България се противопоставя на пакета "Мобилност"

Надеждата е жалбата да спре изпълнението му, посочи Андрей Новаков
2 дек 2021 15:37, Ния Христова
31
 
България ще подаде жалба в Европейския съд срещу пакета "Мобилност". СТраната ни го определя като дискриминационен спрямо българския автобусен и международен транспорт.
 
"Това е стъпка в правилната посока, макар шансовете да не са такива, че да ни карат да мечтаем. Целта на жалбата е да спре изпълнението на пакета "Мобилност", докато съдът не се произнесе, а това е малко вероятно да стане преди февруари 2022 г. Най-вероятно ще се проточи до лятото или ранната есен на следващата година. Това е мъртвородена разпоредба", заяви евродепутатът от ЕНП Андрей Новаков в ефира на Bulgaria ON AIR.
 
Този проблем вече е и в Европа, липсват 400 000 шофьори. 
 
"Ако пакетът влезе в сила, би трябвало на всеки 8 седмици камионът да се връща в държавата по регистрация. Това би създало почти 3 млн. повече въглеродни емисии. Говорим за "зелена сделка" и в същото време ще разкарваме празни камиони да замърсяват въздуха. Как ще се прилага пакетът "Мобилност", зависи от националните държави. Ако някой ви глобява за това, че не сте се прибрали навреме, да знаете, че е неправомерно. Контролът как се изпълнява пакет "Мобилност" остава в държавите членки", обясни Новаков.
 
Еврокомисар от Румъния е изискал оценка на въздействието на този пакет върху околната среда. 
 
"Надяваме се ЕК скоро да преразгледа пакета "Мобилност", поне в частта му за връщането на водача и камиона. Това трябва да бъде право, а не задължение. Днес в Брюксел ще обсъждаме пакет "Мобилност" и условията на шофьорите. След това очаквам ЕК да предприеме мерки, без значение какво ще реши съдът. Накрая съдиите да разберат, че това е огромна несправедливост", каза още Новаков. 
 
"Никой няма право да ти казва къде да си прекараш почивката. Няма да се примирим с това убийствено законодателство",  настоя Новаков.
 
Гледайте цялата дискусия във видеото. 
 

31
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
ОООО преди 1 месец
О Макарон!
28
3
 
3
 
! Отговори
Глупости преди 1 месец
ТОЯ ПРОБЛЕМ , ВЕЧЕ НЕ Е АКТУАЛЕН....РЕШЕН Е ОТДАВНА!
27
0
 
3
 
! Отговори
пфф преди 1 месец
А защо фирми като Apple продават в цяла Европа, но си плащат данъците само в Ирландия, където са си договорили 15 милиарда данъчна редукция? А защо фирми като Икеа продават в цяла Европа, но са регистрирани в данъчния рай - Люксембург и дори не плащат данъци? То да бяха само тези 2 компании, а то са хиляди подобни. Значи за едни може, а за други не? Макарона защо не се изрепчи на САЩ така както се прави пред България, Румъния и Унгария? Щото ще стане за смях, за това си трае.
26
0
 
3
 
! Отговори
Нищо ново преди 1 месец
До Русенец: "На това се противопоставя Новаков"? Да, но само той ли се противопоставя на плана за мобилност? не, просто на него са дали думата. Доколкото си спомням, само Бареков е бил "ЗА". Но имаше някой и друг нешенски евродепутат (от ЕНП), който не можа да стигне навреме за гласуването в Европарламента. И така планът за мобилност мина на първо гласуване.
25
1
 
2
 
! Отговори
Русенец преди 1 месец
Новаков е един от малкото мислещи български евродепутати, който засужава да бъде там. Идеята е да не се връщат камионите на всеки осем седмици в България, това е безмислено, нека камионът работи там където е, а шофьорът да се връща в България или да кара отпуската си където поиска. Нима той не иска да покани семейството си някъде в Европа? Това са различни неща, нека този план остане за шофьорите, но не и да връщаме акамионите. На това се противопоставя Новаков. Поздравявам го и му желая успех.
24
3
 
2
 
! Отговори
българина преди 1 месец
ес е недоносче. никой няма полза от негоносвен сащ Германия холандия и Белгия.
23
1
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
"референдума е за излизане е неизбежен" -- Абе и аз не ви искам в ЕС, ама да не се заблуждаваме - няма да има референдум :)
22
1
 
2
 
! Отговори
Здравей, Скопие преди 1 месец
Що ли ни притискат?!
21
3
 
5
 
! Отговори
долу ЕС преди 1 месец
само да приппмня че един бг евродепутат не присъства навремето когато можеше тоя пакет изобщо да се спре от разглеждане. бил изтървал самолета, според него, според Бареков пътували заедно, но не влязал в зала. Седесарче беше.... Както винаги седесарите работят срещу България, нишо ново ЕНП! референдума е за излизане е неизбежен
20
2
 
4
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 месец
ДА БЕ...ЕС ШЕ ВИ ОСТАВИ ДА СЕ ПРАЙТЕ НА КЛОШАРИ ПА ПЪТИЩАТА НА ЕВРОПА И СВЕТА....ХА,ХА,ХААААА...ЗАБРАВЕТЕ!
19
4
 
3
 
! Отговори
Венелин преди 1 месец
Поредната лъжа на герб - ЕНП много ги уважавала и зачитала. Показаха им, че не ги броят за хора техните европейски "съпартийци", но това е нормално, защото те им изпълняваха всичкити искания безропотно. Сега и да вият, и да плачат, и да симулират някаква дейност- само стават за смях. Единствено което остава е да ги разкараме от Европарламента, заедно с пияния щофьор и да отидат достойни българи, които да защитават българските интереси.
18
1
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 месец
Да бе, ще ви оставят да си третирате шофьорите като роби. Заточени месеци наред по западните магистралите, живеят като кучета по паркинги и бензиностанции и получават български заплати. Че и подбиват пазара тука. У лево.
17
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Искат да ни отвлекат шофьорите и да работят там и там да плащат данъци и осигуровки. Не искат нашите фирми там да работят! Все едно да им спрем стоките, които продават в България щото се превозват много от далеч и това замърсява. Зелената сделка е измама и по- бедните страни ще пострадат яко. Както им е изгодна на големите така го извъртат! Докато мълчим ще е така.
16
1
 
6
 
! Отговори
Говорит Москва преди 1 месец
Накрая ще стане нашите да не могат да ходят никъде, а от там ще продължат да си карат бо клу ци те и ме нте тата у нас.
15
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Черни курсове ли правят? А кога ще позволят Убер в България?
14
3
 
2
 
! Отговори
аз преди 1 месец
Още една мина заложена от ПП ГРОБ. Но както казват ГРОБарите - Бойко може и да краде но поне прави (пътища и добро впечатление)
13
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пакета "мобилност" отдавна не е актуална тема, България да вземе да се противопостави на плановете за насилствена анихилация (тъй де - ваксинация)
12
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Още една гербаджийска калинка изпратена на тлъста европейска хранилка... Проглушиха ни ушите с този пакет за мобилност и накрая какво? Естествено нищо, целта е да покажат, че нещо правят. В действителност лобират за транспортните ни босове, които искат да работят с сивия сектор. Няма да плащат за нощувки, за паркинги и т.н. на шофьорите, ще ги карат да спят, ядат и ходят по нужда в кабините на камионите. И ние сме "за" това? Срам!
11
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
стига глупости, стига лобиране за едрия бизнес. обикновения шофьорец, който си е разбил бъбреците по пътищата, ще си кара 'почивката' във франция или германия на хотел? и няма да се прибере вкъщи? да, французите запушват една дупка в социалните осигуровки, но това ползва шофьорите и обикновените работници. каво им пречи на нашенските 'бизнесмени' да праят пълен курс към българия на 8та седмица? при прибирането на камиона? тарикатлъци, да стоят в зап. европа, ама да плащат бг заплати.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ето сега - гледайте как ЕК се върти на малкия пръст на тоя смеш-ник Новаков