Зеленски призова за повече оръжия за Украйна

Според него санкциите срещу Русия трябва да са по-строги
10 май 2022 18:20, Петя Славова
228
Зеленски призова за повече оръжия за Украйна
Снимка: БГНЕС

Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги санкции срещу Русия. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски пред депутатите от Националния съвет (парламента) на Словакия, говорейки във вторник чрез телеконференция. Излъчването бе осъществено от словашки телевизионни канали, цитирани от международните медии.

Още по темата

"Първото нещо, от което се нуждаем, са оръжия. Словакия ни предостави това, от което се нуждаехме...говорим за самолети и хеликоптери", каза Зеленски. "Друг инструмент са санкциите. Ако те отслабват, тогава ще ни бъде трудно“. Украйна, според Зеленски, трябва да затегне антируските санкции на ЕС, предава БГНЕС.

Спирайки се на енергийните санкции срещу Русия, той подчерта, че това е голям проблем за Словакия, която е почти изцяло зависима от руските доставки на петрол и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните суровини е необходимо, за да могат европейските държави да се отърват от руската зависимост, смята той. Зеленски призова за бързо приемане на Украйна в Европейския съюз и за подкрепа на Братислава в усилията на страната му по този въпрос. Присъединяването на Украйна към ЕС, каза той, ще засили отбранителната способност на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Спирайки се на енергийните санкции срещу Русия, той подчерта, че това е голям проблем за Словакия, която е почти изцяло зависима от руските доставки на петрол и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните суровини е необходимо"_____________А ти защо не си спрял транзита на руски газ през Украйна, бе еврейски плазмодий? Ба си тариката.
84
3
 
9
 
! Отговори
До Асоциален преди 1 година
О, не, пак ти!
83
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що от САЩ не Ви ли стигат
82
6
 
1
 
! Отговори
Ко преди 1 година
Руснаците се отеглят северно от Харков. Там зациклиха битките. Изтеглят се зад една река да я ползват като естествена преграда. Целта е Донбас. Харков и Киев взеха много жертви. За да има победа е необходимо много бомби. Нападателя обикновенно губи 3 към 1 спрямо защитаващия се. А то е 3 към 1 в полза на укрите.
81
1
 
3
 
! Отговори
До ООН на гъби преди 1 година
Добър коментар. Съгласен съм! Явно, обаче, в кризисни ситуации, хората реагират по-първосигнално и особено по-елементарните бързат да лепят етикети.
80
1
 
8
 
! Отговори
Зеления суитчър преди 1 година
нали го продаде за 90к паунда. Има пари за качествена кока за поне седмица напред. Какво се е заоплаквал. Улав Шолц да му прати два пакета пиратки от тия по 30ст едната дето гърмят по яко, та да се порадва Зеленката. Преди да изяде някой Кинжал в бункера.
79
8
 
1
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
До ООН на гъби Тези които не одобряват нахлуването в суверенна държава и убийствата на цивилни, те какви са?
78
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аба братчет зеленски ли си къв си. Докато искаш оръжия и не преговаряш, парче по парче ти взимат от скапаната държава. Да не говороим колко хора умират заради теб и колко хора страдат заради икономическите санкции заради амсалаците които ги въведоха заради теб. Печеливши са разбира се твоя човек байдън и син.
77
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Асоциален *** какво като е отпуснал 40 милиарда бе put о и те ще изчезнат като другите отпуснати досега. Както се вижда руснаците много добре знаят откъде влиза оръжието в Украйна и го унищожават още на входа без да се напъвате много.
76
2
 
5
 
! Отговори
78 преди 1 година
Евала. Няма Фили, няма фоби, има България
75
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако искаш скотч отиваш в Шотландия не у Папуа нова гвинея.
74
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като слушам претенциите и назидателния тон на Зеленски и "бежанците" по плажовете, какво да си помисли човек, освен че нарочно предизвикаха войната, за да влязат по-бързо в ЕС през задната врата (македонците са със същата тактика!).Богаташите им със Зеленски ще се спасят след войната и ще "усвояват" еврофондове, а какво са някакви си 100-200 хил. цивилни плебейски жертви, целта оправдава средствата.Слава кокаине!
73
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тези оръжия са руски и части за тях произвеждат само руснаците. Тоя, ако иска да купуваме от тях да му даваме?
72
1
 
16
 
! Отговори
ООН на гъби преди 1 година
Много ми е интересно, защо всеки, който не е съгласен с режима в Киев задължително бива обявяван за русофил? Ами ако същият човек не е съгласен и с режима в Москва, какъв следва да бъде наречен? Русофоб, може би? Нормален? Ненормален? Изобщо, кой е моралният стожер, че да казва кой какъв е? Или както се казваше в Библията -който е невинен, пръв да хвърли камък.
71
0
 
13
 
! Отговори
Ямболски ZV цървул преди 1 година
Отидете в Бургас,зада се нагледате с американски пикапи и джипове с UA...Обаче всички говорят на руски ...а не с полски диалект
70
1
 
14
 
! Отговори
Цв преди 1 година
Муцуно нагла, все просиш, просиш, край няма това!
69
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски, кажи зеле за снимката ти за трубунала.
68
8
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСпИЯ е третата най смъркаща страна след Авганистан и Иран. Напът е да стане най подсмърчащата!
67
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 66 Родителите ти получават 400лв пенсия, защото сте *** и гласувате за комунисти вече 30 години.
66
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оръжията са с пари, а и трябва да имаш кадри да произвеждаш сериозни оръжия, а ние нямаме.