52% от британците смятат - напускането на ЕС е провал

Нито една от големите британски партии не подкрепя присъединяването към ЕС
7 окт 2021 16:28, Анисия Иванова
34
52% от британците смятат - напускането на ЕС е провал
Снимка: БГНЕС

Малко над половината пълнолетни граждани от Обединеното кралство твърдят, че напускането на ЕС е било провал. Това показва ново проучване на общественото мнение, публикувано във вторник. Проучването на Savanta ComRes установи, че 52% от британците смятат, че Брекзит е постигнал много малко, докато 36% са на мнение, че излизането от ЕС е било правилно решение, пише Euroactiv.

Пет години по-късно след референдума, който се проведе през юни 2016 г. и на който британците гласуваха да напуснат ЕС, обществените нагласи остават почти непроменени. Ситуацията в Кралството остава разединена, като половината британци са на мнение, че трябва да се проведе нов референдум за членство в блока.

Резултатите от проучването, в което са участвали над 2000 души, показват, че значителна част от привържениците на Брекзит и консервативната партия са дълбоко затруднени от живота извън ЕС. 26% от гласувалите за Брекзит и ⅓ от електората на консерваторите заявяват, че излизането от блока е било грешно решение.

Всеки пети от избирателите на партията на Борис Джонсън казва, че опит за повторно присъединяване към ЕС би подобрил шансовете на консерваторите на следващите избори. В понеделник британският министър по въпроси, свързани с Брекзит, Дейвид Фрост каза по време на конференция на Консервативната партия, че „кошмарът от членството ни в ЕС е приключил“, като добави, че „британският Ренесанс е започнал“.

В момента нито една от големите британски партии не подкрепя присъединяването към ЕС, а опозиционната Лейбъристка партия изключва плановете за присъединяване към единния пазар.
 

Целия анализ четете на сайта на Bloomberg TV Bulgaria
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
3
 
! Отговори
Тошо преди 2 години
Елате у нас на почивка и идете пред НС давидите какво пише на входа му, после преценете какво сте направили и .....нищо стават грешки, но всяка грешка ЗА СЪЖАЛЕНИЕ се заплаща!Велика Британия беше ...през средновековието, днес няма как сам да правиш каквото и да е!
22
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То Ганьовско е да плюеш всичко наше и да хвалиш всичко английско.Значи отиват 10 българчета на състезание по математика преди месец, връщат се с 9 медала като са премазали целия свят. В това време ти ми обясняваш как 95 годишен дядо е пратен в з*за на географията през миналия век.Империите се раждат (ние лично сме имали две), но и умират. Накрая остават само пияни и повръщащи британци.
21
16
 
5
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Приятелите ми англичани са имали учители, които са били офицери в британските колонии из половината свят. Закърмени са идеята, че са (били) господари на света. Тука седнали комплексираните балкански ганюфци, дето цял живот търсят кой им е виновен, да обсъждат британците и да "им дават акъл".Невежеството е сила, беше писал Оруел в дистопията 1984та.ПП. И днес ЕС, "най-хубавото място за живеене" се превърна в дистопия, както я е описал.
20
2
 
4
 
! Отговори
Те преди 2 години
не могат да смятат, затова го мислят за провал....
19
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кандидатсвайте наново и чакайте барабар със Северна Мъкедония докат ви уврът тиквите
18
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Касно е либе за китка прецакахте се яко
17
4
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
До минърите на #14Я кажете в колко ес държави има референдуми на държавно ниво със задължителна сила?ПП. В холандия забраниха даже и съвещателните като пречещи на демокрацията. БРАВО НА ВЕЛИКОБРИТАНИЯ!
16
3
 
6
 
! Отговори
До Анонимен 15 преди 2 години
Ооо анонимни, Ние когато сме имали държава, бритите са били още по палмите. Сега отново са там
15
2
 
8
 
! Отговори
11 преди 2 години
Ей сеа ша видят тия *** кон боб яде ли?
14
2
 
10
 
! Отговори
Абе.. преди 2 години
Дали не са 93%....;)
13
1
 
5
 
! Отговори
... преди 2 години
До Без зачение е... - Глупости говориш пич. Преди присъединяването на Британия към ЕС преди години е имало реферндум, където многозинството от Британците са гласивали ЗА влизането на Великобритания в ЕС.
12
6
 
14
 
! Отговори
Без зачение е... преди 2 години
Това са глупости. Те никога не са искали в ЕС. Влезли са там само от временен интерес и по заповед на Чичо Сам. Сега Чичо Сам има други интереси - да се противопостави на Китай, и тъй като не може сам, затова вика на помощ целия англосаксонски свят на помощ....ЕС разбира се проспива цялото това нещо загледан в пъпа си...Просто няма политици с визия и стратегия, защото са временно избрани администратори....
11
3
 
7
 
! Отговори
Те са клоаката преди 2 години
А ние сме това, дето влиза в клоаката.
10
26
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
най-бедната, умираща, застаряла, корумпирана и нещастна държава в ЕС коментира напускането на най-голямата империя, съществувала някога в световната история. и едва ли не се опитва да им трие сол на главата :)..
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Хюго Бос Хюгоооо, тук ключовата дума е ``бившата``! Сега са клоаката на Европа!!! Да го ду-хат бозавите!
8
15
 
8
 
! Отговори
Хюго Бос преди 2 години
Колко пъти ще претопляте тази *** статия? Бивша империя била циврила за един необолшевишки съюз,дрън дрън поръчкови изследвания и статии.
7
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да искат - няма кой да ги приеме отново.
6
2
 
30
 
! Отговори
българка преди 2 години
ХА ! Ама вие сериозно ли ? Недоволните са повече от 52 %, но нали са демокрация и има цензура.Ревяха срещу българи, румънци, поляци /даже имаше случай на убит млад поляк от англичани, защото им взимали работните места/.РАБОТЕТЕ СЕГА - НИВИТЕ СА СИ ВАШИ!АААААА - НЕ ви се работи.Ами докарайте си още пакистанци и африканци! Знаем, имате си достатъчно то тях,НО и ТЕ НЕ ИСКАТ ДА РАБОТЯТ и чакат на социални. Дори и те не са съгласни да са ви роби. Тюх! Това, което човек сам си направи и дявола не може
5
1
 
17
 
! Отговори
Изводът е, че: преди 2 години
Не само нашия народ е пр.ост и лековерен. Ние, обаче не се учим от грешките си.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Югозападна България ще заемат тяхното място в ЕС!!