Министър в Дания: Бежанците не трябва да идват в ЕС

Дания смята, че грешката от 2015 г. не бива да се повтаря
31 авг 2021 21:14, Ния Христова
44
Министър в Дания: Бежанците не трябва да идват в ЕС
Снимка: БГНЕС
"Бежанците от Афганистан те трябва да идват в Европа, а да останат в своя регион". Това заяви днес министърът по въпросите на имиграцията и интеграцията на Дания Матиас Тесфайе при пристигането си на извънредното заседание на Съвета на ЕС на ниво вътрешни министри, предаде БГНЕС.
 
"Политическият сигнал е много важен. Предложеният проект на изявление на Съвета на ЕС казва ясно, че хората не трябва да идват в Европа, а да останат в своя регион. Нашата задача е да стабилизираме региона, за да се финансират добре работещите там международни организации", заяви той.
 
Дания застава зад позицията, че грешката от 2015 г. не бива да се допуска отново.
Още по темата
 
"Ние трябва да помагаме по-добре на съседните на Афганистан държави, за да могат хората да получат в съседните страни всичко, което им е необходимо. В понеделник проведохме кратка видеоконференция с министрите на Таджикистан и Туркменистан. За нас беше много важно да чуем как се развива ситуацията от тяхна гледна точка", каза министърът.
 
Матиас Тесфайе призова за засилване на защитата по външните граници на Европейския съюз, както и да се окаже допълнителна помощ на държавите, чиито граници са външни за общността.
 
Първоначално Европейската комисия предложи всички държави от ЕС да поемат обширни квоти за прием и разселване на афганистански бежанци. Тази позиция обаче бе посрещната остро от страна на държавите от общността. Сега Съвета на ЕС се е фокусирал върху обсъждане на перспективите за тяхното настаняване в региона. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
4
 
! Отговори
Хмм преди 2 години
''ЕС да поемат обширни квоти за прием и разселване на афганистански бежанци''Приемайте,затова като пътувам из Европата виждам женски *** с по 6-7 лапета ,докато майката е бременна и бута количката с новороденото.А и западнячките ходят с арабите,ей ти още по бързо топене на Европейците.След 20-30 год. Европа ще се преименува на Мусулмания
33
1
 
2
 
! Отговори
BatSot456 преди 2 години
Министъра да си гледа работата.
32
0
 
6
 
! Отговори
Жоро преди 2 години
ЕС ако бяха загрижени,щяха да инвестират доста пари в Българо-турската граница.
31
0
 
12
 
! Отговори
Ник преди 2 години
Прав е човекът,не могат да се интегрират в европейското общество. Ислямски страни трябва да ги приютят. Абе гадна работа,горките хора.
30
0
 
11
 
! Отговори
До #33 преди 2 години
Хубаво е, че нямаш никаква представа за Дания, която е на 3-то място в света по социална политика. Камъкът, както казват си стои на мястото.
29
0
 
3
 
! Отговори
Коригирайте се преди 2 години
Снимката е на сръбски полицаи. В Дания на полицейските коли пише "POLITI" и са със синьо и електриково зелено на бял фон през деня.
28
1
 
6
 
! Отговори
Живеещ в Швеция преди 2 години
Мда. Дания не ги взима и те идват в Швеция.
27
3
 
10
 
! Отговори
До 32 преди 2 години
Мюсюлманино,не ние ,а вие започняхте тая война на 11 септ.2001.
26
16
 
10
 
! Отговори
Аа сети се преди 2 години
Лицемери. А като хвърляхте бомби 20 години, къде беше? Последната атака, която уж предотврати атака от 10 жертви, 6 са деца. Деца на някоя майка и някой баща. Ама докато мюсюлмански живот не е равен на християнски ще е така.
25
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Изходът е вече само един.Да не забелязваме нищо.Злото да мине от само себе си.Писахме хулехме,ревахме-никаква полза.Явно светът е стигнал някаква критична точка.Даже Сащ се изплашиха и избягаха от Афганистан. И когато мине всичко зло,все по-уверени ,нашите бъдещи наследници в името Христово ,ще поведат войната,която ние загубихме.Ако ли не-писано било.
24
9
 
4
 
! Отговори
Ник преди 2 години
какво се притесняват датчаните? да ги вземат и да им шибнат по две дози препарат и ще опънат петълите скоропостижно. всичките ще им ги пратим да ги набодат там. мои клиенти иракски датчани вече ги набодоха иначе работа йок. на 40 год. и една малка чанта след полета не може да свали на 5 стъпала надолу жената... и малки деца имат и тях ще набодат скоро. пфайзер ще им гледа децата докато дойде и техния ред...
23
1
 
21
 
! Отговори
БПФ преди 2 години
Щом страните членки са против, то отвратителната урсула и долната и клика, трябва да бъдат свалени от власт !!! Със сила, ако трябва !!!!
22
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като цъфнат в центъра на Дания, тоя ще им каже върнете се в Таджикистан и Узбекистан там е хубаво и талибаните ще си плюят на петите и ще притичат обратно до Таджикистан и Узбекистан, даже ще се ваксинират.
21
2
 
24
 
! Отговори
Хемус преди 2 години
И аз съм си задавал въпроса *** защо не тръгнат към Китай,понеже май ще ги накарат да бачкат!
20
18
 
5
 
! Отговори
Аллах Акбар преди 2 години
Ислям на корем и шериат до откат! Днес в Афганистан, а утре в Европа!
19
5
 
15
 
! Отговори
SS преди 2 години
А къде да отидат ? Виж малко ще се повиши нивото на терористичната заплаха,защото идват всякакви ,ама пък като загърмят не дай боже бомбите те ще убиват обикновенните хорица,не баровците.Те не ходят по улиците и не се омешват с простолюдието.НО ЕВРОЦЕНОСТИТЕ ЩЕ БЪДАТ СПАЗЕНИ.Жертвите са без значение.
18
1
 
27
 
! Отговори
мак преди 2 години
Европа не е чувал с пари без дъно. Трябва да се говори, че не са желани, но е съмнително, че ще чуят. Всеки ще разчита на гостоприемност от страната на меркел и останалите както преди години и ще опитва късмета. Ако масово са връщани или недопускани това е друго.
17
7
 
16
 
! Отговори
SS преди 2 години
Бежанците не тябва да идват в ЕС ! ЩЕ ДОЙДАТ И ОЩЕ КАК ! И НА ПОМОЩИ ЩЕ ЛЕГНАТ,И ЖЕНИТЕ ЩЕ НИ ОПЛОЖДАТ. ВЪПРОС НА ВРЕМЕ Е !
16
8
 
19
 
! Отговори
КЪСНО преди 2 години
Късно е за тази Тема - САЩ карат Самолети с Бежанци и ги стовара на Летище Пловдив - има хиляди бежанци и хиляди стопани на земеделска продукция убити от Градушка заради САЩ Самолетите .
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Няма страшно, датчанче. Големите вече са се договорили - ще ги настанят в разпадащите се кочини от третия свят в "периферията" на ЕС като България и сие, далеч от големите, преливащи от мръсотия и престъпност, западноевропейски мегаполиси....