Орбан ще проведе референдум за закона за ЛГБТ

Европейската комисия започна съдебни действия срещу Будапеща
21 юли 2021 15:41, Ния Христова
63
Орбан ще проведе референдум за закона за ЛГБТ
Снимка: БГНЕС
Премиерът на Унгария Виктор Орбан обяви, че ще се проведе референдум за преценка на вътрешната подкрепа за противоречив закон за ЛГБТ. Това става, след като Европейската комисия започна съдебни действия срещу Будапеща заради него, предаде БГНЕС.
 
"Брюксел явно нападна Унгария през последните седмици заради закона", каза Орбан във видеоклип, публикуван на страницата му във Фейсбук. Той се позова на законодателството, което забранява "популяризирането" на хомосексуалността сред непълнолетните.
 
Унгария прие закон, който забранява "изобразяване или популяризиране" на хомосексуалност и смяна на пола за лица под 18 години. Той влезе в сила в началото на юли, въпреки многобройните предупреждения от Брюксел и натиска от страна на лидерите на ЕС.
Още по темата
Председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен определи законопроекта като "позор" и заяви, че изпълнителната власт на ЕС ще използва "всички налични правомощия", за да принуди Унгария да отмени или измени закона.
 
Еврокомисията стартира правния действия срещу Унгария заради този закон, който тя определи като дискриминиращ представителите на ЛГБТ общността. Според ЕК, правната норма нарушава правилата на ЕС относно правата на свобода на изразяване, както и свободната търговия и предоставянето на услуги. Това може да доведе до дело пред Съда на ЕС, а оттам до финансови санкции срещу Унгария. Отделно комисията все още не е одобрила отпускането на 7,2 милиарда евро финансиране на Унгария за възстановяване от коронавируса, въпреки че други държави-членки вече очакват да получат първите си плащания.
 
Унгария реагира гневно на решението на ЕК за започване на съдебен иск заради "антипедофилския" закон и заяви, че ако ЕС иска да се намесва по въпроси и закони, обхванати от конституциите на други страни, това може да разруши целия Съюз. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


63
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
До Анонименг-жата иска да каже...кгб и дс...аз съм обикновен българин и не съм я упълномощавал да говори от мое име...манипулации на агенция пик...обран е...поведение,нагло и безпринципно...проблема е ,че ЕС политиците го позволяват...или пък го създават с парите които му дават за да ...обслужва путин...нечовешки параграф...си мислите...да обаче хората разграничаваме..доброто от...злото...подценявате ни...обидно!!!
47
3
 
2
 
! Отговори
ББ преди 2 години
интересно...защо не проведе Референдума преди да наложи несправедливият "закон"насаждащ омраза,обслужващ национализми,разделения???ЕС е Съюз изпвядващ ценности!Унгария като членка подписарла договора...не го спазва...елементарно...търсят се...ЕС политическата...с лицемерието и зависимостите си сте съучастници на обрановци и борисовци...стотици милиони го виждаме ежедневно..играете опасни игри..Унгария няма начин да остане член..останалото е прости.у.ия..и пеГас.. е ваше и на орбан ..извращение!
46
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
България стои зад вас г-н Орбан, на 100%. Говоря за народа, а не за политическите про сти тутки, лижещи подметките на ЕС. Българите ви подкрепяме напълно, с изключение на психясалата либерастия, разбира се. Всички искаме възстановяване на семейните и човешките ценности и морала в обществото. НЕ на дегенерастията, толерастията, либерастията и *** де ра стията!!!! НЕ!!!
45
2
 
3
 
! Отговори
ББ преди 2 години
отчайващо лицемерие,ЕС просто е време да се раздели с не изповядващите ценностите на ЕС...процедури,спиране на финансирането...споко...путин няма начин да им предложи друго освен ...крепостно...останалото е предаване ценностите...ЕС политиците от десетилетия демонстрират слабост и нерешителност...заплаха са за собствените си Народи!!!Време е...минаха се всякакви граници!!!
44
1
 
4
 
! Отговори
sd преди 2 години
този референдум нищо няма да реши освен да доближи референдума за напускане на ЕС. Западните държави дори ще се зарадват на напускането на Унгария. Отдавна не понасят унгарците и главаратя им Орбан
43
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Има го и варианта Германия също да излезе от ЕС,замества я страната спечелила футболното първенство.
42
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всеки референдум,както и избори подлежат на ПОДМЯНА!
41
0
 
7
 
! Отговори
Асан преди 2 години
СерГей от ПЕС е против :))
40
10
 
1
 
! Отговори
Българин преди 2 години
До 45 ЕС и НАТО е най-хубавото нещо ,което е можело да се случи на България! Другото е хибридна пропаганда и смрад на рубли!
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 42 А принципите и правилата в ЕС Господ ли ги спуща бе, приятелю? Не ги ли определят страните-членки? Или, според теб, има членки и по-членки? Някой предупреди ли ни, че членството в ЕС означава на практика пълна загуба на суверенитета?
38
14
 
2
 
! Отговори
whatever преди 2 години
Анонимен 36 е абсолютно прав: "Унгарци, ако сте толкова отворени и имате топки, излезте от ЕС да ви видя. Не може така хем да искаш парче от баницата хем да не спазваш общите принципи и правила. Излезте от ЕС и си вкарайте каквито си закони искате. Тогава никой няма да ви кара да правите неща които не искате.".+++Ама знаят, че ЕС няма механизъм, по който да изгони членка от съюза. Иначе щеше да е интересно да видим каква песен щяха да пеят.
37
8
 
2
 
! Отговори
www преди 2 години
До Анонимен 25Дали ще се разпадне, не знам. Въпросът ако се разпадне е от коя страна ще сме. Някои от нас са били и от другата страна... тази към която тегли Орбан, Вучич и т.н. Не е хубаво, да знаеш!
36
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В България също трябва да се проведе референдум по въпроса.
35
4
 
31
 
! Отговори
аз преди 2 години
Твърдо подкрепям Орбан!!!
34
30
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поведението на такива като Орбан (и очевидно преобладаващите му защитници тук) ми прилича на връзка между малка златотърсачка, търсеща начин да си надуе части от тялото, с възрастен, заможен чичко, която се оплаква, че е стар, дебел и нечистоплътен.
33
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Избягвам съзнателно да ползвам таксиметрови услуги, но периодично наваксвам пропуска, четейки тукашни коментари :D
32
30
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Унгарци, ако сте толкова отворени и имате топки, излезте от ЕС да ви видя. Не може така хем да искаш парче от баницата хем да не спазваш общите принципи и правила. Излезте от ЕС и си вкарайте каквито си закони искате. Тогава никой няма да ви кара да правите неща които не искате.
31
4
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ЗА ВСИЧКИ КОИТО ИСКАТ ЕС ДА СЕ РАЗПАДНЕ АМИ МОЖЕ И ДА СЕ РАЗПАДНЕ ЩОТО САМО ДА МИНАТ ИЗБОРИТЕ В ГЕРМАНИЯ ЗАРАДИ КОЕТО ОЩЕ НЕ СА ВЪВЕЛИ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ И ТУКУ ГО ВЪВЕДАТ! ИЗДАДЕ ЛИ ЗАПОВЕД ЕС ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ ЧЛЕНКИ СА АБСОЛЮТНО ДЛЪЖНИ ДА СЕ ПОДЧИНЯТ , КОНСТИТУЦИЯТА НЕ ВАЖИ КОГАТО ЕС ЗАПОВЯДВА! ЕС МОЖЕ ДА ЗАПОВЯДА И НА ОБРАН НО ЗАСЕГА САМО ГО МЪМРЯТ И ЗАТОВА ПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ ЩОТО ЗНАЕ, ЧЕ ЕС КОМАНДВАТ НЕ ТОЙ! ТЪЙ, ЧЕ Е ПРИНУДЕН ДА НАПРАВИ РЕФЕРЕНДУМ А НЕ ЩОТО ГО ИСКА!
30
0
 
12
 
! Отговори
Чака преди 2 години
До Анонимен Нямаш срама,джндърче !!!
29
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 33 (АнонимеН): ЕС е повече Франция, а не Германия. А обратните (лесбийки и гейове) определено имат своя дял в разпада на ЕС и на човечеството като цяло.