Олиото изчезна и в Германия, цената му - по-евтина от българската

Паника за стоки от първа необходимост в редица европейски страни
Обновена: 17 мар 2022 10:44 | 17 мар 2022 08:46, Петя Славова
200

Не само в България има недостиг на олио. Паника за стоки от първа необходимост се оказа, че има и в редица европейски страни. В Германия олиото изчезна от рафтовете на магазините. А в съседките ни Румъния и Сърбия цените рязко се покачват, предава Bulgaria ON AIR.
Още по темата

Даниела Ангелова живее от 10 години в германския град Васербург. Преди три седмици ѝ се налага да купи олио, обикаля магазините, но никъде не открива - нито евтино, нито скъпо. Рафтовете са празни и висят само табели.

"Цената е обявена - 1,79 евро, а на една бележка е написано, че само по 2 бройки на човек се разрешава, но то просто няма. Зехтин има, масло има - мога да заменя. Попитах служителите в магазините и ми казаха, че

Даниела казва, че паника в Германия няма и не се пазарува истерично. Притеснителното е, че няма доставки на олио.

"Никога досега не съм забелязвала толкова дълго време да не се зарежда някакъв вид стока. Единствено в началото на пандемията хората се притесниха и тръгнаха да купуват брашно и основни продукти, но след втората седмица се успокои всичко", поясни тя.

В съседна Румъния опашки пред магазините. Хора се редят с колички за стоки от първа необходимост. В Румъния цените на слънчогледовото олио растат с всеки изминал ден. Най-евтиното е около 2 евро, а производителите казват, че цените ще се покачват още. А в Сърбия има само скъпо олио.

И докато Даниела чака да заредят магазините с олио в Германия, ще използва заместители, но се притеснява за вкуса на специалитетите, които приготвя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
1
 
12
 
! Отговори
пазарджия преди 2 години
Изнесли са го за България. Тук ще ни го продадат на по-голяма печалба, няма смисъл да го продават на 2 евро там, като тук го купуваме и на 3.50 :)
17
7
 
10
 
! Отговори
България преди 2 години
благодарение на Мъдри Политици Завършили Харвард, Загуби Първата Световна, Загуби Втората Световна, сега ща загуби и 3-тата Световна, след което просто няма и да я има на картата на Света!
16
17
 
6
 
! Отговори
GOGO преди 2 години
Кой копува в Германия олио ? Хората копуват зехтин
15
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Петя, авторке мила, една цена не е евтина или скъпа, а ниска или висока. Като прочетох "недостик" и спрях да чета. Прочее, не знам какво правите с това олио. Там са го изкупили разни балкански бачкатори. Вкъщи използваме 1л олио за 2-3 месеца. Наистина недоумявам за какво го използвате. Както и около 1л зехтин за 1-2 месеца според зависи. А се готви постоянно.
14
5
 
16
 
! Отговори
Много Още Неща преди 2 години
ще Изчезнат в Европа - например няма Нито 1 Новина по БГ медиите, че Китай Отново е КОВИД ЛокДаун вече от 2-3 дена и Спряха Износа - ако направите Поръчка в Момента се Отказва! Също преди Минути Излезе информация, че Пентагона смята, че Китай ще нападне Тайван, тази Есен, т.е. ще Изчака Запада да си Изхарчи Ракетите в Украйна и с Русия. Тата, че Западният Свят дето сам се ДеИндустрализира и си Премести Промислеността в Китай - Тепърва има да си сърба Попарата, а ние по Традиция сме с Губещите!!
13
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"недостик"????
12
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Пълна лъжа. В Германия олито може и да недостига, но в България можем да се къпем с олио. Поне така каза Нинова.
11
1
 
15
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Да муат свинска мас като нема олио :)))
10
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Тираджията Ама как всички путинофилчета живеят в "прогнилия Запад", а? Никой не ще в "рая" на Путин. Там нали има олио, или? :))))
9
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Квадратната глава до там ги докара, ще съжаляват за танте...
8
1
 
13
 
! Отговори
Тираджията преди 2 години
И в Испания изчезна.Преди 2 години по същия начин изчезна тоалетната хартия
7
1
 
20
 
! Отговори
Mногознайко преди 2 години
Значи кво стана тука? Днес бг. пак не сте в час. "Не само в България има недостик на олио" - глейте каКВО ПИШЕТЕ. сАМО ДА ВИ КАЖА че в БГ олио има. % кинта цена 2.5 евро. В Германия 1,79 евро, в Ромъния 2 евро. В БГ 2,5 евро щото сме най богати. Отделно Нинова каза че олио има и то яко. Значи и *** яка спекула в БГ. Кирееее земи да разследваш. Нали застова те избрахме. Аз вече съжелявам.
6
4
 
18
 
! Отговори
И? преди 2 години
"Зехтин има". Не мога да разбера какъв е проблема тогава? Хем е по-евтин от тоя в България. Някакви паникьори са изкупили олиото и сега ще имат за две години напред. ГолЕм праз. Същото важи и за България и за всякъде другаде.
5
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Александър Попов 7 Ако трябва да бъдем точни, пролетта е глобална - тоест, Байдънова. Можем да я кръстим и директно на Синедриона, ама да не влизаме в подробности...
4
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И докато Даниела чака да заредят магазините с олио в Германия, ще използва заместители, но се притеснява за вкуса на специалитетите, които приготвя. ще има да чака още много. Гледайте колко са зависими западна Европа от всичко.
3
18
 
1
 
! Отговори
Black Sea преди 2 години
Fake. Реди ли се в Западна Европа за неща първа необходимост. Кои осем олиото? Боб? Ориз? А? Що не кажете. Да не би пък Русия и Украйна да са най големите производители на боб и ориз? Или нямат брашно? Или статията е пак хиб.ридка от ГЕРБ?
2
4
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
ЕС воюва със себе си, до толкова са изкукуригали
1
13
 
10
 
! Отговори
Вредно преди 2 години
Олиото е вредно, карциногенно и трябва да се избягва