Кулеба: Русия е троен престъпник

Москва бомбардира Сирия и сега й продава откраднато украинско зърно
Обновена: 14 май 2022 08:01 | 13 май 2022 20:37, Йоана Цонева
46
Кулеба: Русия е троен престъпник
Снимка: БГНЕС

Според съобщения в международните медии, на 11 май руски кораб с откраднато украинско зърно акостира край бреговете на Сирия.

„Русия е троен престъпник: бомбардира Сирия, окупира част от Украйна и сега продава откраднато украинско зърно на Сирия. Искам да напомня на участниците в тази сделка: откраднатото никога не е донесло щастие на никого. Всеки замесен в продажбата, транспортирането или закупуването на откраднато зърно е съучастник в престъплението. Вашите действия ще имат адекватни международноправни последици. Ще направим всичко, за да усложним максимално живота ви“, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Министърът припомни, че по-рано, благодарение на усилията на украинските дипломати, Египет и Ливан отказаха да купят откраднатото. Министерството на външните работи на Украйна предупреди и други потребителски страни, че партидите на зърно, продавани от Русия, могат частично или изцяло да съдържат откраднато зърно, получено в резултат на мародерските действия на руските окупатори. Министерството на външните работи на Украйна категорично осъжда действията на Руската федерация по отношение на разпореждането със зърно, незаконно експроприирано от украински фермери. С действията си Русия за пореден път доказва престъпната си същност на мародерска страна.

Според украинското правителство окупаторите вече са откраднали най-малко 400-500 хиляди тона зърно на стойност над 100 милиона щатски долара. Почти всички кораби, излизащи от Севастопол със зърно, транспортират откраднати украински продукти. Кражбата от Русия на украинско зърно се потвърждава от многобройни свидетелства на украински фермери и документални доказателства. Министерството на външните работи призовава международната общност да засили икономическите санкции, за да спре въоръжената агресия на Русия срещу Украйна, да предотврати хуманитарна катастрофа и влошаване на ситуацията с продоволствената сигурност в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
2
 
! Отговори
САЩ-световен терорис преди 1 година
Цялото продажно украинско правителство е за международен съд! Превърна Украйна в американска биолаборатория, а украинците да умират за американските интереси. ЕС и Русия също потъват за ненаситната световна олигархия, ситуирана в САЩ.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Представителите на украинското правителство, диктуват на цяла Европа кога, кой и какви санкции да налага на Русия. До кога цяла Европа ще страда заради една от десетките войни, които се водят в момента на земята...
32
5
 
12
 
! Отговори
Ааа преди 1 година
И вие вярвате на това, украинец и поляк лъже дори и докато спи.
31
5
 
5
 
! Отговори
куку преди 1 година
До Ултраа дали това ще ги спре? през ВСВ един немски генерал беше видял как един мравуняк преминава през потекла смола. първите потъват в смолата правейки път на следващите, и така докато не направят мост, за да премине целият мравуняк. заклчението на генерала е било, ето това са руснаците, така ще преминат и през нас! колкото и както да извращават истината на проблема а тя е геостратегическа, русия в момента е в защитна позиция! мечока е притиснат в ъгъла!
30
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хахахаха. Абе, русНАЦИте нали "денацифицираха"? То какво стана, най-обикновени убийци и мародери. Репарациите ще са ЖЕСТОКИ.
29
11
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 година
И какво стана сега? Джуджака се оказа един елементарен крадец!!! Краде перални, телевизори, жито....каквото има за крадене....абсолютни клошари се оказаха тия ръшаните !!!
28
8
 
10
 
! Отговори
Ултра преди 1 година
Само за днешният ден магучая и непобедимая се съкрати с 1 батальонна група, барабар с техниката, на понтонния им мост! Тотал щета е цялата им аналогова армия на росияните!
27
9
 
9
 
! Отговори
Ултра преди 1 година
Не стига, че избиват мирните хора, изнасилват им жените, застрелват ги в гръб като овце, а сега им крадат и хляба - нищо добро не чака солдатите оттук-насетне, до месец ленд-лийза ще заработи и Груз-200 ще пътува само към россията!
26
6
 
12
 
! Отговори
Ултра преди 1 година
Щом малкият гном опря до 100-те млн от откраднато украинско зърно, спукана му е работата☺
25
8
 
3
 
! Отговори
Ей преди 1 година
Куле и гАщ,итЕ ви да вземат.Сега зърното им крадат,лъжльо продавате го после някой краде.
24
9
 
10
 
! Отговори
Аноним преди 1 година
Крадецът вика: " - Дръжте крадеца!"
23
3
 
7
 
! Отговори
По същество преди 1 година
Малко се изхвърляш. Дай още. Вие сте ангели, направо на квадрат слагай.
22
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Разбрах, става въпрос за оня дебелия външен министър на Украйна, който си хапва и пийва достатъчно по време на война. Същият наглееше една седмица в България, като не намери време да посети и едно украинско семейство за това време.
21
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Че война има има но е между САЩ и Рудия а САЩ явно са платили много пари на Ьелендки да затрие Украйна която в между прочем е руска земя
20
6
 
17
 
! Отговори
Украински лъжец преди 1 година
За Сирия ---- преди Русия да се намесят редовно даваха кадри как ИДИЛ колят "неверници". ИДИЛ имаше един дебел и огромен екзекутор, който сечеше главите на неверниците и след това им ядеше сърцата. Тогавашният президент на САЩ Обама кършеше ръце и казваше, че ИДИЛ са много силни и не могат да бъдат лесно победени. Когато Русия се намеси ИДИЛ контролираше над 90% от Сирия, след това лека-полека ИДИЛ изчезнаха, а дебелия екзекутор бе убит от сирийската армия.
19
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кулеба и неговите колективнозападни ортаци са в паника. Плановете им пращят по шевовете. Днес доларът падна под 63 рубли, а според байДжо трябваше да бъде по 200 рубли за $1.
18
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо скрихте коментарите в мазето?
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кулеба, а вие какво правите в био лабораториите? В Ямата колко човека хвърлихте?
16
8
 
10
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Ще го отнесе, като куцо пиле домати!Всичко лошо се връща тъпкано!
15
13
 
12
 
! Отговори
кораба майка преди 1 година
Алоу, копейкаджиите. Всичко написано е вярно - *** окрадоха хамбарите и сега опитват да продадат част от него. Преди няколко дни Ливан и Египет отказаха 30000 тона и кораба замина към Сирия. Отказаха го, защото знаят че се превръщат в съучастници. А ще дойде време, когато някой ще трябва да плати сметката. Не искат да потънат заедно с вожда ви. А вие какво ще правите, не знам. И копейки няма да ви подхвърлят, щото глад. Чак жал ми става