Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска

Загиналият работник е бил едва на 20 години
Обновена: 21 сеп 2021 13:49 | 21 сеп 2021 13:49, Петя Славова
211
Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска
Снимка: БГНЕС

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с правителствените правила за коронавирус, съобщава БГНЕС.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът - студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

Около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор.

"След това извършителят вади пистолет и го застрелва право в главата", каза прокурорът Кай Фурман пред репортери.

Заподозреният 49-годишен германец, е отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде, след което е арестуван.

По време на разпита е заявил пред полицията, че се чувства "притиснат" от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“, каза Фурман.

Катрин Гьоринг-Екард, парламентарният лидер на "зелените", написа в Twitter, че е "дълбоко разтърсена" от убийството, което според нея е "жестокият резултат от омразата".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ако нямаше мерки сега щеше да е жив
5
27
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и аз я карам без маска, но външната ми структора е опасна и не смеят забележки да ми правят, че ...... не се знае на кой сополите ще му течат
4
19
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Такова им е психичното състояние на антиваксъри и антимаскъри. Да си гние в затвора сега, жалко за момчето.
3
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Даммм, започва се...
2
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
за тва одеве ви казах, махайте маски да няма бити или в случая по статията и убити, вчера бях свидетел как стар тарикат отнсе боя заради забележка и ченетето му цялото се разтрепери
1
6
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все повече напрежение между населенията ще има навсякъде по света. Може би това е и целта на правителствата - разделяй и владей.