Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия

Туристическият бранш у нас и в чужбина е в криза, но третира клиентите си различно
Обновена: 24 яну 2022 12:02 | 24 яну 2022 11:22, Петя Славова
602
Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия
Снимка: Facebook

Високите цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

От касовата й бележка се вижда, че щруделът струва 5 евро, а кафето 1.30 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
433
26
 
16
 
! Отговори
Няма значение преди 2 години
Не може да отидеш във възможно най-скъпото заведение,буквално в Банско,където готвача е Италианец а дизайна и обзавеждането струват едни милиони евра и да снимаш касовата бележка,защото ти се вижда скъпо.
432
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Още по-интересно е , че килограм луксозен сух колбас или филе не надхвърля 16 Евро тук. В България платих "луканка" по 46 лв. за килограм. Дизелът е 1,34, но в богата България 2, 8 лв. Как оцеляване бе, хора?!
431
0
 
29
 
! Отговори
Гост за малко преди 2 години
Докато има кой да плаща,ще има и такива цени.
430
4
 
44
 
! Отговори
ГанЮ преди 2 години
Бойкот на нашите курорти, това е изхода.
429
12
 
22
 
! Отговори
___ преди 2 години
Навсякъде е скъпо.Това са неща без, които можеш ,но си ги позволяваш въпреки високите цени. А срещу високите цени на тока и газта не викате ,срещу цените на лекарствата не викате срещу ниските доходи не викате .
428
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На ски в Словеня: едно от най-красивите места в Европа
427
1
 
30
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
Докато има балъци - ще има кой да ги лови. Докато има ливади - ще има кой да ги коси.
426
1
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От години заобикалям Банско и Слънчака ...
425
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Италия родината на лазанята си беше 6 евро, а иначе един резидент викна мутри вън ама на ето ви ги мутрите нагледно и никой не ги бори, тоест управляващите им са съучастници и ги подкрепят.
424
0
 
20
 
! Отговори
до Въй Въй преди 2 години
В Истанбул трябва да си отваряш очите, понеже доста послъгват. Като ни чуят да говорим на друг език, ни набутваха менюта с по-високи цени или направо без цени. Но то и в Банско е така, не навсякъде де, трябва да знаеш къде са коректни. Преди години в Испания, например ни правеха редовно следния номер - пишеха ни в сметката неща , поръчани от клиентите на съседната маса. Ако се усетиш и им направиш, забележка, се извиняват , че уж са се объркали. В България почти винаги ще те излъжат в грамажа
423
0
 
11
 
! Отговори
Един преди 2 години
Не им стигнал кеша и 11лв. от картата. Ама като гледам името на заведението , май към хапването има и друг вид консумация ....
422
5
 
14
 
! Отговори
въй въй преди 2 години
да, така е в дивия капитализъм. в Банско супичка за 30 кинта, но и в Австрия има ресторанти където порция шницел е 300?. извода е четете менюто преди да поръчвате. че няма за какво отгоре да ги искат тези цени в БГ е друг въорос, но ето,че някой будала се натресъл и платил. случка в любимата ви Турция: колеги Мексиканци сядат в ресторант и поръчват в Истанбулска кръчма..накрая идва сметката и вместо очакваните стотина долара им искат 800 идва полиция и не ги пуска докато не платят.
421
1
 
37
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
Това у нас не е туризъм, а пладнешки обир.Щом има хора,на които им е приятно да ги скубят,срещу никакво обслужване,прав им път.
420
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бай Тошо да се върне ще ви даде едни 30 лв за супа и 13 за вода..Белене коп.елдаци..
419
28
 
12
 
! Отговори
Оффф преди 2 години
Има ли цена в менюто? ИМА. Ще се простираш според чергата си. Баба ти само минерална вода "Сан Бене" от 13 лева е пила! Най ги обичам такива да влязат в магазина ми и да ми цъкат с език "Ама много скъпо бе". Моментално с тайнствен тон им "доверявам", че в магазините на конкурентите ми е много по-евтино. И ги насочвам натам. 20% от клиентите ви губят 80% от времето ви. Направете всичко възможно да ги насочите към конкурентите ви. Маркетинг изпитан от 100 години.
418
25
 
3
 
! Отговори
Теди преди 2 години
И какво е виновен Цеко Минев за цените, той е банкер и финансист , на всички хора по целият свят им трябват пари за да живеят- всичко струва пари, малко неща са безплатни на този свят.
417
14
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Банско не е евтин курорт,особено през зимния сезон.Само не разбрах,защо е публикувана снимката,за да се оплаче някой,за да се похвали или и двете ? По пътищата има автомобили за по 500 000,има и за по 2 000,за които пък някои се чудят,как са ги пуснали,за да са в движение?! Кои от тях да забраним ?
416
3
 
6
 
! Отговори
Щрудела преди 2 години
Щруделът при бай Мак Доналд е по 1.50 лв, каква е тази скъпотия 5.50 евро!? Австрийци ли са, италианци ли са не ги знам, но са се надценили малко.
415
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако Лазанята е направена от майстор готвач и водата ли е направена от майстор че струва 13 лв при това е направено така че в близост да няма от къде да си вземеш ЗАТВАРЯЙ..
414
5
 
36
 
! Отговори
Ясъмкон преди 2 години
Зимата ше си ходя на алпите а лятото на канарските острови. По евтино е и доста по хубаво. На тия цени няма какво да се оплаква бизнеса. Те сами си го правят