Меркел осъди по най-категоричен начин действията на Русия

Това е преломен момент за историята на Европа, заяви тя
25 фев 2022 13:08, Нели Христова
78
Меркел осъди по най-категоричен начин действията на Русия
Снимка: БГНЕС

Бившият германски канцлер Ангела Меркел нарече събитията около Украйна "преломен момент в историята на Европа след края на Студената война". За първи път бившият канцлер на Германия коментира публично ситуацията в страната.

"Тази агресивна война от страна на Русия бележи дълбок обрат в историята на Европа след края на Студената война", заяви Меркел пред ДПА.

Тя нарече действията на Москва нарушение на международното право и ги осъди "по най-категоричен начин".

Бившият германски канцлер изрази солидарност с народа и властите на Украйна и изрази "пълна подкрепа" за усилията на германското федерално правителство, Европейския съюз, САЩ и партньорите от Групата на седемте (Г-7), НАТО и ООН за "прекратяване на тази война възможно най-скоро". Освен това Меркел подчерта, че следи събитията около Украйна с дълбока загриженост и ангажираност. Отделно тя спомена, че "атаката" на Русия срещу териториалната цялост и суверенитета на тази независима държава този път засяга цяла Украйна.

Меркел беше канцлер на Германия, когато през 2014 г. в Украйна беше извършен държавен преврат и след това бяха сключени Минските споразумения за разрешаване на конфликта в Донбас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
58
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Никой не казва защо Путин започна тая война ? Да не мислите ,че му е много приятно да изпраща руските момчета при украинските главорези !
57
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 1 година
Ако не снабдявахте Украйна с оръжие отдавна войната да е спряла !
56
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Германия и България са най-виновните за тая война. Руската газ заобикаля в момента Украйна и *** брои кинти....
55
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Меркел ше остане без синекур пост във фирмите на Путин. От Австрия и Финландия двама бивши министри напуснаха фирмите на Путин и се лишиха от милиони евро подкупи в знак на протест и възмущение от руското нападение над Украйна, но другаря Шрьодер продължава да "работи" за разцвета на путинизма.
54
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Бабичката е виновна, защото се продаде на Русия.
53
2
 
12
 
! Отговори
тя преди 2 години
И тая баба се обади !
52
3
 
11
 
! Отговори
окли преди 2 години
Питали Радио Ереван: Може ли Русия да влезе в НАТО?Може - отговорило радиото. -Може и до Брюксел да стигне....
51
8
 
13
 
! Отговори
кой преди 2 години
Ей, бабишкер, а 1991 г кой подписа с Русия да не разширява НАТО в източна Европа? Има вече документи наяве за това. Путин да не спира докато не стигне чак до Берлин!
50
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
fake news.
49
1
 
12
 
! Отговори
дедо Ташунко преди 2 години
коя е тази разплута бабичка?
48
3
 
13
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Нещо не спомням, баба Меркел да взе отношение и да се потърси отговорност за избитите и изгорени живи мирни граждани на Одеса през май 2014 г. Затваряха си очите, наред с онази *** за 8-годишния ужас в Донбас, и насърчаваха онзи страхлив клоун Зеленски. Да отиде сега да му бърше сълзите в бункера.
47
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пак се споменават Минските споразумения, които Украйна 8 гидини не спазва и Меркел не пожела дори да намекне за спазване. А в случай на неспазване, Русия беше обещала да направи това, което и сега прави. А за териториалната цялост е направо смешен въпрос - някой виждал ли е пограничен договор с уточнена граница между Русия и Украйна? Или за която и да е друга граница. Щото в ООН още не са, а пограничните договори са едно от двете ЗАДЪЛЖИТЕЛНИ условия за наличие на държава.
46
3
 
26
 
! Отговори
. преди 2 години
Ти като каква се изявяваш вещице?? Твоето време мина!
45
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дърто голяма част от парите с ,които *** създаде нови оръжия ти му ги даде.Като приключи с Украйна с малко късмет може от Калининград да ви ги прати в Германия да им се порадвате.Украинците да ви върнат 500 те каски,че ще ви трябват.
44
8
 
15
 
! Отговори
Щирлиц преди 2 години
А сега да осъди протежетата си в Киев,които 8 години издевателстват над народа си.
43
11
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ей тази жена с нейната неадекватност не спря Северен поток.дори на мен ми бе ясно,че този проект заобикаля Украйна и я унищожава.как ще финансираш руски газопроводи?ЩЕ финансираш един диктатор та Путин задмина севернокорейския диктатор.изравни се с Хитлер.да си бомбардираш децата.руски христянчета живеещи в Украйна.да се крият по мазетата.
42
5
 
26
 
! Отговори
Некъф преди 2 години
Точно тая дЪpTA kpaBa ли осъжда Пудинг и Русия където ги подкрепяше през цялото си управление с бездействието си докато си развяваха байряка рашките!!!На всички русофили и американофили ще кажа едно, само болен мозък може да иска война защото! ПРЕЗ МИРНО ВРЕМЕ СИНОВЕ ПОГРЕБВАТ БАЩИТЕ СИ, А ПО ВРЕМЕ НА ВОЙНИ БАЩИ ПОГРЕБВАТ СИНОВЕТЕ СИ
41
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вербалната подкрепа на баба Меркел и на другите видни западни лидери е с изключителна стойност за украинските граждани особено докато Киев в момента почти е паднал и държавата им отива на кино! Зеленски сигурно си скубе косите за къ'в *** му трябваше се заиграва с тея лицемери ама късно е чадо.
40
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
хо хо хо , 40 млрд. за един ден , за десет дена 1/3 от валутните резерви си заминават ама не се безпокойте , нали Китай приема рубли ?
39
6
 
24
 
! Отговори
Пижо преди 2 години
Преломният момент в историята на Европа беше Югославия и Косово. След тях вече нищо не е незаконно! Вместо да реват всички западни лидери, да хвърлят оставките си, начело с майка-зайка Урсула, защото можеха да предотвратят нещата като свият сърмите на Зеленски, вместо да поощряват лудостта му!