Почти половината германци подкрепят задължителната военна служба

34% са против
4 мар 2022 08:20, Нели Христова
50
Почти половината германци подкрепят задължителната военна служба
Снимка: БГНЕС

Близо половината германци след началото на войната в Украйна подкрепят въвеждането на задължителна военна служба, сочи проучване, проведено от социологическата агенция „Kantar”.

В проучването, проведено на 1 и 2 март са взели участие над 1000 души. Според проучването 47% от анкетираните подкрепят въвеждането на задължителна военна служба в страната. В същото време 34% от запитаните са на противоположното мнение. Други 19% от германците нямат мнение по въпроса.

Задължителната военна служба в Германия е отменена през юли 2011 г., след което Бундесверът се превърна в професионална армия.

На фона на събитията в Украйна обаче в Германия се възобнови дебатът относно необходимостта от въвеждане на задължителна военна повинност. Редица политици смятат, че подобна стъпка е необходима при сегашните обстоятелства, докато други са категорично против.

На 27 февруари германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт заяви в ефира на телевизионния канал ARD, че не смята за необходимо да се въвежда задължителна военна служба. Според нея това "ще бъде голяма реформа, ще трябва да се изяснят много правни въпроси". Генералният инспектор на Бундесвера Еберхард Цорн, също се изказа против мярката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ще набират доброволци даже...в Мюмюнхен
36
0
 
2
 
! Отговори
ьяаожг преди 2 години
цензурираха ме. Ок.ще перефразирам- афрогерманец
35
0
 
3
 
! Отговори
ьяаожг преди 2 години
Да, не стига че им иплащат помощи на арабските и негърски икономически мигранти, се га ще ги въдворяват и на задължителна военна служба да ги пазят от путин. Ужас. Преди 3 години бяхме в Мюнхен- *** показно се изпика пред главния портал към стария град под благия поглед на немските мицилиционери.
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То е Германия имали немци ,по улиците се чува арабска и турска реч )немци били !!!)
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До анонимен 18"а не да чакаме само съюзникът ни АМЕРИКА да поема всичко" -да, той поема преди всичко милиардите на санкционираните руснаци (изкарани с труд и пот от обикновенния руснак), имотите им, полезните изкопаеми, като титан, на Украйна. А след победа на обединените сили обира парсата (като през ВСВ), а такива като Б-я плащат и стоят отстрани, защото са малки, колкото и да се напъваме.
32
2
 
6
 
! Отговори
Ханс меката китка преди 2 години
Голямо гей-изживяване ще бъде !
31
2
 
3
 
! Отговори
Руски войници преди 2 години
През 1945 г забременихме доста германки! Явно искат пак!
30
1
 
9
 
! Отговори
19% ?? преди 2 години
Немеца няма мнение !! Не 19%, а близо 100% трябва да бъдат вписани под графата без мнение ! Тези хора им се диктува живота и живеят според това какво им се казва по ARD и ZDF. До преди месец мразеха неваксинираните и всички, които успорват корона политиката. От 10 дена насам имат нов враг-> Руснаци. Сега мразят Русия и всичко руско..
29
2
 
5
 
! Отговори
A преди 2 години
Че то в Германия кореняците германци са предимно възрастни хора. Младите са предимно от Азия, Африка или Източна Европа. Източноевропейците избягаха от трудностите на живота в родните си страни, мислите ли, че тези хитреци ще отидат на война.
28
1
 
8
 
! Отговори
Неразбрал преди 2 години
А транссексуалните подлежат ли на военна служба? А третият пол?
27
0
 
10
 
! Отговори
Гарабед преди 2 години
Анкети от типа " Попитахме 100 човека..." не са анкети.Искат военна служба, защото само затова се говори в медиите. До скоро искаха да бъдат медици-доброволци..
26
1
 
8
 
! Отговори
Другарят Сталин преди 2 години
Тия май са забравили Сталинград (1943), Курск (1943), Багратион (1944) и Берлин 1945 г!
25
3
 
1
 
! Отговори
Шаран БГ преди 2 години
На РБ и е необходим план за икономическо възстановяване - 12 годишен - 3 х 4 години и трудова повинност. И някой- друг свястун ръководител / и/, който стриктно да го изпълнява. Само чрез икономически подем можем да се измъкнем от "урвата", по която се пързаляме надолу. Само чрез вдигане жизненото равнище може евентуално някои от нашите близки да се завърне обратно в страната, да се спре емиграцията и укроти демографската криза. С Агенции и харчени на пари на вятъра няма как да стане !!
24
0
 
6
 
! Отговори
daa преди 2 години
те и почти половината германци, последните години, са почти мъже ...
23
0
 
9
 
! Отговори
Kvo pisha преди 2 години
Ами вчера 03.03.2022 г. в Блиц имаше изказване на военен разузнавач от USA, човекът много точно предаде, как запада не схваща, че Русия дала 40 млн. жертви през ВОВ, няма да се примири с фашистите в Украйна и как Запада не го разбира, и подстрекава украинците да умират за нещо за което не си струва, САЩ и НАТО ги подбутвали към това...
22
0
 
10
 
! Отговори
Ein Stück D преди 2 години
А германистанците? Те за каква служба са? Понеже за тях ще трябва мобилни джамии и пет пъти на ден да спират стрелбата и да се дупят. Дойче армее - айн щюк дюдюк.
21
0
 
3
 
! Отговори
Лили преди 2 години
Куркински ти ли си ?
20
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Половината германци са фусти, които искат некой друг да мре, а те да са ЗА. Западна Европа я чака това, което стана в Авганистан, за прогнили Сороски кoчини, никой не воюва
19
1
 
4
 
! Отговори
Teo преди 2 години
А БНА ще правим ли? Може пак да ни дадат не 200, а 300-400 фърчила и 3-4000 танка ангария, че почти сме на фронта и народонаселението да се кефи каква силна армия имаме(дето пак с 5 бомби ще стане на пепел). Нали от това избягахме, бре?!? А, забравих - и след всяко по-голямо учение - 5-6 трупа да се връщат на майките им!
18
2
 
7
 
! Отговори
Служил2години редник преди 2 години
Който иска да служи, аз не държадве напълно загубени години през които тарикатите следваха и се радваха на студенткитене мерси!и не ми говорете за дълг и патриотизъм