ЕП осъди руската агресия в Украйна

Резолюцията бе подкрепена от 637 евродепутати
81
ЕП осъди руската агресия в Украйна
Снимка: БГНЕС

Европейският парламент категорично осъди руските военни действия срещу Украйна.

Резолюцията бе подкрепена от 637 евродепутати, само 13 бяха "против", а 26 се въздържаха.

ЕП поиска незабавно спиране на руските военни действия в Украйна и безусловно изтегляне на руската армия от международно признатите държавни граници на Украйна.

ЕП категорично отхвърля и руските ядрени заплахи и се обяви за разширяване на санкциите срещу Русия. ЕП призова НАТО и ЕС да бъдат готови за всякакви варианти.

ЕП поиска страните от ЕС да ограничат дипломатическото и консулско присъствие на Русия. Европейският парламент ще настоява за международно разследване на събитията в Украйна, заяви ръководител на ЕП.

Извънредната сесия на Европейския парламент по Украйна започна с решително осъждане на руската военна агресия.

Европейският парламент приветства кандидатурата на Украйна за членство в ЕС, каза при покриването на сесията Роберта Мецола, цитирана от БГНЕС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Спомням си миналата година в един магазин 5-6 руснака,яки,едри гледаха някакъв телевизор. Един пита продавача нещо на руски и момчето му каза,че не разбира руски,а знае английски. И един от тези го хвана за ръката и му вика Friend,F.uck you and f.uck your english. Ама щеше и шамар да му вкара. Все едно са си у тях. И момчето се сдуха. А тия се хилеха като пачи. Какво да им се кефя на руснаците. Това никога няма да го видя от германци или фрнцузи.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕП и ЕС ще останат в миналото.САЩ постигнаха целта си.Разбиха Европейския ви съюз,въпреки че целта им беше да направат Русия много слаба и изолирана държава.
21
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А що не осъдиха изгорените живи 2014 в одеса или пък наще да осъдят поругаването на български паметници чимодан вокзал увас пишат по тях
20
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички щедро платени слуги на злото, Пентагона и хазарската мафия са срещу Путин и Русия, която демонтира престъпната хунта в Украйна и унищожи биолабораториите на Пентагона в Украйна, където ни бяха приготвили новите смъртоносни бъркочи ваксини за Ковид и забави въвеждането на с-атанинския нов фашистки световен концлагер
19
1
 
9
 
! Отговори
българина преди 2 години
запомнете тези лица, фашисти с нашивки и значки, не еврейски, а петолъчки на син фон! които реват за украинците, но не и за сърбите, сирийците, кипърците, афганистанците, ирачаните и либците и още 100 други народа. Вече влязоха в историята като EUNazi
18
2
 
16
 
! Отговори
Stoyanov преди 2 години
Сервира ви се само това което искат да знаете! Масово се спират руски телевизий. Втълпява ви се това което трябва, да ви се втълпи. Точно както и с пандемията, всеки който е срещу е неудобен - трият се коментари , спрат се достъпи. В случат ви показват само едната страна на монетата, другата е неудобна. Всички телевизий загрижени а едните и осъдителни към другите - къде ви е обективната гледна точка КАТО гледате само от едната страна и втълпявате на хората това което искате да чуят?
17
1
 
11
 
! Отговори
Сиромах преди 2 години
И къде беше Европейската комисия,когато започнаха и продължават и до сега обстрели на Донбас,нещо не разбрах?!
16
0
 
2
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Байдън ли имаш предвид
15
1
 
0
 
! Отговори
българина преди 2 години
До Анонимен , йената също.....
14
0
 
15
 
! Отговори
българина преди 2 години
хм, не се сещам за такива резолюции когато сащ бомби с убеднен уран Сърбия без санция на ООН? или когато сащ влезе в Сирия и още е там, ко влезе в Либия, Ирак, Афганистан, Кипър и турция? стига лицемерие стига двойни стандарти, това са абсурдни нагли неща, който ще бъдат овъзмездени по един или друг начин!
13
1
 
16
 
! Отговори
ЛДНР преди 2 години
Тези, които днес ръкопляскаха и приветстваха диктатор, военнопрестъпник, нацист, поддръжник на геноцида в Донбас, заплашващ с ядрено оръжие и изтребване на руснаците....предците на тази същата и.з.мет ръкопляскаха, въоръжаваха и подтикнаха един друг нацист към началото на ВСВ. Тези, които въоръжиха и финансират нацистите за война с Русия са виновниците за смъртта днес. Неутралитет за България, всичко останало е престъпление срещу българите. Няма да воюваме за тази и.з.мет. Да воюват западняците
12
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 17 Ми живота ми се състои в това да си отгледам децата и да им осигуря дом,да не живеят под наем,да не глдуват и да имат добър старт. И се справям доста добре. За теб живота може да е екскурзия всяка година до Хавай,Малдивите и други места. Всеки си има приоритети. Обаче преди ЕС тези неща ставаха по честен Не мутренски начин почти невъзможно.
11
1
 
10
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Е врогейците кой ше ги осъди за геноцид над РъБъ :)))
10
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ЕП и НАТО е агресора, а Путин се бори срещу слугите на С-атанинското зло и новия световен фашистки концлагер
9
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 11 Що,гладен ли си,жаден ли си,беден ли си. Нямаш пари да си купиш дрехи ли. Аз за всичко това сега имам. За разлика от 97 г примерно. Тогава наистина нямах. При теб не знам как е.
8
1
 
12
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
Някакви реакции от дедо Байдън? САЩ правят ли нещо, освен че подпалиха война в Европа и насъскаха ЕС и Русия. САЩ пак ще стоят в страни, ще извличат дивиденти от ситуацията и ще се намесят само ако огъня утихне, за да го разпялат отново. Явно ЕС е марионетка на САЩ.
7
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 2 Май много бързо си забравил 90 те години преди да влезнем в ЕС какво беше положението. Ей онова беше мизерияби отчаяние.Тъй че не ми обяснявай колко хубаво сме живеели преди това.
6
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
1 цент се равнявал на 2 козешки барабонки, не разбирам как ще ги слагаме в портмонето.
5
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всъщност 1 руббла е по-малко от 1 cent.Днес 1$=117
4
1
 
5
 
! Отговори
Напрегнати са! преди 2 години
Ей за тия случаи зад атлантика са назначили "плово гъвкави" съветници да свалят напрежението и да се борят със стреса! :):) - то друго не им остава!