9 българи от общо 11 души от ферибота са в неизвестност

Късно снощи правителството организира щаб в координация с гръцките власти
19 фев 2022 09:24, Петя Славова
11
9 българи от общо 11 души от ферибота са в неизвестност
Снимка: БГНЕС


11 души продължават да бъдат в неизвестност след пожара, избухнал на ферибот в Йонийско море. 9 от тях са български граждани.

Още по темата

Българското посолство в Атина и генералното ни консулство в Солун са в постоянен контакт с гръцките власти и оказват необходимото съдействие.

Късно снощи правителство организира щаб, който е в координация с гръцките власти и постоянно следи информацията относно инцидента. На борда на ферибота е имало 288 души, от които 127 български граждани.

"Следим всяка информация, за да сме сигурни, че българското правителство прави всичко възможно, за да можем да върнем българите от ферибота обратно в България", заяви снощи министър-председателят Кирил Петков.

БГНЕС припомня, че пожарът е избухнал в 04:25 часа местно време в гаража на кораба, а 15 минути по-късно огънят вече е обхванал горните палуби. Екипажът осъзнал, че не може да се справи с пожара, и веднага започнал да спуска спасителни лодки.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Пътувал съм с тази дестинация. 90 % са *** събратя тръгнали за селскостопански работници в Южна Италия. С тях не се излиза на "глава"! В кино салона се гледа само програми по техен вкус- мнозинство!!!
7
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От 11 души 9 българи? Пак лош късмет.
6
4
 
8
 
! Отговори
Ми преди 2 години
Нещо прекалено бързо се е разраснал пожара. Съмнително е!!
5
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И да няма камери за видеонаблюдение в гаража на кораба,въобще по палубите с ползвани служебни и сервизни помещения на кораба превозващ много пътници и обслужващ екипаж на кораба-ферибот с транспортни средства,стока на борда за да се забележи от екипажа на смяна при това нощна точно къде кога,как е възникнал пожар по номера на инсталираната камерата предаваща видеосигнала от съответното помещение за навременна ориентация и бързо отреагиране на екипажа за справяне с пожар по тех.причини,ако са те.
4
3
 
11
 
! Отговори
Унтер Пришибеев преди 2 години
И ний на село у кръчмата формирахме щаб и следим ситуацията.
3
4
 
16
 
! Отговори
по принцип преди 2 години
Преди всяко качване на кораб, се прави инструктаж на всеки, повтарям всеки, как трябва да се действа при пожар, напускане на кораба и т.н., обаче често е формален, мятат се едни листи за разписване и готово. На подобни фериботи е особено формално, защото са като морски автобуси, а ако се направи както трябва с лодъчна тревога и всичко друго се губят време, съответно пари. Нетренираният човек изпада в паника и не е ясно как ще реагира. Тези неща не съм ги измислил аз, а са наложени след инциденти
2
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Български ceлски бек без 2лв. в джоба с Кайен с газова уредба, който е пламнал? Слочаенос?ен мисла! Ясна работата. Пожарът избухнал в гаража, пълен с български бараки.
1
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гърците почнаха да избиват тираджии от страх.