При мама и при тате: Чак на 32 години българските мъже се изнасят

Младите в Швеция най-рано напускат дома
Обновена: 12 авг 2021 18:58 | 12 авг 2021 16:29, Камелия Цветанова
458
При мама и при тате: Чак на 32 години българските мъже се изнасят
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

По случай Международния ден на младежта статистическата служба на Европейския съюз публикува данни за възрастта, на която младите хора напускат дома на родителите си. През 2020 г. младите хора в ЕС са напускали дома на родителите си средно на 26,4 години, но тази възраст е различна в отделните страни членки, съобщи Евростат.

На най-късна средна възраст - 30 и над 30 години, напускат дома на родителите си младите хора в Хърватия (32,4 години), Словакия (30,9 години), Малта (30,2 години), Италия (30,2 години) и Португалия (30 години).

На най-ранна средна възраст - под 22 години, това става в Дания (21,2 години), Люксембург (19,8 години) и Швеция (17,5 години), показва статистиката.

В повечето северни и западни страни младите хора са напускали дома на родителите си средно на възраст между 20 и 25 години, а в южните и източните държави това е ставало на възраст средно между края на 20-те и началото на 30-те години.

Данните сочат, че мъжете остават по-дълго от жените в дома на родителите си. Средната възраст, на която мъжете в ЕС са напускали дома на родителите, е била 27,4 години, а при жените тази възраст е била 25,4 години. Тази тенденция е наблюдавана във всички страни. Единственото леко изключение е била Швеция, където жените са напускали дома на родителите си средно с 0,1 година по-късно от мъжете.

Най-големите разлики между мъжете и жените са били установени в Румъния, където младите мъже са напускали дома на родителите си средно на 30 години, а жените - на 25,5 години (разлика от 4,5 години). На второ място е била България, където при мъжете това е ставало средно на 32 години, а при жените - на 27,8 години (разлика от 4,2 години). На трето място в това отношение е била Хърватия, където и мъжете, и жените са напускали дома на родителите си на най-късна средна възраст в ЕС - съответно 34 и 30,9 години (разлика от 3,1 години).

В Швеция, Люксембург и Естония са били регистрирани най-малките разлики между мъжете и жените - съответно 0,1, 0,4 и 0,5 години.

Разликите между двата пола са били по-отчетливи в страните, където младите хора са напускали домовете на родителите си по-късно, а не са били толкова открояващи се в държавите, където това е ставало на по-ранна възраст, показват данните на Евростат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


458
Още по темата: мъжемладижениЕвростат
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, бг мъжете да гласуват : само ли си купувате долни ***, или мама ви ги купува? Да= (+) ; Не = (-)
14
5
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"При мама и при тате: Чак на 32 години българските мъже се изнасят"................................Данните ви най-вероятно нямат нищо общо с реалността и не отчитат редица фактори. Например изнесох се от вкъщи на 23 в собствено жилище. Според личната ми карта настоящият ми адрес беше стария до навършване на 30 годишна възраст, когато трябваше да я сменя с нова, с което обнових и адресната си регистрация.
13
15
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
стига сте плюли мъжете, я кажете за жените. Една статия няма относно жените и че за нищо не стават освен люл'ютки. Не могат да готвят, да чистят, деца не искат, не работят, иначе с големите претенции и масово си търсят спонсори.камелиа, тази статия нам че не е от теб а преписана от някъде. Да знаеш че не може да сравняваш мъже в БГ и където и да е другаде, това е все едно да сравняваш банани расли в Африка и в Колумбия.
12
12
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
па я съм на 48 и още живуркам при мама и при тате на фтория етаж - манджа на корем, чистичко, подредено - кееееф
11
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ама какво Убава снимка сте сложили на туй моме - ах само да я гепна
10
2
 
21
 
! Отговори
Чичо Манчо преди 2 години
Тате носи, мама меси... И те така.
9
7
 
46
 
! Отговори
български мъж преди 2 години
Всичко е според зависи!Ако при мама и тате има триетажна къща, защо да се бутам на квартира?
8
3
 
30
 
! Отговори
преди 2 години
На 32 години мъже - иначе мутри, татуировки стойки чупки, нали кой съм аз, а на края няма къде да заведе (някой, някоя) да прави любов с (нея, него).......
7
16
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Цял живот бг мъжете не се изнасят от под полата на майка си, от дивана към 40-50 може. Другият феномен е, че за да се изнесат, жените им са положили доста усилия - говорили, намерили квартира и прочее. Изобщо бг мъжете са като лъвовете, обикалят да се репчат по кръчмите и чакат някой да им сервира на готово у дома.
6
24
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Става въпрос за шопски туллупи тука. Софиянците живеят вечно при мама и при тате, затова половин София е психясала. Обитаването на българската "столица" Кенефия е опасно за психическото здраве. Вижте Славчо и повечето политици и ще ви стане ясно за какво говоря.
5
4
 
63
 
! Отговори
И къде да иде? преди 2 години
Като е на заплата от 1200лв?
4
5
 
62
 
! Отговори
Глупости преди 2 години
Хората могат сами да решават къде и с кого да живеят. На никой не трябва да дават отчет. Това е лично пространство.
3
3
 
44
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Хахах даже повечето не се изнасят а си остават при мама и тати.Познавам и на 50 години са си при мама и тати.
2
3
 
39
 
! Отговори
Georgiev преди 2 години
Сега в коментарите ще се започнат тежки дискусии:)
1
5
 
18
 
! Отговори
dd преди 2 години
глупости!