Откриха тялото на "белгийският Рамбо", заплашил с убийство редица хора

Сред тях е и известен вирусолог
20 юни 2021 22:33, Нели Христова
46
Откриха тялото на "белгийският Рамбо", заплашил с убийство редица хора
Снимка: БГНЕС

Полицията в Белгия съобщи, че е открила тялото на укриващия се военен, заплашил известен вирусолог заради действията му по време на Covid пандемията, информира "Гардиън", цитиран от БГНЕС.

Стотици хора от силите за сигурност претърсиха североизточна Белгия след изчезването на 17 май на Юрген Конингс, наречен "белгийският Рамбо" заради сходството на случая му с този на героя на Силвестър Сталоун. Конингс беше обект мащабно преследване и се смяташе, че е бил тежко въоръжен.

Днес разхождащи се в гората близо до град Дилсен-Стокем са открили тяло, за което първоначалните данни сочат, че е на Конингс и че той се е самоубил, но е в ход допълнителна проверка, се казва в изявление на белгийската федерална полиция.

Според местните медии 46-годишният ефрейтор Юрген Конингс е оставил писмени съобщения на бившата си съпруга преди да изчезне през май, които сочат, че имал за цел да преследва висши служители в Белгия.

Конингс е съставил списък с потенциалните си цели, между които един от най-известните белгийски експерти по Covid-19 Марк Ван Ранст и министърът на отбраната Лудивайн Дедондер. Конингс е заподозрян също в планирането на нападение срещу джамия.

Сред хората под повишена защита бяха бившата съпруга на Конингс и адвокатът, участвал в развода му. Полицията бе подсигурила допълнителна сигурност за висши фигури в армията на страната, отговорни за уволнението на Конингс заради политическите му възгледи миналата година.

Стотици офицери участваха в операцията по издирване на Конингс, за когото се твърдеше, че е с крайно десни възгледи и омраза към програмата за ваксинация срещу Covid-19.

Конингс е бил наблюдаван от антитерористичната агенция на Белгия. Смята се, че той е имал в себе си противотанкови ракетни установки и други тежки оръжия от армейска казарма, които е скрил, преди да изчезне.

След като ефрейторът изчезна, министърът на отбраната на Белгия Дедондер обеща да промени закона, за да затрудни достъпа на военния персонал до оръжейните арсенали без по-високо ниво на сигурност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Сайга 12 преди 2 години
Бил тежко въоръжен!? Явно е много трудно човек да се порови малко, за да разбере какво е тежко оръжие.
27
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо им каза какво планираш, приятелю:(
26
3
 
16
 
! Отговори
БББ преди 2 години
Бог да прости героя, трябваше да почне от джамиите ,после другите.
25
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Крайно десните са ненормалници по дефиниция.
24
23
 
13
 
! Отговори
Ваксър преди 2 години
Поредното доказателство, че антиваксърите не са у ред.
23
13
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И техните фуражки с пилешки мозък като нашия Фигурантин.
22
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Баси tъпoто зелено чорапче. Извадило ракети срещу вируса
21
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе нещо като бозав филм е работата... За кво му е да се саботира сам? И после даже се самоубива? Според мен е бил неудобен с нещо и са искали да го елиминират и затова са спретнали цялото това нескопосано представление за пред света. Интересното е с какво е бил неудобен и какво толкова е знаел?
20
4
 
18
 
! Отговори
Рамбо Мамбо ча ча ча преди 2 години
Съставил списък на политиците и лекари които щял да избие , оставил го на жена си ... и отишъл в гората . Все едно че тия политици там живеят, еббаси. ............. Не ги намерил и се самоОбил . СамоГръмнал се с 5 куршума в тялото и един контролен в главата . За да не могат лесно да го разпознаят .
19
6
 
3
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Сега ще храни червеите. Не е живял и умрял напразно бoклyкa :)
18
2
 
17
 
! Отговори
Handel преди 2 години
"Полицията бе подсигурила допълнителна сигурност за висши фигури в армията на страната, отговорни за уволнението на Конингс заради политическите му възгледи миналата година."А виж, ако викаше "Аллах акбар!" не само нямаше да го уволянт ами и щяха да го направят лице на армията.
17
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Никой не е нападнал и никой не е заплашвал! Просто е бил несъгласен с мерките срещу ковид и задължителната ваксинация която на практика се прилага в ЕС. И за това го убиха.
16
4
 
15
 
! Отговори
ЮдейСемитГлобалисти- преди 2 години
-те явно са го лигвидирали - не може никой бял да е в опозиция!!
15
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ахахах, властта леко се е понасрала от страх. хахаха Имахме един такъв в казатмата. Каза ию, че ще ги изтрепе ако много им знае устата. хахах Не даде нито един наряд с оръжие. Ротния като го видеше в списъла се препотяеаше и го задраскваше. хахах
14
6
 
6
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Мakedon А-а-а...Нещо си се объркал, значи! Ти да не си англичанин, щото те са много мързеливи на къпането, значи...Българинът се къпе много често - по няколко пъти на ден някоя кола ще го залее с водата от локвите и той се прибира щастливо псуващ тези мръсни макета, значи...
13
28
 
8
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗЕЛЕНООК! ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ НА ОЧИТЕ НЕ СЕ ПОЛУЧАВА ПО ЕСТЕСТВЕН НАЧИН А Е СЛЕДСТВИЕ НА ЛИПСА НА МЕЛАНИН ИЛИ НАСЛЕДСТВЕНО ОТ УВРЕДЕНИ ЗЕЛЕНООКИ РОДИТЕЛИ! ЗЕЛЕНИЯ ЦВЯТ ПОКАЗВА НЕДОРАЗВИТОСТ НА МОЗЪКА!
12
4
 
18
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До Makedon Кой е този Динко булгарския с потника, значи...То да само един Динко, да го помажеш с мед, ама то целия свят се побърква от простотии - битката е всеки срещу всеки! Много важно, че ще смачкаш някой - като смачкаш човека, няма да смачкаш проблема! А..."Който нож вдига от нож умира" - все ще си намериш "майстора" някъде по пътя..
11
11
 
10
 
! Отговори
Диана преди 2 години
До От БерлинНапротив - слаб мъж, който не може да решава проблеми, не може да "смила" случващото се..Нима сега жена му ще се върне, или мюсулманите ще спрат безсмислената си "религиозна" война или медиите,учените ще станат по-убедителни и внимателни към хората и информацията с която ги заливат?!Нищо няма да промени, но загуби живота си, оплетен в проблеми..Всеки има трудни времена и трябва да може да се справя..Хората не трябва да се сравняват, а да се разбират и помагат, да не се нараняват...
10
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Белгия беше останал само един трезвомислещ човек и го убиха
9
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Аз дойдох не да спася Рамбо от вас, а да спася вас от Рамбо." Тоя е бил два месеца в гората.