Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска

Загиналият работник е бил едва на 20 години
Обновена: 21 сеп 2021 13:49 | 21 сеп 2021 13:49, Петя Славова
211
Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска
Снимка: БГНЕС

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с правителствените правила за коронавирус, съобщава БГНЕС.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът - студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

Около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор.

"След това извършителят вади пистолет и го застрелва право в главата", каза прокурорът Кай Фурман пред репортери.

Заподозреният 49-годишен германец, е отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде, след което е арестуван.

По време на разпита е заявил пред полицията, че се чувства "притиснат" от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“, каза Фурман.

Катрин Гьоринг-Екард, парламентарният лидер на "зелените", написа в Twitter, че е "дълбоко разтърсена" от убийството, което според нея е "жестокият резултат от омразата".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Така трябва
165
7
 
21
 
! Отговори
Дим преди 2 години
На запад рано отбиват децата си,много хора остават да живеят сами и избиват психопатиите си към непознати!В БГ живеят по 3-4 поколения в една къща и се избиват основно вкъщи!Пребито дете,пребита майка, жена, убит дядо!Не знам какво сте тръгнали да обсъждате чужденците,като тук сме *** до уши!Тоя щом се сдобил с пистолет,без да е свързано с професията му,рано или късно щеше да застреля някой.Маската му е само удобно извинение!!!Както на всички които оправдават агресията си с пандемията
164
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо, хайде пак да се учим да мислим... Колко население имаше България към 89 година - към 9 милиона, колко население има сега може и да не хванем 6,5. Искаш да убедиш някого, че 30 години по-късно с много по добри лекарства и апаратури, с много по добри лекари 20 000 си отидоха само заради някакво грипче, което ония от преди 89 щяха да излекуват. Знаеш ли щяха, защото ако някой нарушеше карантина щеше да *** камъни в Белене.
163
6
 
22
 
! Отговори
Боя Настана преди 2 години
Или Те или Ние! Така е при Гражданска Война разпалена от БезМозъчни Правителствени Мерки - да се Пазиш с Маска от Вирус е все едно да се Пазиш с Телена Ограда от Комари!!
162
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми побъркахте хората с фалшивите си пандемии и нормално е на някой нервите да не издържат.
161
1
 
7
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен е ти САМ си отговори:..-По време на НАСТОЯЩАТА "епидемия" има остър недостиг на лекари!...Защо?..Айде сега ТИ обясни защо ,кой и как прокуди кадърните ни лекари и сестри от България така,че сега "със свещ" да търсим лекари?..Давай,пробвай се!..А,и да не запееш "много болни ба!"..!..Защото НЕ болните са МНОГО,а ЛЕКАРИТЕ СА МАЛКО!!..ЗАЩО?
160
2
 
15
 
! Отговори
Поручик Ржевски преди 2 години
Продължавайте с терора, на някой хора нервите няма да издържат.
159
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо Ще ми отговориш ли на въпроса? Птичия, свинския и пр грипове станаха МНОГО след 89та и такъв проблем нямаше, тъй че не ти работи обяснението. Та, на въпроса: коя е била последнат епидемия, поради която сме имали брутален недостиг на лекари да лекуват болните в болниците? Дай някакъв фактически отговор, а не словесни диарии.
158
0
 
17
 
! Отговори
Да преди 2 години
нещата ще ескалират и всичко ще излезе извън контрола на ГАДИНИТЕ......
157
1
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...До 1989-та НИТО ЕДНА болница НЕ е изпитвала недостиг на лекари!...Кой и защо ПРОКУДИ нашите кадърни медици и сестри "по Европата",няма да те питам..И да,ВСЯКА ГОДИНА имаше епидемии,най-често грипни..Имаше "Зимен грип",после "Пролетен грип",имаше и "ЛЕТНИ ЩАМОВЕ",а "Черешката на тортата" беше "Есенния грип"...Имаше и други епидемии..Май си забравил "Птичия грип","Свинския грип","синия език",...?..Но НАЙ-СЛАДКАТА близалка се оказа "коковид-19"...И ще бъде най-шумно спукал се балон.
156
8
 
7
 
! Отговори
До 155 преди 2 години
Естествено че ще откаже да го обслужи. Клиента си е клиент и си има права, но и продавача има и едно от тях е да откаже да го обслужи. И никой, който не е спазил правилата не може да му се сърди камо ли да вади пистолет и да стреля. Това човешкия живот за нищо го нямат вече. Струва ли си за 30 секунди с маска сега да виси 10 години в панделата?
155
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо "Не знам на каква възраст си,но епидемии ВИНАГИ е имало!" Коя е била последната епидемия, при която болниците са изпитвали недостиг на лекари за да се справят с тежко болните? Коя година?
154
2
 
14
 
! Отговори
Докъде водят мерките преди 2 години
Нямам думи! Без коментар!
153
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждал друг изход освен да ходи в затвора. В Германия не дават условно за убийство.
152
1
 
12
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен...Е,ВЪЗМОЖНО Е и преди това да му е хлопала някоя дъсчица!..Но знай:..-МНОГО ДЪСКИ НА МИЛИОНИ хора по земята ще се разхлопат,..и вече са разхлопани,от СВЕТОВНИЯ "КОКОВИД ТЕРОРИЗЪМ"!..Не знам на каква възраст си,но епидемии ВИНАГИ е имало!..Но НИКОГА НИКОЙ НЕ Е БИЛ ТОЛКОВА БРУТАЛНО АГРЕСИВЕН,като "ВАКСАДЖИИТЕ"!!!!..Мерки ВИНАГИ са били вземани,но СЕГАШНОТО НЕ Е "мерки",А ЧИСТА ПРОБА ТЕРОР!..На Шайката "Фармацевтична МАФИЯ"...Който не може да схване това,...значи витае в облаците..
151
1
 
13
 
! Отговори
Билбо преди 2 години
Жалко за момчето!Ама иначе тука сме били: *** на Европа, глупаво племе, антиваксъри, клоака и не знам си още какви обиди. Ама на тези фашисти на запад не смеят да кажат че са такива-що? Истината е, че много малка част от тях са се наболи с истинско съзнание. Другите са го направили по ред причини, далеч от разума.
150
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Некъф е убил младо момче, защото му казал, че трябвало да носи маска. Ок, дори да НЕ Е БИЛО ПРАВО МОМЧЕТО, само тотално деградирал човек, ще защити убиеца, каквито и да са му причините.
149
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 152 - Тай ша кайш!
148
19
 
9
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ВЪПРОСНИЯ КАСИЕР Е ОТКАЗАЛ ДА ГО ОБСЛУЖИ! ТЪЙ, ЧЕ СИ Е ПОЛУЧИЛ ЗАСЛУЖЕНОТО! ИНАЧЕ ОБЩЕСТВОТО ГО БАЛАМОСВАТ, ЧЕ ГО Е ЗАСТРЕЛЯЛ САМО , ЗАЩОТО БИЛ ПОМОЛЕН ДА СИ СЛОЖИ МАСКА!
147
15
 
3
 
! Отговори
>>> преди 2 години
третата световна война ще е ваксъри срещу антиваксъри...Кевин Костнър да се заема с филма... абе честно ли са толкова *** хората...ваксинирайте се бе *** да свърши най-накрая тая идиотщина !!!