Борел: Няма да заменим свободата си за газ

"Да увеличим средствата за сдържане, за да предотвратим война"
1 мар 2022 19:20, Елка Василева
162
Борел: Няма да заменим свободата си за газ
Снимка: архив, БГНЕС

Показахме, че няма да заменим свободата си за газ, заяви върховният представител на ЕС по външната политика и сигурността Жозеп Борел пред Европейския парламент в извънредния дебат за войната в Украйна.

Трябва да прекратим зависимостта си от руския газ, призова той.

Още по темата
Показахме, че няма да пожертваме свободата за благосъстояние и напредък, добави Борел.

По неговите думи най-важният урок от войната в Украйна е, че силите на злото съществуват и са способни със сила да решават спор. Трябва да бъдем по-единни, отколкото досега, настоя той.

Това е часът, в който се роди геополитическа Европа, обяви Борел. Европейците трябва да знаят, че живеем в опасен свят. За мир са нужни двама, а за войната е достатъчен един. Трябва да увеличим средствата си за сдържане, за да предотвратим война, настоя върховният представител на ЕС за външната политика и сигурността.

Необходимо е ЕС да разсъждава за себе си стратегически, да има способности да устоява и да отвръща на нападение, добави той. По неговите думи, вместо да се плаши, ЕС трябва да закипи. Според него войната дава нов тласък на ЕС.

Прилошава ми, когато виждам приликите с дните от навечерието на Втората световна война, обобщи Борел. Той призова ЕП да предвиди в бюджета си следваща руска агресия.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Включително в български медии на български език през 2021 година излиза наяве планът"Немислимото" *** Чърчил. Планът е изключително подробен и предвижда още дние след капитулацията на Германия май 1945 г, Великобритания, Франция и САЩ да тръгнат с войски на изток и да унищожат СССР.Преди броени дни външната министърка на Великобритания в орав текст каза, че няма да се спрат, докато не съсипят Русия. Това се действия отпреди поне 200 години.
31
3
 
25
 
! Отговори
Жална ви Майка преди 2 години
Българи, Алтернативи на Руският Газ - бол, но цените са по 3-4-5 и повече пъти, та някой от вас вижда ли, като цените на всичко зависими от тези на газа, станат по 5 на текущите?! разбира се, за Милиардери с Офшорни сметки, като тези в Брюксел - проблеми няма!!
30
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще проверим сър.
29
4
 
34
 
! Отговори
ХА ХА ХА преди 2 години
БРАВО БОРЕЛ , ТИ НАПРАВО САМ СЕ ИЗНЕНАДА СЪС ТОВА ИЗКАЗВАНЕ , КАК ТИ ХРУМНА ДА ГО НАПРАВИШ?????? ТА КАЖИ ОТ КЪДЕ ЩЕ КУПИТЕ ГАЗ .....АААААА ДА СЕТИХ СЕ , ЩЕ КОПУВАТЕ ОТ КРАВАРИТЕ ОНАЯ ВТЕЧНЕНА , ДЕТО И ТРЯБВАТ ТРИ ОБРАБОТКИ , ЗА ДА Я ДОКАРАТ КАТО ТАЯ ОТ РУСИЯ ! И ЗА КОЛКО ЩЕ ВИ Я ПРОДАВАТ ВАШИТЕ ДРУГАРИ , ЕВТИНО ЛИ ЩЕ Е ?????? ЩЕ ВИ ИЗЛЕЗЕ ПЕТ ПЪТИ ПО СКЪПО ....НО ЩЕ СТЕ НЕЗАВИСИМИ И ЩАСТЛИВИ ! А ТАКА ЛИ ЩЕ Е СЪС ХОРАТА КОИТО ЩЕ Я ПЛАЩАТ ?????
28
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сега тече втората фаза от световната война . Когато СССР натисна нацистите бандеровци . А четвъртия райх е в отбрана. До сега нацистите убиваха хора в Донбас ама филма свърши . Скоро и четвъртия брюкселски райх ще свърши като третия . Четвъртия райх дори месершмити няма. Купува стари вносни Ф16 ки в 21 ви век ;) Ква война ще спечели райха ?
27
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И аз така започнах от вчера да слагам край на зависимостта си от хранителните магазини! Ще гладувам! Да ги видим тия монополисти докога ще изкарат! Ха ха ха...
26
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква свобода?? Задължително ваксинираш хората, биеш ги на улицата??? Къде е свобода??? Само лицемерие нищо друго...
25
10
 
15
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Приключи първият етап от денацификация на Окраина. ВС на ДНР, ЛНР и РФ се обединиха под Мариупол. 130000 от ВСУ са в обкръжение, което скоро ще се превърне в котел. ОТЦ на ВСУ "Изток" и "Север" са унищожени. Взриви се климатикът на ТК в Киев. Освен хилядите единици военна техника, преди минути прелитайки над Донбас, многобройно ято стоманени птици ще започнат вторият етап от операцията. Диктаторът ч.и.ф.у.т заплаши с ядрено оръжие и донесе война на народа си. До две седмици Окраина ще е в минало
24
5
 
18
 
! Отговори
преди 2 години
Е защо пък да сме зависими от Русия ?Нали щяхме да слагаме зелени източници на енергия и да изхвърлим газта. Какво стана ?Чувам, че германия щяла да отваря старите находища на ужасните цапащи суровини и да замети руският газ с тях. Защо така ?Какво стана с колекторите и вятърните мелници ?Зелените нещо да кажат ?
23
6
 
14
 
! Отговори
Този, който... преди 2 години
...заявява това толкова мелодраматично - защо първо не врътне крана на руския газ, а после да приказва? Въпросът е реторичен, разбира се....
22
22
 
10
 
! Отговори
Всъщност преди 2 години
От днес започнаха доставките на газ от Алжир за ЕС.Международните енегийни експерти , заявиха , че не заменили енергийни доставчици няма. И се очаква до месец енергийните борси да се успокят и цените да се понижават.
21
5
 
16
 
! Отговори
Така е преди 2 години
Борел, такива като тебе ще се Отоплявате с Труповете на Нашите Деца!
20
3
 
30
 
! Отговори
Стига бе преди 2 години
Сериозно?! Не може да бъде! Дали г-н Борел е чел днешното изявление на г-н Путин. " КОЙТО ИЗЛЕЗЕ ОТ ПАЗАРА НА ГАЗ МНОГО ТРУДНО ЩЕ СЕ ВЪРНЕ НА НЕГО!"Честито на печелившите! Разбирате ли защо Русия не завърта газовия кран? Чака европейските *** .....ри сами да се откажат. Е, тогава ще видим. В същото време г-н Байдън каза, че не възнамерява да закрие въздушното си пространство за Русия. В същото време г-н Байдън купува газ и нефт от Русия. Просто ми се къса сърцето за европейските и.. ти.
19
2
 
25
 
! Отговори
Разбира се преди 2 години
за Вас нищо няма да се промени - Промяната ще е за Нас, Глад, Студ, Мизерия, какво ви пука за нас р0бете ви!
18
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Явно не си информиран ,санкции са всички ,много си наивен ,имам познати в Казан
17
17
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путинисти вън от България.Сега имате достатъчно време за спасение.Отивайтв при вашия сатана в Москва.Убийци на деца
16
0
 
6
 
! Отговори
НЕ Е преди 2 години
До Анонимен 1-ЗАБРАВЯЙ;че България 5 века е НЯМАЛО на картата на света!
15
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абсолютно прав е ЕС трябва да мисли вече само за себе си.Без Русия ,без САЩ ,Без Китай и Индия.Сами сме и трябва да бъдем единни.Смурт за злото,което иска да убие Европа.Само да ми падне Путин.
14
9
 
4
 
! Отговори
do 11 преди 2 години
До Анонимен заради такива прости хора сме на тоя хал, като тебе, санкциите са наложени само на най-близкя кръг около диктатора и неговите олигарси и банки обикновения руснак няма нито една сакнция даже хумантарни пратки като лекарства и други се пропускат безпроблемно представи си ако те бъдат спрени...
13
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвайте да купувате от САЩ те без това имат нужда от пари Русия продава газ на Европа за 500млр долара тя войната до някаде е за това а на девето място кредитор на САЩ е Русия и САЩ искат да завземат мястото на Русия Ина тях им трябват пари в газ. Си ще ги наврът.