ЕП осъди руската агресия в Украйна

Резолюцията бе подкрепена от 637 евродепутати
81
ЕП осъди руската агресия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент категорично осъди руските военни действия срещу Украйна.

Резолюцията бе подкрепена от 637 евродепутати, само 13 бяха "против", а 26 се въздържаха.

ЕП поиска незабавно спиране на руските военни действия в Украйна и безусловно изтегляне на руската армия от международно признатите държавни граници на Украйна.

ЕП категорично отхвърля и руските ядрени заплахи и се обяви за разширяване на санкциите срещу Русия. ЕП призова НАТО и ЕС да бъдат готови за всякакви варианти.

ЕП поиска страните от ЕС да ограничат дипломатическото и консулско присъствие на Русия. Европейският парламент ще настоява за международно разследване на събитията в Украйна, заяви ръководител на ЕП.

Извънредната сесия на Европейския парламент по Украйна започна с решително осъждане на руската военна агресия.

Европейският парламент приветства кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, каза при покриването на сесията Роберта Мецола, цитирана от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Shark преди 2 години
ЕП къде спа бе, когато това всичко се подготвяше и когато стана ясно, че ще се стигне до конфликт. А, КЪДЕ БЯХТЕ БЕ МУХЛююВЦИИИИ! Точно ЕП и лидерите на ЕС трябваше да станат последници в преговори между Путин и Зеленски, а не сега да ми приемате декларации и да пращате оръжия в Украйна, че да може този конфликт да няма край!! Двуличници мръсни!
42
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Каква агресия бе, мухльoвци! Агресия е да налагате еврофондовете си, да потискате работническата класа, да финансирате мафиотите в България и да не ви пука, че тук среден пенсионер е вече на минимална пенсия 150 евро! Пичове, колко стува газта ви, я кажете? Колко беше, 1300, 1400 долара? Това колко евро е? Колко е пенсията на повече от половината пенсионери в БЪлгария, 505 от които още работят за 100-200 евро?
41
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
2019 зелински изплува с офшорки в Пандора пейпърс, Нека да добре е дошъл в ЕС, още един корумпиран продажник, който да обслужва чужди интереси и продава и жертва народа си. Конкуренцията за горене на *** става голяма.
40
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
наредба веднага русия да спре воината иначе ще ви смажем със санкции ще ви спрем газта ще останете без ток нема да продаде пшеница и това всичко смешници слепи и глухи еврогейчета с ваще традиции русия ако ви плюне вие ще се удавите
39
1
 
5
 
! Отговори
ххх преди 2 години
Евроджендърите убиха ЕС с Ковид ,цени на горива и набутаха НАТО на изток !!! САЩ и Китай печелят първите с продажба на оръжие ,вторите със стоки !!
38
0
 
8
 
! Отговори
Италянеца преди 2 години
Най-големите лицемери и сбирщина корумпирани и алчни хора за власт и пари са там
37
0
 
5
 
! Отговори
Европейския Прайд преди 2 години
Изобщо не е мерило за каквото и да е!
36
0
 
4
 
! Отговори
Тъпак преди 2 години
Кирил Петков се изцепи че, Русия била бензиностанция с ракети да ама европа няма по голяма бензиностанция за разлика от Уста където бензина е 2$за галон.
35
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е тотално сразена от осъждащата резолюция на ЕС!! Това беше брутален, убийстващ ход от страна на Европа!! Русия е в ступор, незнае какво да предприеме!!
34
1
 
1
 
! Отговори
Тъпак до анонимен преди 2 години
Като е тяхна територия от кого ще я освобождават, от своите ли?
33
0
 
13
 
! Отговори
Тъпак до анонимен преди 2 години
Хубаво обясняваш на Стоянов какво е убийство в чужда държава,а и вземи ми обясни и на мен какво правеха кейфор в Сърбия.
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тука много анонимни! До анонимен дето каза, че някакви руснаци са хванали българин за ръката и са му теглили една защото не говорил руски а английски. Значи ти каза, че не ги харесваш. Ок така да е. Не харесваш явно и шведите щото един рита камериерка на морето! Не харесваш англичани защото се напиват и се бият пак на същото място. Не харесваш и малцинствата щото грабят и изнасилват българки. Ти нещо си голям хейтър ако продължим....
31
0
 
12
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
До Анонимен.... Русия не иска територия , ти мал.оумен ли си ? Русия имат против НАТО да се разширяват на изток - тоест да складират бази и оръжия в Украйна на един хвърлей от Русия. Какво не ти е яно? И защо краварите искат европейска територия за техни бази?
30
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно такава трябваше да е политиката ни като държава ,която е в ЕС и NATO, но без стандартите на европейска страна и в същото време 100% зависима от газта и петрола на Русия.До осъдим агресията,да осъдим използването на ядрено оръжие и до там.Да бъдем честни към себе си.Да съчувстваме на украинците ,но и на нашите бедни и болни българи
29
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Евроатлантик- Ми ще стрелят. Това си е тяхна територия. Опитват се да си я освободят.
28
2
 
8
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 години
А за обстрела на Донецк от укритие защо не пишете.Всеки ден е подложен на обстрел.
27
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Stoyanov- Много се обясняваш,но има две действителности- 1 во никой не желае да живее в Русия. Всеки предпочита живота на западняците. 2 ро Русия предизвика безсмислена война. Да си беше взела Донецк и Лугнск и да се приключва. Не беше нужно да прави това което сега прави. Обясняваш как мнипулират видеата. Очевидно е,че руската армия не се разхожда по улиците като мухи без глави. За да завзема трябва да убива. Дали убива с бомби или с калашников все тая. Това си е убийство в чужда държава.
26
1
 
10
 
! Отговори
Безмълвен преди 2 години
Днес гледах пленени украински войници,руснаците ги водат в Дунецкна една голяма черна мраморна надгробна плоча с имената на убити деца,може би над 30-40 деца.Имената и годинките им.Строили ги руснаците пред плочата а те с наведени глави.По руски канал в новините.Ако беше по времето на Сталин тези фашаги щяха да бъдат разтреляни на секундата.
25
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Браво! Европейските *** се събраха, облякоха жълто-сини фланелки и си ръкопляскаха. Сега Путин ще им обуе червени маратонки за да бягат по-бързо до масата на преговорите! След това ще се накичат с маслинови клонки и ще се изтъпанчат да ни кажат, че цялата тязи лудост е била в името на мира, северноатлантическите и европейските ценности, в името на правата на чоовека. Мисля, че нищо не пропуснах от тяхната европейска лексика!
24
1
 
5
 
! Отговори
българина преди 2 години
До Анонименмного пъти съм се излювал на заспали пияни англичани във Варна, рано в 5 часа сутринта, точно като прасета половината на пейката, другата половина в градинката...