Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска

Загиналият работник е бил едва на 20 години
Обновена: 21 сеп 2021 13:49 | 21 сеп 2021 13:49, Петя Славова
211
Застреляха касиер в Германия, помолил клиент да си сложи маска
Снимка: БГНЕС

Германия е обхваната от шок и възмущение, след като 20-годишен работник на бензиностанция беше застрелян от клиент, ядосан, че е помолен да си сложи маска, докато си купува бира.

Убийството е извършено в събота вечерта в провинция Рейнланд Пфалц и се смята за първото в Германия, свързано с правителствените правила за коронавирус, съобщава БГНЕС.

Конфликтът е възникнал, когато касиерът - студент, казал на клиента да си сложи маска за лице, каквито се изискванията във всички магазини в Германия. След кратък спор мъжът си тръгнал.

Около час и половина по-късно заподозреният се върнал, като този път бил с маска на лицето. Но докато носи бирите си към касата, той свалил маската и се разгорял нов спор.

"След това извършителят вади пистолет и го застрелва право в главата", каза прокурорът Кай Фурман пред репортери.

Заподозреният 49-годишен германец, е отишъл на следващия ден до полицейския участък, за да се предаде, след което е арестуван.

По време на разпита е заявил пред полицията, че се чувства "притиснат" от мерките срещу коронавируса, които възприема като „непрекъснато нарастващо нарушение на правата му“ и не е виждал „друг изход“, каза Фурман.

Катрин Гьоринг-Екард, парламентарният лидер на "зелените", написа в Twitter, че е "дълбоко разтърсена" от убийството, което според нея е "жестокият резултат от омразата".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


211
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
146
1
 
26
 
! Отговори
АнонимеН преди 2 години
ТЕПЪРВА ЩЕ СТАВА И МНОГО ПО-ЗЛЕ КАТО ВЪВЕДАТ ЗАДЪЛЖИТЕЛНОТО ВАКСИНИРАНЕ В ЕС!
145
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
" ...ами ако е отишъл специално да го убие и коронавируса е само извинение и оправдание с което се опитва да избегне наказание? " +++ Отново конспиративни теории, също типично за антиваксърите
144
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Излиза, че такива без маски трябва да бъдат думвани по главата, за да не може да се връщат и убиват.
143
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен"Да застреля невинен човек, типичен антиваксър." ----------- А ти не пиши глупости, преди да знаеш подробностите и фактите от случая, ами ако е отишъл специално да го убие и коронавируса е само извинение и оправдание с което се опитва да избегне наказание?
142
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко ли трябва да си пропаднал, за да си антиваксър и убиец на хора?!
141
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За да няма други убити, антиваксърите под строй в затвора.
140
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До ПроСоТо "ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ сме подложени на тоя ВАКСОТЕРОРИЗЪМ," Само психологически недобре човек приема съвсем нормални правила да се овладее един проблем като "тероризъм". Смятай. Той човека не е станал психически недобре от мерките, той преди това си е бил недобре, вируса и мерките само са му обострили проблемите.
139
4
 
3
 
! Отговори
идиот преди 2 години
Ей сега ще го освободят в затвора, ще олаби напрежението от непрекъснато нарастващото нарушение на правата му. Значи, половината човечество трябва да си пребивава в психиатрия по принцип.
138
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това са антиваксърите, изперкали отвсякъде
137
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да застреля невинен човек, типичен антиваксър.
136
1
 
8
 
! Отговори
ПроСоТо преди 2 години
До Анонимен=="Трябвало да си сложи маска за пет минути" викаш?...Ееее,значи не си схванал същината!...Тая "петминутна маска" е била просто "КАПКАТА,от която чашата е преляла"...ЦЕЛИ ДВЕ ГОДИНИ сме подложени на тоя ВАКСОТЕРОРИЗЪМ,цели ДВЕ години!...Е,понякога и едната "маска" е спусъка на негодуванието,трупано упорито с години..Споделих,че и на мен ми "изби чивията" не толкова заради самата маска,а заради ПРОСТАШКОТОИНАГЛО държане на НАЙ-ОБИКНОВЕНА ЧИНОВНИЧКА в "Данъчното",която се беше взела за
135
2
 
4
 
! Отговори
h преди 2 години
Ако е била наистина само заради маската,а не друг повод,този човек да се освободи НЕЗАБАВНО !
134
0
 
2
 
! Отговори
Вай, вай преди 2 години
Германистан
133
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Отидох да се подстрижа в Германия, поискаха ми да попълвам някаква анкета заради Коронавируса, въпроси, които нямат нищо общо с медицината или вируса изобщо и просто хвърлих всичко, теглих една майна на ум и си излязох. Правят хората на и д и оти ... с този вирус, подлудиха света, но да убиеш човек, ми се вижда твърде крайно и криминално, вероятно има и друга причина, за да го извърши, а може би и затова е отишъл - да убие, уж под предлог - маска!
132
5
 
4
 
! Отговори
кики преди 2 години
Е тоя е истински потомък на расата от 20-45 година.Останали са и качествени хора в Геймарния !
131
4
 
0
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
До 22 !За твое разочарование тоя пьт не се е казвал нито Ханс,нито пьк Хасан,а бил просто някакьв ***!
130
2
 
9
 
! Отговори
Махнете тоя вирус! преди 2 години
Изобщо цялостната политика на омраза, убийства,насилие, ограничение на правата хората и агресия - трябва да бъде тотално сменена, накъде водят света, не знам, но хората имат нужда от разбиране, любов, работа, задоволяване на нуждите им, строеж на един по-добър свят в полза на хората, а не агресия и омраза ! Обикновените хора , които създават и строят, трябва да се подкрепят и образоват, а не *** олигарси, ограбващи хората, тровещи природата ,храната,животните и тероризиращи населението!
129
3
 
7
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Гръмнал го е . Ми ....човека си е прав! Ако некой си мисли , че 2 години пропаганда , стъкмистики за болести и смърт /ежедневни/ , ограничения и т.н. не се отразяват негативно на психиката на хората , трябва да е доста ограничен умствено!
128
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моля, забележете, момчето не го е накарало да се ваксинира, а да си сложи маска! Толкова ли изперкахме, бе, хора, че защитавате убиеца?
127
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 126 "Абе хубу, ама пистолета в ръката ли го държиш, че ако не... ке те трепат!!" Докато си вдигне ръката и вече ще е счупена. :)