Почти половината германци подкрепят задължителната военна служба

34% са против
4 мар 2022 08:20, Нели Христова
50
Почти половината германци подкрепят задължителната военна служба
Снимка: БГНЕС

Близо половината германци след началото на войната в Украйна подкрепят въвеждането на задължителна военна служба, сочи проучване, проведено от социологическата агенция „Kantar”.

В проучването, проведено на 1 и 2 март са взели участие над 1000 души. Според проучването 47% от анкетираните подкрепят въвеждането на задължителна военна служба в страната. В същото време 34% от запитаните са на противоположното мнение. Други 19% от германците нямат мнение по въпроса.

Задължителната военна служба в Германия е отменена през юли 2011 г., след което Бундесверът се превърна в професионална армия.

На фона на събитията в Украйна обаче в Германия се възобнови дебатът относно необходимостта от въвеждане на задължителна военна повинност. Редица политици смятат, че подобна стъпка е необходима при сегашните обстоятелства, докато други са категорично против.

На 27 февруари германският министър на отбраната Кристин Ламбрехт заяви в ефира на телевизионния канал ARD, че не смята за необходимо да се въвежда задължителна военна служба. Според нея това "ще бъде голяма реформа, ще трябва да се изяснят много правни въпроси". Генералният инспектор на Бундесвера Еберхард Цорн, също се изказа против мярката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Те не бяха ли 2 вида военна служба в Германия? Едното си е класическото тропане с кубинки, а другото е някаква военно трудова повинност. Като санитар в болница, например. Може и да се бъркам.
16
0
 
7
 
! Отговори
От задължителна преди 2 години
От задължителна ваксинация, към задължителна мобилизация! Ура, другаре! Да изпълним петилетката в срок И *** пригласят неуморни.
15
0
 
0
 
! Отговори
Bob преди 2 години
Тази статия е спеиално за ВМРО и Атака (предполагам Възраждане).. Задължителна военна служба, а не задължително висше образование.. Щото в крайна сметка ние сме учени на тези територия, ние сме пушечно месо.. такова бъдеще желаем и за децата си..
14
0
 
4
 
! Отговори
пппп преди 2 години
Не е въпрос армията, ВЪПРОСА е ЕС да не е слуга на САЩ и Исрел !!! Това е въпроса, иначе ще стане ЕС силно въоражена обслужваща ПАК интереса на САЩ и Исрал
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Армия от гастарбайтари. Турци, араби, руско говорящи и наш Асан. Това ще им е армията. Дали точно тия ще тръгнат да защитават не майчина държава.
12
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почти ПОЛОВИНАТА, но 34 % били против! хахаха
11
7
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Браво Германия. Путин ни събуди от дълбок сън,за да не ни наричат меки китки. Европа Унион,трябва да въведем задължителна военна служба и да сме супер въоръжени,а не да чакаме само съюзникът ни АМЕРИКА да поема всичко. Въоръжаваме се,за да сме защитници,а не да навлизаме в чужди земи. Защитаваме се,за да има по света мир.
10
3
 
10
 
! Отговори
Кога и в БГ преди 2 години
Да идват в казармата и нашите хубавци да правят сапунки,да бръснат ботев,да циклят паркет с парче стъкло и много други забавни неща само във времето за почивка.През останало време тактика,огнева,устави до спукване и минимум 2 години....му ха ...Поздрави от ваша бъдеща майка--СТАРШИНАТА,...
9
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Янев трябва да го постави като част от платформата си!Референдум за Всеобща военна служба и ще обере маса гласове!
8
2
 
3
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
До ССЩот джуджето много лошо бие ,иначе с удоволствие
7
2
 
31
 
! Отговори
СС преди 2 години
Откъде накъде задължителна военна служба. За да могат да изпращат нашите момчета където и срещу когото си поискат. Така ли! Категорично против! Който мрази руснаците да върви в Украйна да се бие с тях. Ето, сега има идеалната възможност да изрази на практика убежденията си! Защо никой от отявлените русофоби не е отишъл още там, а! Какво чакате, отивайте да убивате руснаци, нали ги мразите в червата си!
6
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Фашагите да плащат 1000 милиарда репарации за Втората световна война на Русия :)))
5
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За съжаление,докато има държави като Русия, САЩ, Китай и някои други ще е необходимо да има наборна армия.Като се върнем назад във времето и историята виждаме, че България е била велика и силна държава когато е имала военна организация въоръжен народ и е изпадала в зависимост и робство когато военната организация е разчитала на професионална армия и наемници.Днес най доброто за БГ е професионална армия + наборна и производство на собствена военна техника, дронове и др. високо технологични джаджи
4
1
 
13
 
! Отговори
Ке Се Биете преди 2 години
на ИзточноУкраинският Фронт за Свободата на Урсула, да Прибере още 100 000 000 евро Рушвети от Пфайзер! това е Свободата в ЕС - правото Господарите ви в Брюксел, НеИзбрани от Никой от Народа на Демократични Избори, да ви Крадат БезНаказано!!
3
4
 
10
 
! Отговори
Муахаха преди 2 години
Нацификацията в Европа е Факт, кой в Свободно и Демократично Общество има Право да ти далага, не само да даваш Години от Живота си на Държавата, но евентуално и Живота си - какво е това Държава, че да ти Налага каквото и да е?!
2
4
 
8
 
! Отговори
Гошо преди 2 години
Подкрепя ли задължителната военна служба Не се ли престаравате малко с ентусиазма си
1
2
 
0
 
! Отговори
987 преди 2 години
Имаше едни джобни мечки страшни крадци те не са такива