Кулеба: Русия е троен престъпник

Москва бомбардира Сирия и сега й продава откраднато украинско зърно
Обновена: 14 май 2022 08:01 | 13 май 2022 20:37, Йоана Цонева
46
Кулеба: Русия е троен престъпник
Снимка: БГНЕС

Според съобщения в международните медии, на 11 май руски кораб с откраднато украинско зърно акостира край бреговете на Сирия.

„Русия е троен престъпник: бомбардира Сирия, окупира част от Украйна и сега продава откраднато украинско зърно на Сирия. Искам да напомня на участниците в тази сделка: откраднатото никога не е донесло щастие на никого. Всеки замесен в продажбата, транспортирането или закупуването на откраднато зърно е съучастник в престъплението. Вашите действия ще имат адекватни международноправни последици. Ще направим всичко, за да усложним максимално живота ви“, каза украинският външен министър Дмитро Кулеба.

Министърът припомни, че по-рано, благодарение на усилията на украинските дипломати, Египет и Ливан отказаха да купят откраднатото. Министерството на външните работи на Украйна предупреди и други потребителски страни, че партидите на зърно, продавани от Русия, могат частично или изцяло да съдържат откраднато зърно, получено в резултат на мародерските действия на руските окупатори. Министерството на външните работи на Украйна категорично осъжда действията на Руската федерация по отношение на разпореждането със зърно, незаконно експроприирано от украински фермери. С действията си Русия за пореден път доказва престъпната си същност на мародерска страна.

Според украинското правителство окупаторите вече са откраднали най-малко 400-500 хиляди тона зърно на стойност над 100 милиона щатски долара. Почти всички кораби, излизащи от Севастопол със зърно, транспортират откраднати украински продукти. Кражбата от Русия на украинско зърно се потвърждава от многобройни свидетелства на украински фермери и документални доказателства. Министерството на външните работи призовава международната общност да засили икономическите санкции, за да спре въоръжената агресия на Русия срещу Украйна, да предотврати хуманитарна катастрофа и влошаване на ситуацията с продоволствената сигурност в света.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия да не им е ДНР или ЛНР укрите да я тормозят.
13
12
 
9
 
! Отговори
Господ ! преди 2 години
Ще накаже крадливите мужици !Колко подли душици !
12
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не усещате ли, че вече става като ковидвакс пропагандата? Народа ви разкри.
11
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако укрите почнат да викат, че Зеленски е пи...(гей...) имат шанс да спечелят повече симпатизанти в Европа )))
10
2
 
7
 
! Отговори
кубанская столица преди 2 години
мИНИСТЕРСТВО НА ВЪНШНИТЕ РАБОТи категорично осъжда... Ну и що* А нищо. Никой не обращава внимание
9
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нагло, проклто и нахално същество е тоя Кулеба.
8
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия създаде Украйна и Русия ще я ликвидира. Грешката е на Елцин и донякде на самия Путин който ги остави след 2000 г.
7
5
 
8
 
! Отговори
Умрях от смях, преди 2 години
тези наистина са се взели насериозно:"Вашите действия ще имат адекватни международноправни последици. Ще направим всичко, за да усложним максимално живота ви"Явно те са вече "...пътят,истината и живота"...Макар че за тях изходът е само един,ако искат да съхранят някакво подобие на държава-да станат 51 щат(юридически,фактически са от 8 години)...
6
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На кой му пука? Разрушихте си държавата, сега искате и държава членка на НАТО да въвлечете в конфликта, че да стане мазало и НАТО да влезе в Украйна. Много големи схемаджии сте. България не вярва на лъжите ви.
5
7
 
10
 
! Отговори
Натовеца преди 2 години
укропският наглец тука е много прав "откраднатото не носи щастие за никой" вижте сега какво и се случи на Украйна след десетилетия наред кражба на газ!
4
11
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кулеба, а вие сте тройни предатели на народ си.
3
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ще кажа на мама.
2
10
 
14
 
! Отговори
Ей фашаги преди 2 години
Крадеца вика дръжте крадеца...
1
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
А САЩ какви са Ви партьори спонсори