Зеленски призова за повече оръжия за Украйна

Според него санкциите срещу Русия трябва да са по-строги
10 май 2022 18:20, Петя Славова
228
Зеленски призова за повече оръжия за Украйна
Снимка: БГНЕС

Украйна се нуждае от доставки на оръжие и от по-строги санкции срещу Русия. Това заяви украинският президент Владимир Зеленски пред депутатите от Националния съвет (парламента) на Словакия, говорейки във вторник чрез телеконференция. Излъчването бе осъществено от словашки телевизионни канали, цитирани от международните медии.

Още по темата

"Първото нещо, от което се нуждаем, са оръжия. Словакия ни предостави това, от което се нуждаехме...говорим за самолети и хеликоптери", каза Зеленски. "Друг инструмент са санкциите. Ако те отслабват, тогава ще ни бъде трудно“. Украйна, според Зеленски, трябва да затегне антируските санкции на ЕС, предава БГНЕС.

Спирайки се на енергийните санкции срещу Русия, той подчерта, че това е голям проблем за Словакия, която е почти изцяло зависима от руските доставки на петрол и газ. Въпреки това отхвърлянето на енергийните суровини е необходимо, за да могат европейските държави да се отърват от руската зависимост, смята той. Зеленски призова за бързо приемане на Украйна в Европейския съюз и за подкрепа на Братислава в усилията на страната му по този въпрос. Присъединяването на Украйна към ЕС, каза той, ще засили отбранителната способност на общността.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


228
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
5
 
6
 
! Отговори
До54 преди 1 година
Абе незнам какви са рашките и тия които го подкрепят тук,ама те уверявам,че като изключим по младите им индивиди от женски пол,едва ли в Европа по доолно,нагло и бедно племе от укрите,гарантирам ти!
64
1
 
6
 
! Отговори
ПрегракналияНаркоман преди 1 година
все още не осъзнава какво се случва. Или може би осъзнава но знае че го чака имотчето в Маями и правителството в изгнание та сега си играе ролята с хъс! Все пак чичо САМ плаща дебело.
63
1
 
10
 
! Отговори
Мир преди 1 година
Украйнската нац.истка напаст няма задоволяване.
62
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами купи си ги бе
61
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Азиатски ***. И ти, и Путин. Родителите ми получават по 400 лв пенсия за по 40 и кусур години работа, а на укри по 40 на ден. Марш при зелето , какви хотели
60
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чибба бе ние не сме благотворително дружество, още по-малко за оръжия за масово унищожение.
59
2
 
9
 
! Отговори
Хей лепилар Зеленяк преди 1 година
Дишай си лепилото, сънувай си там че си някакъв фактор и не се занимавай да разсъждаваш и да говориш. Разчертай си дебелите чертици и шмъркай като прахосмук като за последно. Че всеки ден може да ти е последен. Бай Вова скоро ще ти сцепи наци-нарко-комунката в Киев.
58
9
 
2
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Никави преговори! Путин да му мисли, вчера американския сенат отпусна 40 милиарда за Украйна. Никаква аванта за окупатора.
57
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Аз съм хуманен и съм против да им даваме копия, лъкове и прашки да се бият срещу съперник с хиперзвукови ракети, танкове и самолети.
56
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 44 Твърдиш го така сякаш си личния му лекар и по два пъти на ден му правиш тест за наркотици. Или може би ти си тролей, а?
55
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пет пари не давам от какво се нуждае Украйна. Аре изчезвай вече, че ми втръсна да ти гледам мутрата всеки ден.
54
0
 
11
 
! Отговори
ходи си Пинокио преди 1 година
Каааакво, ти се по.*** бе. Ние откъде да дадем. Ти избиваш народа си с война, а нас от глад ли искаш да изтрепиш. Ние сме Мариупол умишлено затвори града, и вкара войната в кварталите, да имате удобна пропаганда. Като Ковида , манипулации и лъжи.
53
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Зеленски печели войната. Какви оръжия ви гонят?
52
1
 
15
 
! Отговори
Видя се че преди 1 година
Само изолация на режима в Киев,спиране на оръжието и парите ще накара тези фашисти да подпишат мир и тази касапница да спре.
51
19
 
4
 
! Отговори
Асоциален Примитив преди 1 година
Русофилите - най изпадналите, неспособни, некреативни бедняци, утайката на всяко едно общество. България е зле защото е пълно с ***, обвиняващи други нации за нещастието си. Според руските изтривалки, този човек трябваше да призове украинците да се предадат на смешната армия от буряти и всякакви там видове монголоидни създания!? Какво става, руснаците ще мърдат ли някъде напред? Ще размърдат ли пехотата, защото се чуваа само артилерийски обстрел? Кога ще превземат някой град? Донбас кагда?
50
0
 
22
 
! Отговори
aa преди 1 година
Удобно в статията не споменават, че около половината парламент на Словакия е напуснал за да не му слуша воплите.
49
25
 
1
 
! Отговори
Браво Зеленски преди 1 година
Бензиностанцията е в будна кома, скоро ще я приключат и нашите жалки тролчета ще изпаднат в дълбок траур. Слава на Украйна!!!
48
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Укропският генщаб заяви, че ВКС на РФ използва Су-57.
47
1
 
17
 
! Отговори
световен преди 1 година
проблем си ти Зеленски! Как веднъж не призова за мир и за преговори! Хайде, повтаряй, призовавай, апелирай, приканвай, настоявай ЗА МИР И ПРЕГОВОРИ! ВсЕ искаш оръжие, нито веднъж НЕ каза ИСКАМ МИР! НИТО ВЕДНЪЖ!
46
3
 
17
 
! Отговори
50-60 преди 1 година
Русия призовава режима в Киев да си прибере убитите войници от черно море и остров Змеинй за да бъдат погребани както подобава....