Лукашенко заплаши ЕС да спре транзита на газ за Европа

Хиляди са на границата с надежда да влязат на територията на ЕС
11 ное 2021 22:53, Петя Славова
162

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши Европейския съюз, че ще спре транзита на газ за Европа, който тече по тръбопровода Ямал-Европа. Предупреждението на държавния глава бе отправено по време на съвещание с правителството и ще е факт, ако се разширят санкциите срещу страната.

 Хиляди са на границата между двете страни дни наред с надежда да влязат на територията на Европейския съюз. Те издържат на ниските температури и глада, предава Bulgaria ON AIR.

А гъст дим се извива над палатките на мигрантите. Дори и децата участват в намирането на дърва за огрев, за да се стоплят.

Президентът на Беларус Александър Лукашенко заплаши, че ще предприеме ответни мерки на всички нови санкции на Европейския съюз, включително чрез спиране на транзита на природен газ и стоки през неговата държава.

"Ние отопляваме Европа, а те все още ни заплашват, че ще затворят границата. А ако спрем транспортирането на природния газ? Затова бих препоръчал на полското ръководство, литовците и други хора, които не носят глава на раменете си, да помислят, преди да говорят", отсече Лукашенко.


От Европейската комисия коментираха, че блокът "не е уплашен" от заплахите на президента. Лукашенко обяви и съвместно споразумение с Русия за наблюдение на границите с Полша, Балтийските държави и Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
71
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Аз се ориентирам по коментарите ти, а не по това какво твърдиш, че си или не си. А точно както с "крадете от краденето", не си наясно и какво значи да има "народен съд". Народния съд не е бил за справедливост за малкия човек, а за разчистване на пътя на комунистите от всеки, който може да им е конкурент за властта. После ПАК обяснявай, че не си комунист, с тия приказки, с които буквално лъскаш чепиците на червените.
70
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 102 Натиск за пускането на СП2 по-бързо. Лукашенко плаши, че "ще спира", Путин има готов друг газопровод. :)
69
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До SS Не се притеснявай, никой няма да обърка комунистическите ти коментари. За останалото: ако ЕС се разпадне, ставаш директно роб на Путин. Ако още не си схванал какво значи това, не знаеш точно какво означава призива ти да "крадеш от краденото". Путин ще те навре в Белене, че крадеш от него. Винаги ме е забавлявало, как такива, които не сте живели през Комунизма, говорите как като се върне, ще можете да правите каквото си искате.
68
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Би трябвало всичко да е планировка на Путин, няма как Лукашенко да приказва че ще спира газа при положение че това са парите на Русия. Явно има някакъв замисъл или ще качи цените Путин или ще го ползва като коз при преговори с ЕС, или ще обединява Беларус към майка Русия за да "спаси" Европа от лошия Лукашенко. Немисля че в голямата политика има празни движения
67
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От Еесовския Блок заявиха, че не са се уплашили от думите на Бацко, но вчера "Forbes" побърза настойчиво да препоръча на Колективния запад да моли Русия за спасение.
66
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво на него. Истински лидер. Там кромид не съществува. Да им спре газта, пък дано им дойде акъла.
65
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бяха се реформирали преди време и свалили Лукашенко, сега предприятията им щяха да са интегрирани и да работят в световната икономика. Дори и да го махнат, вече е късно например за Белаз - руснацоте си направиха свое производство и няма как да се върнат на пазарите си. Така е и други части на икономиката. Белорус както и Украина няма да настигнат даже Полша.
64
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукашенко не е цвете, но и двойния стандарт на Брюксел е очеваден.
63
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Лукавия шенко на финала ще го гръмнат като Чаушеску
62
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Като няма руски ще внасяме азерски газ.Ако не стига и американски втечнен.Опции бол,че и по-евтини!Може и от израел,може и от Катар да докараме.
61
8
 
7
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА преди 2 години
Широко ви е около врата, но Ердоган като ви врътне кранчето, ще имръзнете като карпатски мечки, ХА-ХА-ХА-ХАААААААААА
60
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Свободата иска жертви.Енергийната свобода също. Не може ЕС винаги да угажда на рекетьорите си и да бъде независим. Трябва веднъж за винаги ЕС да се откаже от раз от руските въглеводороди и да затвори за дълги години границите си за руснаците и техните марионетки. Ще има тежка зима без руските въглеводороди, но и без друго цените на руския газ в момента са толкова високи че да купиш газ от Америка или Австралия ще ти излезе по евтино.
59
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Веднага да го направиш!
58
7
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя кво се прави,че от него зависи газоподаването?Ами да го спре бе!Да видим колко ще издържи като го натисне Путин!?Той бил снабдявал Европа с газ,хахахахах.Нали затова се направи турски поток,защото Беларус сега ще стане полигон за война като Афганистан и тоя ще го линчуват като Садам Хюсеин!Това го чака!За къв се мисли?!
57
16
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Инересно, защо като като Сорос ви доставяше мигранти, събирайки ги от гумените лодки край бреговете на Африка, с кораби до Италия, беше добрия чичко. А Лукашнко за същото е лош.
56
7
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Кой ще го пита тоя слуга?
55
8
 
14
 
! Отговори
Зозо преди 2 години
Ей ги прототипите на Волен Сидеров и Копейкин..... пионки на Путин... Лаят ама не хапят
54
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще спре руския газ, и после Путин ще го натъпче с полоний.
53
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя ке падне до месец.
52
15
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
По случай разпадането на ЕС ще пия 15 годишно уиски - толкова, колкото България му е била членка