Безредици в Ротердам заради противоепидемичните мерки

Полицията стреля с предупредителен огън
20 ное 2021 08:00, Петя Славова
131
Безредици в Ротердам заради противоепидемичните мерки
Снимка: БГНЕС

Демонстрация в Ротердам срещу ограниченията на коронавируса доведе до бунтове, по време на които полицията беше принудена да стреля с предупредителен огън и да използва водни оръдия, за да разпръсне тълпата.

Това съобщиха в петък Холандската телевизионна корпорация (NTK). Според медията стотици протестиращи хвърляха камъни по полицаи и стреляха с фойерверки по тях, крещейки лозунга "Свобода!" В отговор служителите на реда бяха принудени да открият предупредителен огън и да използват водни оръдия, за да разпръснат демонстрантите. Най-малко една полицейска кола е изгорена и една е повредена, съобщава БГНЕС.

При гасенето на пожарникарите са били замеряни и различни предмети, включително камъни. "В момента полицейски хеликоптер кръжи над града", информира НТК.

Основното недоволство на протестиращите е предизвикано от COVID-ограниченията, наложени на фона на рязкото увеличение на броя на заразените и хоспитализациите, както и от плановете на правителството за въвеждане на 2G система, при която здравна карта ще се издава само на хора, които са били болни от коронавируса или които са били ваксинирани, но не и на тези, които имат отрицателен тест за коронавирус.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


131
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
13
 
2
 
! Отговори
Германец преди 2 години
Маргинални *** от третия свят (балканите). И според самите антиваксъри няма как да са западняци, защото на тях им е полиран мозъкът. Нали така :)
77
2
 
21
 
! Отговори
до max от славянин преди 2 години
След като в нидерландия сте набодени 90 % защо колективния ви добичи имунитет не спира заразата, а я усилва!? Нали 70 % набоден *** щеше да я спре!?
76
17
 
3
 
! Отговори
doc преди 2 години
*** има навсякъде. Законите са за това, да санкционират маргиналите, тези, които минават на червен светофар, карат с летни гуми през зимата, антиваксъри и други умници.
75
2
 
8
 
! Отговори
до 74 от славянин преди 2 години
На вас декортикираните нарковаксъри психовирусът е пуснал дълбоки корени в лифтираните ви мозъци! А при мен този вирус така не ще и не ще да дойде колкото и да го каня!
74
2
 
7
 
! Отговори
до геййчетУ под мен преди 2 години
До АнонименАКо те видя на живо така ще те ритам по ваксинирания ти ***, че ще плачеш за мама, нещастнико
73
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Шепа маргинали, които си избиват комплексите.
72
22
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видях ги, тийнейджъри, палят кофи, чупят витрини, замерят с бутилки и камъни линейки, полицията. Хулигански истории. Ще ги поизтупа полицията, ще се приберат. После с парите на данъкоплатците ще чистят улиците, ще поправят повредените коли и магазини .
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 75 Exhibit A
70
4
 
27
 
! Отговори
Lina преди 2 години
Обява - търси се двойник на Кунчев.Не е задължително да разбира от медицина, той и оригинала не разбира.Изпращайте снимка.Приликата е задължителна.
69
29
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На вируса хич не му пука, че протестирате против него. Той пак ще си ви посети и отведе в болницата, нещастноглупави антиваксъри.
68
4
 
17
 
! Отговори
Bili преди 2 години
Гейтс обяви че спира ковид проекта с ТЕЗИ ваксини. Идва ваксина 2.0 -пачове с разграждащи се микро игли които оставят маркер под кожата. Така зелените (???) сертификати отпадат, и ще ви сканират директно.
67
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 72 Ще се бяга горе към балкана - историята има странно чувство за хумор.
66
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ваксърите още вярват, че всичко това е за тяхно здраве и грам не виждат голямата картина. Присмиват се и подиграват с елемнтарни шегички тип 5G и Бил Гейтс ала бала. Спасение за тях на този етап няма. Оръжие, злато и запаси, и бог да ни е на помощ на останалите. Сами трябва да се спасяваме.
65
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Зомбито се включи. Много е болен този човек.
64
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Видяла жабата , че подковават коня, че и тя вдигнала крак....
63
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вижте аутсайдерите на обществото! Терористи!
62
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Полицаите в БГ са на страната на народа по отношение на ваксината- масово са антиваксъри. Мисля, че няма да пречат на един мащабен протест.
61
35
 
11
 
! Отговори
Max преди 2 години
В Нидерландия ваксинираните са почти 90%, тези които виждате на снимката са футболни хулигани и мало непълнолетни.Понеже и аз живея в Ротердам мога да кажа, че нещата изобщо не са такива каквито ги представят медиите.
60
6
 
39
 
! Отговори
Гогич преди 2 години
Айде днес и във Виена - обявен е голям протест, като в официално изявление полиция и армия ще подкрепят хората в борбата срещу ковид-фашизма и зеления сертификат. Да видим дали ще се получи!
59
4
 
37
 
! Отговори
Логично преди 2 години
Крайните мерки и пропаганда неминуемо водят до подобен отговор. Всички знаем и третия закон на Нютон. Все повече ще зачестяват тези реакции на обществото, ако правителствата не започнат да проявяват разум...