Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия

Туристическият бранш у нас и в чужбина е в криза, но третира клиентите си различно
Обновена: 24 яну 2022 12:02 | 24 яну 2022 11:22, Петя Славова
602
Цени за скиори: 39 лв. за лазаня у нас, 5 евро за щрудел в Австрия
Снимка: Facebook

Високите цени на тока и пандемията засилиха кризата в туризма у нас и в чужбина. Оказва се обаче, че заетите в бранша третират по различен начин клиентите си.

В социалните мрежи се появиха публикации, сравняващи цените по ски курортите в България и в Австрия. От сметките се вижда и ясно различният подход на ресторантьорите към туристите.

От пост във във Facebook на композитора Светослав Лобошки става ясно, че българи са платили в Банско сумата от 127 лева за поръчка на една лазаня, две супи, минерална вода и греяно бяло вино. Защо е бяло виното също остава загадка. Снимката предизвика иронични коментари, а цената от 30 лв. за една супа се оправдава, че е от "младо телешко".

В същото време други потребители показват какви са цените за скиори в Австрия. "На 3000 м в Алпите едно кафе струва € 1,30.  Какво налага същата напитка да се продава в нашите курорти в пъти по-скъпо?", пише Кристина Стоянова в социалните мрежи и публикува снимка от 18 януари.

От касовата й бележка се вижда, че щруделът струва 5 евро, а кафето 1.30 евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


602
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
513
0
 
5
 
! Отговори
Bat преди 2 години
Ама те нашите знаят само да ревът, особено ония мазния с опашката излезе ме хваша състояние в което трябва да пия лупедиум!!!!!!!!
512
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе какво толкова има да си направите по един сандвич и едно малко термосче с кафе или чай да си вземете в раничката отзад? Не им купувайте по пистите и това е! Даваме грешни сигнали като купуваме шницел за 40 лв. и кафе за 10лв. и после се чудим защо е така.
511
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
КАСОВАТА БЕЛЕЖКА Е ОТ СКИ КУРОРТА ЛИВИНЬО - ИТАЛИЯ И ОПРЕДЕЛЕНО КАЗАНО , АКО СЪМ СКИ МАНИАК БАНСКО МЕ ГУБИ БЕЗВЪЗВРАТНО!!! ДА ЗАЛЪГВАТ ПИЯНИ АНГЛИЧАНИ!!!...
510
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А в Банско 30 лв. за телешка супа.
509
1
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 години
До Така е в БГ! Каква конкуренция в Банско? Там има половин писта и четвърт лифт.
508
1
 
4
 
! Отговори
123456M преди 2 години
Ще се нормализират цените и в БАНСКО...още 3-4г. и ще се върнат на старите цени от преди 99-та. А и Цеко като пие една студена водица с ***...съвсем!
507
5
 
12
 
! Отговори
asdf преди 2 години
Банско все пак е световен КУРорт.
506
0
 
25
 
! Отговори
haha преди 2 години
........чалгари, какъвто е той самият. В заведението в Банско, няма нито един скиор а предимно мутри и придружителлките им, които само си носят Bogner-ите и Goldberg-a, но ски немогат и не искат да карат. Те предпочитат да се събират на непоносими места и да слушат произведенията на г-н Светослвав Лобошки, да късат салфетки и да плащат по 100 лв. за супа. Така че всичко ми изглежда наред. Единствено ми изниква въпроса откъде хора с отрицателни IQ тестове имат толкова пари за харчене.
505
3
 
12
 
! Отговори
haha преди 2 години
Само да внеса едно уточнение към читателите, че става въпрос не за Австрия ами за Livigno, Italy, което е видно от "австрийската бележка". Но това няма значение, друго е по-важното. Първо става въпрос за тотално различен клас заведения, докато в "австрййското", заведение ти сервират в платсмасови чинии с дървени вилици, в Банско във VIP Room-a, сервират едва ли не със златни лъжици, защото такава им е клиентелата. Въпростният "композитор" г-н Светостлва Лобошки, пише текстове на разни пропаднали
504
0
 
12
 
! Отговори
Карпатите преди 2 години
Дълги, къси, със завои и не толкова писти, също и за деца. Настаняването няма аналог в България, хотелите са с централно отопление, озониране на въздуха в стаите, също с овлажнител или без - както иска клиента. Мамалига /полента/ с пръжки може и веган 2,3 е., супи всякакви - до 2 е. /интересното е че рибената чорба и зеленчуковата са на една и съща цена. Скара - свинска, телешка, козя, пуешка - до 5 е. с обилна гарнитура. лифта - дневна карта - 10е.Пълно с българи и французи,а румънци лято в БГ.
503
1
 
20
 
! Отговори
Мен преди 2 години
Преди повече от 15години в банско ядох вода с накъсана стара пилешка пържола вътре за 4лв. Спах в чисто нов построен хотел, в който на апартамента касата на вратата се движеше и имаше теч в банята. На закуска в хотела имаше спаружени краставици незнайно от когаОт тогава не съм стъпвал на това място. Който иска да ходи.
502
12
 
8
 
! Отговори
Пепи преди 2 години
Българския имигрант в чужбина е общо взето на най ниското ниво от социалната стълбица . Общаци в строителството без осигуровки , складове чистачки ...тук там некой шофер или програмист . Ама доста малко . Та българския имигрант като вземе 1100 евро и си плати всичките разходи и му остават 200 евро в най добрия случай в края на месеца . И с тия 200 евро иска да яде и да пие като цар в България . Да ама не .
501
8
 
0
 
! Отговори
miami_heat преди 2 години
Този сайт става доста комедиен. С колегите се смеем постоянно
500
1
 
21
 
! Отговори
цоко преди 2 години
Ами ходете пак на Банско на ски и всичко точно ! Някой да ви е ръчкал да ходите там ?
499
29
 
3
 
! Отговори
пияница мистик преди 2 години
Ами де да знам. Сега е разгара на зимния сезон и всичко си е дебело. Аз като ходя на Витошка в някой ресторант, без разгар на какъвто и да е сезон, обикновено плащам по 200 лева за обяд :))) Не обичам да вечерям по ресторанти, а да пия по барове, а там нещата вече отиват на доста по-дебело :))) На мен лично не ми се вижда много тази сметка
498
1
 
17
 
! Отговори
Така е в БГ! преди 2 години
Когато няма конкуренция е така.Комунист конкуренция не търпи!Той знае само монопол за да може да отчита в чекмеджето на онзи дето му осигурява монопола.Ако има капитализъм е друго,има конкуренция и цените се намаляват но не и качеството.Тук ако си добър и работиш на прилични цени,я проверки ще ти докарат от регулатори,я разрешително ще ти спрат,е такива номера.Няма честно надработване за да се види кой е по-добър в професията.А ако има и надработиш някой,или ще те запалят,или ще те пребият.
497
0
 
5
 
! Отговори
аз пък знам преди 2 години
човека първо е влязъл със 100 лева и след това е разгледал менюто
496
5
 
7
 
! Отговори
Де да знам преди 2 години
Що за ментално увреждане пък да има човек да не погледне цените в менюто. И да си направи сметката колко пари има в джоба.
495
2
 
8
 
! Отговори
аз пък знам преди 2 години
ако бях влязъл със 100 лева,за такава поръяка щях да очаквам ресто
494
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вода 13 лв,вино 15 лв ти избираш!Пиеш и плачеш.....