватизиране на печалбите и социализиране на загубите. От това "зелено", което по подразбиране е икономически неефективно, на всички ще ни причернее пред очите, а на тях ще им е светло и ведро, докато си гледат банковите сметки...В събирането на "зелено" и "справедливо" на едно място има толкова смисъл, колкото в израза "дървено желязо".
5
0
 
4
 
! Отговори
Кармен Златарева преди 2 години
"Евро - лидерите" = равно на евро мошениците!?...Какво има толкова много да се обсъжда,и каква полза от обсъждания? Да се действа трябва - ама никой няма интерес...Сит на гладен не вярва!!!
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На вечерка в Порто с хайвер и шампанско, а там горките хора от пандемията изпофалирали се редят на опашка за супичка. Тяхните решения само задълбочават пропастта между бедни и богати.
3
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Скоро ще има още такива срещи и по други места, ако не рестартират икономиката и освободят народа от ковидско робство.
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А бедноста в Тикволандия кога?
1
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ква пандемия ве?