Лукашенко заплаши ЕС да спре транзита на газ за Европа

Хиляди са на границата с надежда да влязат на територията на ЕС
11 ное 2021 22:53, Петя Славова
162

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз, че ще спре транзита на газ за Европа, който тече по тръбопровода Ямал-Европа. Предупреждението на държавния глава бе отправено по време на съвещание с правителството и ще е факт, ако се разширят санкциите срещу страната.

 Хиляди са на границата между двете страни дни наред с надежда да влязат на територията на Европейския съюз. Те издържат на ниските температури и глада, предава Bulgaria ON AIR.

А гъст дим се извива над палатките на мигрантите. Дори и децата участват в намирането на дърва за огрев, за да се стоплят.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще предприеме ответни мерки на всички нови санкции на Европейския съюз, включително чрез спиране на транзита на природен газ и стоки през неговата държава.

"Ние отопляваме Европа, а те все още ни заплашват, че ще затворят границата. А ако спрем транспортирането на природния газ? Затова бих препоръчал на полското ръководство, литовците и други хора, които не носят глава на раменете си, да помислят, преди да говорят", отсече Лукашенко.


От Европейската комисия коментираха, че блокът "не е уплашен" от заплахите на президента. Лукашенко обяви и съвместно споразумение с Русия за наблюдение на границите с Полша, Балтийските държави и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А балтийските държави са покрити от НАТО с air policing.
110
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това си може човечецът: изнудване и заплаха. Излитане на всякаква опозиция - откъде-накъде някой да има право да иска отчетност от самодържеца!
109
1
 
2
 
! Отговори
Менто преди 2 години
Кукашенко кука на зелена букабуката се спука, кукото изкука.!.
108
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спирай го, за да пуснат Северен поток 2.
107
0
 
3
 
! Отговори
Кики преди 2 години
Ама какво искат тези мигранти+ те са в рая,а искат да бягат на запад? Русия мисли за вас, онеправдани гладни и жадни!
106
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тов пиян комунист , говори ксто всипко преди него. Нищо неможе да направиш дъртакк охлузен. Ще ти разпилеят войската, като на Армения. Второ, как ще спреш кранчето на дуджето? Нали лично той ще те обеси... хахаххаа соц клоун
105
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Смеличък е като знае, че руският диктатор стои зад него
104
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Заплахата има ефект. Снощи обявиха, че се отказват от икономическите санкции. Аз да ви кажа, направо си треперят от страх. Знаят, че Лукашенко е достатъчно луд, за да изпълни заплахата си.
103
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мишката заплашила котката, че ще и спре храната...хахахаха! Всички комунисти са един дол дренки.
102
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 50години Русия ще е част от Китайската Народна Република.
101
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До единВ русия няма как да не си държат народа гладен ...Те са искуствена държава изградена на принципа на пирамидалното взаимно мачкане Ако иднивидите забогатеят се срива цялата конструкция А че икономиката на русия е бананов тип износ на непреработени ресурси и леки жени е факт още рюрик та до путин
100
3
 
6
 
! Отговори
един преди 2 години
Не, Русия не е само бензиноколонка. Ваша работа, мислете си каквото си искате. Русия, без да съм някакъв русофил, е огромна богата държава и е фактор, за разлика от нас например. На същото мнение съм с анонимен, че е жалко да си държат народа гладен, но и самият народ си е виновен. В същото време да се подценява и да се говорят такива елементарни неща като бензиноколонка, е нелепо.
99
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен126 същото каквото носи и путин червена прашка със сърпичук и образа на сталин точно под камбанките с чашка Б-
98
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Да допуснем, че Русия иска да ги натъпче в ЕС. И после какво - нали тези като опоскат всичко тук, ще се обърнат и към Русия, то там има още за дълго време за опоскване с техните ресурси. Да не си мислите, че руснаците са толкова тъъъъпи, че да допуснат това? Жалко, че те с тези богатства си държат народа беден и един ден това може да изиграе лош номер на държавата, но един господ знае........
97
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Малката Германия трябва да се тревожи много повече от евреите отколкото от руснаците. Руснаците си оставиха семето в Берлин и си отмъстиха върху задните части на арийките. Даже мисля че меркел е правена от руски солдати, а и руския език доста й се отдава. Но евреите тепърва ще си отмъщават. Евреите са решили да затрият германците като етнос. Мигрантската криза е част от този план.
96
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До един Такива като теб още ли не сте разбрали, че Русия е само бензиноколонка? ЕС никога няма да се поддаде на шантажите й. Мечтата на северноазиатските варвари да командват в Европа ще си остане мираж.
95
2
 
8
 
! Отговори
един преди 2 години
Непрекъснато Русия ви е в главата. Не че е теменужка както не са и другите имперски държави. Вие какво искате - другите да си гледат интереса, а тя да гледа техния интерес ли, що ли? Има данни, че Русия ще обърне търговията с горивата към Азия, то май май и САЩ направи това напоследък, и това ще е края на богатия ЕС. Може големите да си гледат само бизнеса без другите търкания, но явно доста акъл трябва за това.
94
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен129 руснаците дори и срещу тях нестават
93
3
 
4
 
! Отговори
Омск преди 2 години
До Бавария доста по добре е в Полша отколкото в русия Незабравяй тава раши преди да почнеш с цитати от диплянката на политагита
92
6
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Стига с глупости, Русия била искала. Забравихте кой ги канеше доскоро, но и те проумяха, че не спират да идват и че няма как да се приемат милиарди в най-гъсто населения континент в света. Основната пирчина е икономическа и на второ място е агресивната им религия с манията си да владее света. Другите причини са по-слабо определящи и са в главите на разни вманиачени русофоби и подобни маниаци.