ГДБОП разби незаконна фабрика за цигари

Открити са близо 12 тона нарязан тютюн
Обновена: 20 юли 2021 12:54 | 20 юли 2021 12:48,
7

Снимка: МВР

Незаконна фабрика за цигари е разбита по време на съвместна акция на ГДБОП и Британската приходна и митническа администрация.

Обектът се намира на територията на Обединеното Кралство. От него са иззети 11.6 тона насипен тютюн, съобщи МВР.

В обекта е имало около 1,7 милиона нелегални цигари, машини за рязане на тютюн и свиване на цигари, както и машина за пакетиране. В склад са открити още 3.24 милиона филтри за цигари. Загубите от данъци и мита се изчисляват на около 8.3 милиона паунда.

Още по темата
Британската приходна и митническа администрация пресметна, че ако фабриката е продължавала да работи, щяла да произвежда над 390 милиона цигари годишно, а загубите от данъци и мита щели да възлизат на над 160 милиона паунда.

Според местните власти производството на подобен вид акцизни стоки се финансира от престъпни групи, които влагат спечелените пари в други нелегални дейности.

Загубите за Обединеното кралство от престъпната търговия с тютюн и тютюневи изделия се изчисляват на около 1,9 милиарда паунда на година.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Въпросът е откъде идват нелегалния тютюн, нелегалните кутии, бандероли, филтри и и т. н. Едва ли всичко това го внасят контабанда от България.
2
2
 
4
 
! Отговори
Зевзек преди 2 години
Да почват да разбиват и легални фабрики че аман вече от пушачи.
1
6
 
5
 
! Отговори
ФАКТ преди 2 години
Фигуранта не харесва това!!!