Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България

Отрицателната нагласа към ваксините я отличавало от другите в ЕС
6 юли 2021 08:00, Елка Василева
227
Лисабон: Явно ваксинирането не е част от културата на България
Снимка: архив, БГНЕС

Отрицателната нагласа към ваксинирането отличава България на фона на други европейски страни, заяви пред БНР държавният секретар по европейските въпроси на Португалия Ана Паула Закариаш.

Още по темата

„И доколкото разбирам, в България хората не искат да се ваксинират, защото не вярват на ваксините или се боят от последствията или симптомите. Президентът на България каза преди няколко дни, че това е голям проблем за България. А имат ваксините. Защото явно ваксинирането не е част от културата там“, посочи Ана Паула Закариаш.

В Португалия, където ваксинирани са над 36 процента от населението, вечерен час от 11 вечерта до 5 сутринта ще бъде въведен от 9 юли в Лисабон, Порто и още 43 общини в страната. Вечерен час беше в сила в Португалия и през изминалия уикенд.

Целта е да се ограничи разпространението на Делта варианта на вируса след рязък скок в новите случаи през последните седмици.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бяхте ни оставили на мира с тези ваксини - да си прецени човек плюсове и минуси, рискове и ползи, и да вземе решение. С този непрекъснат, денонощен, ожесточен, агресивен натиск вече ми е ясно че има нещо изключително мръсно, скрито в цялата работа. За мен вече е непреодолимо решението в никакъв случай да не се набода. Каквито и "стимули" да измислят.
103
1
 
4
 
! Отговори
fake news преди 2 години
Дрън-дрън-дрън...
102
15
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен. 125 "Ваксините отдавна са част от културата ни, но доброволното подлагане на лабораторни експерименти- не." Такива "пазители на кутурата като теб" пълнят гробищните паркове в момента (за съжаление и някои, които нямат нищо общо с това мислене", но са станали жертва на нехайното ви отношение). Като резултат от това българската нация е с 20 хиляди по-малко- това е един малък български град. Скоро няма да има "пазители на културата" с тоя темп. :)
101
1
 
19
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Защо добрата стара Европа не дава толкова тежки квалификаций и за угодните български политици?Тупахте по рамото комедианта от Банкя а 800 000 български пенсионери получават и живеят с 200 евро на месец.На 112 място сме по свобода на медийте но добрата Европа не пита защо.Ето за това и за ваксините няма да ви вярваме.
100
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От хора, отпаднали от Европейското, акъл не искам. Пък и ще ми слага групови определения...
99
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126 "С типичните пост-ваксинационни гърчове." Няма такова нещо като "типични пост ваксинационни гърчове". Ако имаше десетки милиони щяха да са ги изпитали. :))))
98
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 116 "Аве майна.." Прави ми впечатление, че голямо одобрение събират изказвания, които съдържат някакъв елемент на "битност" като цитирания по-горе. Явно това е ртайния знак, че сме истински "натурални" българи, които още не са се подали на "глобалистите", "сатанистите" и други "исти". Браааааат! :))))))
97
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Две ВАКСИНИРАНИ жени от отбора по крикет West Indies колабираха на игрището през 10 минути една след друга. С типичните пост-ваксинационни гърчове. Набодени са с втора доза отрова на 30 юни. Почва яко да валят ваксинирани, страх ме е да помисля какво ще стане наесен.
96
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно дори не си си направила труда да проучиш нещата и говориш наизуст, което говори за ниско IQ и ограничени възможности от твоя страна. Ваксините отдавна са част от културата ни, но доброволното подлагане на лабораторни експерименти- не.
95
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До Анонимен 118/119 "Няма надежда за такива като теб" Така е :))) Аз даже вече съм ваксинирам. Сега чакам незбежната смърт. Може и след 80 години да е, но ще дойде и тогава ще "видя" какво правят с хората ваксините, нали? :))))))
94
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 117 "Всеки пострадал ще получи възмездие" Неграмотниците винаги са ме забавлявали, как си фантазират разни неща, които ще се случат "някога", за да си успокояват нервите за нещата, които не стават, по очевидни причини. По-вероятно е вас да ви съдят, ако решите да лъжете системата.
93
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
нормално с толкова чалгари амф*тамин*ви мумии и антиваксъри, какво друго може да се очаква?!
92
1
 
1
 
! Отговори
До Анонимен 118 преди 2 години
Няма надежда за такива като теб. ngmi
91
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 116 "Аве майна.. хората пак се събират на големи групи" Може, щом 13 човека са ти като пълна дискотека, сигурно "пак се събират на големи групи". А премиерката на Норвегия я питай дали и за 13 човека не я направиха на сол. Та така с "и така". Не е лошо да почнете да мислите предварително, щото следварително знаем как свършва.
90
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще стане след месец втв Варна?А да, медиите ще бият тъпана ,че короната се събуди и айде обратно който откъдето е дошъл , домашен арест, уволнение и липса на всякакъв физически контакт с хора Това е фашизъм и ще дойде деня , в който такива като тази ще бъдат съдени.Все още има адвокати и съдии защитаващи човешките права!Всеки пострадал ще получи възмездие.
89
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 111 "Защото някои хора имат навика тогава точно да се забиват на големи групи по разни помещения и да стоят един до друг с часове, което е идеално за разпространението на вируса. Но ти това го знаеше, та се пита в задачата, защо се правиш на тарикат?" Аве майна.. хората пак се събират на големи групи. Питай примиерката на Норвегия как се организира парти за 13 човека. Тези рестрикции са за безмозъчните като теб, да си седиш вкъщи и да не задаваш много въпроси.
88
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До До 107/113 "Е значи тогава света става концлагер.Защо викахте против Белене?" Неграмотниците като теб стигат до най-невероятни изводи, но държавите, които се ръководят от науката, а не от бабини поверия, не мислят като вас.
87
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 110 "Тая ако дойде по нашите плажове ,ще и стане лошо. Във Варна няма празен плаж и заведения уикенда. Купона е на макс." След месец и половина на вас ще ви стане лошо. И ще пискате, въпреки, че има българска поговорка, че "тарикат момче, не писка" Явно и за тарикати не стават някои, щото после ще хленчат като бабички.
86
7
 
33
 
! Отговори
Пурко преди 2 години
Явно не е в културата на българите безкритично и доверчиво да се подлагат на медицински експеримент. Това е добре.
85
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 108 "Я да обясни този стълб в науката защо в португалия има вечерен час между 11 и 5? Явно вируса в тези часове е най-опасен." Защото някои хора имат навика тогава точно да се забиват на големи групи по разни помещения и да стоят един до друг с часове, което е идеално за разпространението на вируса. Но ти това го знаеше, та се пита в задачата, защо се правиш на тарикат?