ЕС постави "Северен поток 2" на пауза

Прави се всичко възможно Русия да не използва газа като оръжие
1 фев 2022 12:22, Нели Христова
58
ЕС постави "Северен поток 2" на пауза
Снимка: БГНЕС

Заместник-председателят на Европейската комисия Валдис Домбровскис съобщи днес, че проектът за газопровода "Северен поток 2" е поставен "на пауза" и Комисията проучва съвместимостта му с енергийната политика на ЕС, предаде Ройтерс.

Домбровскис каза също, че ЕС ще направи всичко по силите си Русия да няма възможност да използва природния газ като оръжие.

Газопроводът, положен по дъното на Балтийско море и свързващ Русия и Германия, беше завършен през септември миналата година, но очаква одобрение от регулационните органи в Германия и ЕС.

Домбровскис каза също, че ЕК планира да одобри утре пакет с финансова помощ за Украйна на стойност 1,2 милиарда евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спират всякакви ядрени и топло електроцентрали и се правят на силни на Русия, че нямали да й ползват газта. Отговора на Путин - ок, стойте на тъмно и студено.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Lina Хубава ти е идеята, ама знаеш ли от колко време не съществува Занзибар?
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Taню, някои еесовци имат огромни подземни газохранилища и не са кухи да ги напълнят с прескъп газ. Нещо чакат, а докато чакат обемите на газа в огромните им подземни газохранилища, паднаха под 50% от общия обем. Забележително е какво се случи миналата пролет. Тогава обемите на газа в огромните им подземни газохранилища пак бяха под 50% от общия обем И те пак не бяха кухи да ги напълнят със скъп газ и чакаха лятото. През лятото цената му не падна, а през есента отбеляза невиждан скок.
20
10
 
1
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Ей... Ама сте редко смeшни псeвдопaтриoтарчетaта тук. Пак казвам, дано ви плащат в някаква стабилна валута, а не в бiрсум-ки. Ясно е, че сте масово от прoвaнса, на държавна хрaнилка, дефакто нереализирaни лyзъpи, неможещи нищо в един все по-комплексен и плашещ ви свят... Моите съжаления за вас...
19
2
 
11
 
! Отговори
Байдън младши преди 2 години
Всеки сам си преценя. Аз нямам интерес руски газ да преминава през СП2 и мога да наложа санкции на Русия. Ако искам, и война ще им спретна.
18
1
 
14
 
! Отговори
РЕЦИПРОЧНО преди 2 години
Путин постави ЕС на "ПАУЗА"....
17
1
 
19
 
! Отговори
мдаа преди 2 години
До Анонимен 9 ... Аз също съм си задавал този въпрос. И един от отговорите може би е, че СП1 е строен и пуснат 2010-2011г. А СП2 се започна след 2014г. след преврата в Украйна и след като тръбите там май са на байдъновци. Та ако СП2 заработи, ще прекрати изцяло транзита на руски газ през Украйна. Няма приходи за Украйна и за байдъновци. Иначе защо всички - ЕС и САЩ са се затормозили и налагат, че руски газ трябва да се транзитира през Украйна?! На нас не ни разрешиха ЮП, но на тия ...?!
16
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Коментаторите-патриоти, Европа има газ. Никой не мръзне, не ставайте глупави! Просто намаляват количествата. Затова САЩ започнаха доставки.
15
19
 
3
 
! Отговори
Taню преди 2 години
Нормално! Чакат бoярищницитe да клекнат, че се оляха с цените. Залогът тук е да работи само СП1, защото заработи ли другия, Украйна е чаЛ - това се има предвид. А за питащия - да, всяка западна държава има огромни хранилища - и какво, да ги напълнят с прескъп газ? Кой е толко тъn... Всичкото са мерки за противопоставяне на болното жyжe...
14
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не спрат всички доставки на газ и нефт от Русия, като са толкова ербап?__________________ А Путин, като е ербап, що не ги спира?! Не му отърва! Защо търси всякакви начини да му лицензират новия СП? Нужни са му сделките с Европа. От Китай не печели особено ...
13
0
 
10
 
! Отговори
Със СП 1 преди 2 години
Имаше същите проблеми и заплахи за санкции.
12
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да обясни шизофренията: Северн Поток 1 работи и не може да е политическо оръжие, Северен Поток 2 ако заработи - може да е политическо оръжие?__________________ Грубо: СП 1 си има обем. Към него се добавя новия обем по СП2, който е газа, транзитиращи до СП2 през Украйна! Т.е. газова война срещу Украйна. Ако няма СП2, русия трябва да продължи с доставки за Европа през Украйна!
11
3
 
14
 
! Отговори
Ако искат преди 2 години
Да го нарежат на дилди и да го използват за каквото намерят за добре. Русия отдавна си е избила парите за него и ги е вложила в Китайски поток.
10
1
 
18
 
! Отговори
ZDF преди 2 години
Поставяйки по този начин и себе си на пауза ! Акъл море , глава шамандура 1
9
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някой може ли да обясни шизофренията: Северн Поток 1 работи и не може да е политическо оръжие, Северен Поток 2 ако заработи - може да е политическо оръжие?
8
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А паузата ,че и минуса на нашите доходи?
7
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ей, много забавни тия от ЕС... сами си вдигнаха цените на газа, бленувайки за зелени и пембени идеи, после реват че СП2 можело да се ползва за политическо оръжие... Това все едно сам да си блъскаш главата в стената и после да се оплакваш че те боли и да гласуваш санкции срещу стената, защото била прекалено твърда. Лошото е, че и нас ни боли главата, без да сме искали да си я блъскаме, но са ни задължили и ние да си я блъскаме... а ако откажем да си я блъскаме: ще ни глобят...
6
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що не спрат всички доставки на газ и нефт от Русия, като са толкова ербап?
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че той Северен Поток е на пауза по начало, а Европа си стои на студено с епични цени. Направо да се зачудиш дали някои държави с най-големите газови складове в ЕС не го правят нарочно за да печелят от газ на тройни цени. За един преател питам.
4
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕС ще направи всичко по силите си Русия да няма възможност да използва природния газ като оръжие, но не й стигат силиците и нищо не може да направи срещу мултимилиардните печалби на руската държава от продажбата на природен газ.