Българите гласуват в Гърция в 26 секции

Броят им е намален в този вот заради края на туристическия сезон
14 ное 2021 08:44, Петя Славова
1
Българите гласуват в Гърция в 26 секции
Снимка: БГНЕС

Изборният ден за българите в Гърция започна. Броят на секциите е намален при този вод, заради края на туристическия сезон, съобщава БНР.

Наложените ограничителни мерки в Гърция не възпрепятстват желаещите да гласуват.Гръцките медии публикуват информация за изборите у нас.

Още по темата

В 26 секции гласуват българите в Гърция. Най-много секции са открити в Атина – 7, където се намира голяма част от българската диаспора. И само в гръцката столица избирателите гласуват с машини, в останалите секции в страната – с бюлетини.

На този вот няма секции в курортите, където през юли гласуваха много българи. Но има възможност за гласуване на островите Крит, Миконос, Родос, Кос.

В Северна Гърция българите, които се намират в страната, имат възможност да гласуват в Солун, Кавала, Комотини и Александруполис.

Не се очакват проблеми и затруднения при подаване на вота, както за народни представители, така и за президент, според членове на комисиите.

Не се изисква здравен сертификат за гласуване. Спазват се всички действащи мерки. Няма ограничения за пътуване.

Гръцките медии информират за изборния ден в България, както и политическата ситуация у нас, довела до трети избори в рамките на една година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в заглавието словоредът е?