Токът в Гърция скочил с 50%, компенсират домакинствата

Намалението не е свързано с количеството потребен ток
20 сеп 2021 12:58, Елка Василева
27
Токът в Гърция скочил с 50%, компенсират домакинствата
Снимка: архив, БГНЕС

Правителството на Гърция обяви конкретни компенсации за облекчаване на домакинствата в отговор на повишените цени на електроенергията.

В последните няколко месеца цената на тока за битови нужди се повиши с около 50% и поставя на изпитание възможностите на гърците да покрият разходите. В отговор правителството реши да въведе мерки за облекчаване на домакинствата, предаде БНР.

Министърът на енергетиката Костас Скрекас съобщи, че се въвеждат специални пакети за по-ниски цени. Правителството поема увеличението на цената на тока независимо от доставчика.

Мерките влизат в сила от днес и при следващата сметка за потребление на енергия върху действащата в момента цена ще се изчисли компенсаторно намаление. Това се отнася за всички потребители на еднофазен ток, без значение колко сметки получават на едно лице - жилище, вила и друга собственост.

Намалението също не е свързано с количеството на потребление на ток.

Мярката е в сила до края на годината, като се очаква цените да се регулират в този период.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
3
 
! Отговори
Асан преди 2 години
От къв зор са е вдигнал тока с 50% :)))
14
1
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До Анонимен 2 Ама ти реално ли вярваш на това за компенсацията Да не би да си мислиш че го увеличават тока за да ти го компенсират после
13
0
 
5
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Иначе гот а ,Тесла еко автомобил ,модерна работа
12
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А какво ще стане ако обявим национално неплащане на ток? Примерно за един месец? Никой да не плати? Тогава дали има шанс някой да предприеме нещо?
11
1
 
1
 
! Отговори
ескалейд преди 2 години
Аз пък карам кадилак ескалейд 400+ коньов. Върви като змей.
10
0
 
9
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 2 години
Така ще стане и с колите ви, ако се oшaшавите да слушате мерките на ЕС!! Ще карате колелета и ще теглите багажа с рикши, като братята китайци.
9
0
 
4
 
! Отговори
аз преди 2 години
63 евро за МВ/Ч е надбавката за вредни емисии. когато добавим тази цена към 100 лв за МВ/Ч преди около година ......... пак не става 300 лева. Някой сериозно клати клона!
8
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колкото повече обедняваме и страдаме от мерките на Европейския съюз в енергетиката, толкова повече озверяваме срещу Русия.........................Ако Европейският съюз още ни мачка и ни докарва фалити, скъп ток, енергийна бедност, ще бъдем принудени да обявим война на Китай и Русия от ярост. Пренасочената агресия трябва да избие някъде...................Не можем да обвиним Европейския съюз, Западна Европа и САЩ в нищо. За всички наши страдания в енергетиката са виновни Китай и Русия.
7
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БеляНЕ на Мария Капон да даде евтин ток на бизнеса. Богатите в България живеят в социализъм, бедните и работниците живеят в капитализъм. Искали евтин ток, а оплюха АЕЦ Белене, АЕЦ Козлодуй.
6
7
 
17
 
! Отговори
правилната мярка преди 2 години
кога една стола скача, когато я няма!! Скапаната ЕК се постара ЕС да не инвестира в нови АЕЦ последните 20г. по поръчка на цру разбир се. Европа заради енергоносителите не е конкурентна на никой друг континент, от зелена енергия се обеднява. в сащ никой не санира жилища, не кара с 30км ч или да ходи с колело на работа. ЕС Е КЛОАКА!
5
1
 
16
 
! Отговори
1-н преди 2 години
Гърция купува от БългарияГърция компенсира всеки клиент на енергото еднофазна тарифаБългария изнася електроенергия за ГърцияКадията доволно разписва фактури...България компенсира само тези дето така или иначе ток не плащат а си го берът...
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заради измислените зелени сделки на Европа, ще стоим на тъмно, студено и ще сме гладни. Много гладни!
3
3
 
9
 
! Отговори
До пияница мистик преди 2 години
Тук явно няма нужда. Нали гербавите ви опорки бяха, че хората карали нови коли и се трупали по границите, като се скъсват да екскурзианстват?
2
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако някой някога се е съмнявал в ползата да имаме нови мощности за АЕЦ и да използваме въглищата максимално дълго време, то сегашната ситуация го показа. Газта е инструмент за влияние на Русия и тя умело го използва периодично. Добавете и малоумието на еврочиновниците, които слагат квота от максимум 50% руски газ на пазара, за да има деверсификация, и ситуацията бързо стана олеле малеле
1
12
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
А Фигуранта и "промяната" чрез платен преврат кога ще направят същото и в България, за да покажат, че българите ще живеят по-добре с тях, отколкото с ГЕРБ и Борисов?