ЕС ще започне съдебното дело срещу Унгария въпреки референдума

Унгария понесе критики заради закона за ЛГБТ общността
23 юли 2021 16:53, Ния Христова
105
ЕС ще започне съдебното дело срещу Унгария въпреки референдума
Снимка: БГНЕС
Брюксел категорично ще започне съдебни действия срещу Унгария заради нов закон, който според критиците дискриминира ЛГБТ общността, съобщава Евронюз, предаде БГНЕС.
 
Законът, официално е наречен Закон за закрила на децата, има целта му е да гарантира благосъстоянието на децата и да се бори с педофилията. Европейската комисия обаче не е съгласна и започна съдебни действия срещу Будапеща по-рано този месец. 
 
По-рано тази седмица, унгарският премиер Виктор Орбан обяви, че ще проведе референдум по противоречивия закон. Но Брюксел днес заяви, че гледа на вота като на "вътрешна процедура" и ще продължи с правния казус.
 
"Установяваме, че Унгария не е обяснила защо излагането на деца на ЛГБТ съдържание като такова би било вредно за тяхното благосъстояние или не е в съответствие с най-добрите интереси на детето", каза Тим Макфий, говорител на Европейската комисия. "Те дискриминират хората въз основа на тяхната сексуална ориентация."
Още по темата
 
Новият унгарски закон забранява или ограничава достъпа до съдържание, което популяризира или изобразява промяна на пола или хомосексуалността. Три от петте въпроса за референдума ще бъдат за насърчаването на операции за смяна на пола за деца.
 
Според френския евродепутат Гуендолин Делбос-Корфийл обаче законът ще даде минимум защита на децата.
 
"Защитният аспект е много-много ниска част от закона, а останалата част от закона е за предотвратяване на достъпа на деца и тийнейджъри до нормална сексуална информация, нормална санитарна информация, която е много необходима, и дори информация за изграждане на себе си. С този закон се предотвратява много проста нормална информация. Аспектът за закрила на детето е минимален."
 
Референдумът ще се проведе по-късно тази година или в началото на следващата, преди парламентарните избори в Унгария през април.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


105
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюксел си има комисариат по ценностите, също както Москва си имаше ЧК.
76
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС е диктатура на психопати, които искат да смачкат всичко различно. Също като тролеите за ЕС партийни изчадия.
75
0
 
5
 
! Отговори
пидал преди 2 години
на брюкселските милионери това им е най важната задача , левите да се чувстват добре .
74
0
 
2
 
! Отговори
До 82 преди 2 години
Сега всички следващи поколения ще разберат, че някъде в родата, някой се е пецкал с мъже , те не случайно са се опитали да направят невъзможното да ти представят естествените природни процеси, знаейки за опасността да им доведеш зет в къщата.
73
0
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Вместо да се замислят за сигурността за европейските граждани, Брюкселските содомити тръгнали с Унгария, Полша, Беларус да се занимават
72
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До всички кухи ***: колко години трябва да минат да си набиете в главите, че гей не се става ако гледаш как двама мъже се целуват когато си дете?? Ако ще цялото ти детство да е минало играейки си с кукли и облечен в розови дрехи ако си хетеро ще си останеш такъв. Мен от ранна детска възраст ми промиват мозъка с филми, книги за любов и секс между мъж и жена, принц и принцеса, ежедневно гледам влюбени хетеро двойки да се целуват по улиците и клубовете и тн и въпреки това така и си останах гей!
71
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малцинството не може да доминира дневния ред на мнозинството! Просто, кратко и ясно.
70
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Европейски Съюз надина отдавна по диктакт Съветски Съюз !! Власт, която се самозабрави тя немиуемо се саморазпада !
69
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоест ЕС иска да ДИКТУВА на цял един народ каква да бъде ценностната му система?
68
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Брюксел да се занимава със съществени проблеми. Правят се, че не разбират. Много харесвам Орбан и всичко, което прави за унгарците. Толкова е ясен и логичен този закон.
67
0
 
24
 
! Отговори
Popa ot razgrad преди 2 години
Доколкото познавам Орбан, ако ЕС осъди Унгария, Орбан ще направи нов референдум, този път за напускане на съюза...
66
1
 
16
 
! Отговори
Инкогнито преди 2 години
С новите партии на промяната и с натиска от САЩ. България тръгва по пътя на джендарите и допускане на Македония до ЕС без всякакви условия.
65
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Триморие. Новият Китай.
64
0
 
13
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Читател Подкрепих те,но всъщност истината е,че дори и да беше замислен с прекрасни намерения ЕС,той набързо се превърна в една ДИКТАТУРА на шепа СИНЕКУРИ,които никой нито е избирал,нито е одобрявал!...Бюрократите от Брюксел на бърза ръка ОБЕЗСМИСЛИХА понятието "Съюз"!...С извратените си мозъчета,те винаги са имали предвид НЕ "съюз",а ..ДИКТАТУРА!..Диктатура на ЧИНОВНИЦИТЕ върху ВОЛЯТА НА НАРОДИТЕ...Това е лошо,но не съвсем..В крайна сметка точно това ще им изяде главите..
63
0
 
14
 
! Отговори
Читател преди 2 години
ЕС беше чудесна инициатива.Основните цели отдавна са постигнати.Жалките чиновници, за да запазят тлъстите заплати, започнаха да измислят всевъзможни правила.Така опорочиха първоначалната идея и режат клона на който сидят.Ной-малко 80% процента съкращение на търтеите от ЕС, и НЕНАМЕСА в местните закони.
62
1
 
1
 
! Отговори
до Влади преди 2 години
ко каза
61
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгароя ще оцелее и без ЕС но ЕС без Унгария става много съмнителен, започва разпад от към ядрото на съюза , периферията вече литна към САЩ .Да видим ядрото да не тръгне на изток
60
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
накрая ще си бият шута като ингилизите и ефекта на доминото е в ход
59
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 53, тука сме в България, на мен такъв ЕС не ми харесва и аз там нема да ода, па ти стягай куфарите и беж. За това ли нашите деди са носили с гордост Българското знаме, вършиличудеса от храброст за родината, за семействата си, за това ли са проливали кръв на фронта.. 100г. по-късно некви меки китки да развращават децата
58
36
 
3
 
! Отговори
Либерал преди 2 години
Унгария тpябва да бъде наказана.