Чешкият президент зад Орбан: Транссексуалните хора са гнусни

Активисти се притесняват, че Прага тръгва по стъпките на Унгария и Полша
Обновена: 28 юни 2021 10:51 | 28 юни 2021 10:51, Нели Христова
566
Чешкият президент зад Орбан: Транссексуалните хора са гнусни
Снимка: БГНЕС

Чешкият президент Милош Земан нарече трансхората "гнусни" в интервю за филиала на CNN - CNN Prima News, по време на дискусия за противоречивия нов закон в Унгария.

Унгарският закон забранява всички образователни материали и програми за деца, които се считат за насърчаващи хомосексуалността, смяна на пола и концепцията за сексуалност, отклоняваща се от тази, определена за дадено лице при раждането му. Срещу него бяха отправени ожесточени критики от страна на други членове на Европейския съюз.

В интервюто Земан заявява, че намесата във вътрешните работи на която и да е държава-членка на ЕС е груба политическа грешка и защити унгарския премиер Виктор Орбан.

"Не виждам причина да не се съглася с него", казва Земан и по-късно добавя: "Разбирам гейовете, лесбийките и т.н. Но знаете ли кой изобщо не разбирам? Тези транссексуални хора."

Земан определи трансджендърите като "гнусни за мен“.

Позицията на Унгария породи съмнения дали тя принадлежи към Европейския съюз. Миналата седмица председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен осъди законопроекта като явно дискриминационен, като заяви, че "той противоречи на всички ценности, основните ценности на Европейския съюз, а това са човешкото достойнство, равенството и основните човешки права."

Коментарите на Земан дойдоха по време на прайд месеца, когато няколко държави по света го отбелзяват с паради и шествия, които имат за цел да се отвори дискусията за правата на LGBTQ общността и да отбележат бунтовете в Stonewall от 1969 г.

Пражкият прайд е планиран за първата седмица на август.

Според ILGA-Europe, група за застъпничество, местните активисти за правата на човека се опасяват, че Чешката република може да последва пътя на все по-нелибералните си съседи Унгария и Полша. Приемането на закон за равнопоставеност на браковете многократно бе спирана в страната и според доклад на Европейската комисия срещу расизма и нетърпимостта от декември 2020 г. чешките граждани са длъжни да преминат през смяна на пола и стерилизация като условие за официален преход.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


566
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
466
1
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
Свободен и Справедлив Свят!!!Бог да пази САЩ!!...или го погребете г-н Байдън!!!...докараха ни да молим за смъртта като за ...спасение...и не съм луд....моля се да полудея...в 21 век...позорно,срамно...Бог да пази САЩ!!!
465
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
бедни духом...крадци на животите ви,на парите ви,на Свободата ви.н.еч.веци отклоняват вниманието ви...ок...скандални теми...търсите скандала...така се позоционирате...тъпата истина е,че живеем зле и несвободно,убиват ни през вируса...насаждащи ни страх в опит да ни уплашат и направят зависими...крепостни...роби в 21 век...този не човек е просто инструмент...роб на комунизма...на дявола....елементарен крадец финансиран от несправедливият и зависим ЕС
464
1
 
2
 
! Отговори
светнат преди 2 години
Ми...прав си е човека - гнусни са.Господ му дал тояга, то тича при доктор да я реже, че и дупка да му прави.
463
1
 
13
 
! Отговори
КПСС БКП преди 2 години
Браво на чешкия и унгарския президенти ! Само бой, бой и пак бой ще вкара в правия път всичката тази разлагаща се пасмина наричащи се "различни"
462
1
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"Да излизаме от ЕС и да си вземат макетата!" -- Ами айде де. За съжаление договорите в ЕС са такива, че ние не можем да ви изхвърлим.... А искаме много, барабар с вишеградските недоразумения. Напуснете сами.
461
1
 
11
 
! Отговори
Браво преди 2 години
Ами гнусни са я! Гнусни са били и винаги ще са гнусни! Не случайно сега Унгария,Чехия и Полша са най-доброто място за живеене в Европа! Докато има още такива ПРЕЗИДЕНТИ/ не кат нашия ***/, има още надежда!
460
0
 
2
 
! Отговори
YK преди 2 години
Чехия няма транссексуални...не съм видяла
459
0
 
0
 
! Отговори
as преди 2 години
Греши ли ?
458
0
 
8
 
! Отговори
frd преди 2 години
Наистина са гнусни и противоестествени.
457
11
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя на снимката не е ли гнусен - глей го какъв прилеп е (да ме извиняват прилепите, че го сравнявам с тях).
456
0
 
2
 
! Отговори
Атанасов преди 2 години
До дедо от село ......Ми те не искат и да се възпроизвеждат-щото ставот после скъпи работници,по добре имигранти ит изтока и Африка,искат по малко-и става по голяма печалба...те за това зорлем от малки ги тикат към левия бряг...проста икономика.
455
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
МНОГО ТОЧНО ИЗКАЗВАНЕ ОТ МИЛИШ ЗЕМАН
454
2
 
5
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Абе, дроагаре, вие тук за нещо друго можете ли да мислете освен за Бойко Борисов? Под всяка статия, даже такава за времето успявате да го намесите :))) Обсебени сте от него повече от славянския ви измислен Бог и дрогаря Путek
453
3
 
5
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ! преди 2 години
Бре да му се не види, ни един либералолизач не рони пед деразки сълзи!Ало, кога е да плюете Русия сте първи ама кога стане лав за вашата пед еразка съшност - МЪЛЧАНИЕТО НА АГНЕТАТА!
452
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БРАВО Г-н Земан и Г-н Орбан! Вие сте ИСТИНСКИТЕ европейски лидери, а не тея дяволски изчадия които ни са натрапени от една шепа сатанисти, като примерно Уру псия фон дер Лай нян. България е с ВАС!!!!!
451
2
 
0
 
! Отговори
да преди 2 години
До Анонимен 493,ако имаш предвид бацоне и сие си много прав!
450
3
 
6
 
! Отговори
хахахаха преди 2 години
Да,ВСИЧКИ източно европейци се оказаха ХОРА,а не тикволандци като наЗЕ...Ам то като гледам вийнито еднокнижника-че той си е жив содомит....барабар с ЦК на партията МУ.
449
0
 
26
 
! Отговори
дедо от село преди 2 години
Е, ми прав е човекът! И да ги питам като селянин човек на тези западни серсеми кой ще им ражда и прави децата като искат да събират женско с женско и мъжко с мъжко? А бе нещо са слънчасали или има друга работа тука?
448
0
 
17
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Ако"в БГ-ото имаше политици с топки щяхме да подкрепим Чехия. Но уви..."Има политици с топки но това са главите им.
447
0
 
0
 
! Отговори
do499 преди 2 години
a?