Буяр Османи: Решението е на България

Той повтори, че македонското правителство е изпълнило критериите на ЕС
17 май 2022 11:48, Росен Стойчев
64
Буяр Османи: Решението е на България
Снимка: БГНЕС/EPA

Правителството на България трябва да използва момента, за да спаси доверието в региона към ЕС.

Още по темата
Това обяви външният министър на Северна Македония Буяр Османи, съобщи Нова Македония.

Дипломатът участва в разговорите в Съвета на европейските външни министри с представителите на Западните Балкани. За първи път външните министри от страните в региона бяха поканени да участват в срещата.

Османи е настоял, че е необходимо да се запази доверието към ЕС в региона. Това може да стане чрез започване на преговорите за присъединява със Северна Македония.

Решението може да стане факт при даване на съгласие от България. Османи повтори, че Северна Македония е изпълнила всички условия за това.

"Най-големият подарък към Русия ще бъде да изчезне доверието към ЕС в региона. Ние бяхме градивен партньор и изпълнихме това, което се очакваше", добави македонският първи дипломат.

Предстоят нови разговори с България, като Северна Македония разглежда различни варианти за решения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


64
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
0
 
1
 
! Отговори
Стоян преди 1 година
Буяр Османи ,има ли нужда да говорим повече ?
47
1
 
5
 
! Отговори
МНЕНИЕ преди 1 година
Този е като Външния Министър на Зеленски - Мюсюлманин , Нахален и Корумпиран .
46
1
 
2
 
! Отговори
Гоце Делчев преди 1 година
Г- н Османи говори за доверие, но следва да се запита заслужава ли РСМ кредит на доверие от България? Нищо не е свършено до момента от тяхна страна - нито по отношение включването на българите като държавотворен народ в конституцията, нито по отношение на напредъка в смесената историческа комисия, нито по отношение на съхраняването и опазването на българското културно- историческо наследство.Рано е, г- н Османи, да впрягате каруцата пред коня, още е много рано!
45
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българи като националност не требва да има в конституцията на РСМ оти там сите са българи
44
2
 
1
 
! Отговори
5-ко преди 1 година
Све сме испуниле. Тоа не само Османи но секои еден дипломат што стапна у Македонска земиа го рече истото. Тоа е така пошто вие не знаете што сакате. Никои ме ве разбира. Странците се чудат , вашите не смеат истите работи вас што ве лажват пред нив да го кажат ...Прецедникот ви не иа вади Коминтерната од говор ....
43
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Оставки на Ковачев и Осман!
42
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смех ,смех...:)))
41
0
 
5
 
! Отговори
BG преди 1 година
Кире лети ли още самолета , а разбрах още че и космонафта на Славчо от Скопие бил готов за космоса
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Америка ще се взимат да не искате в Москва?От Москва се взимаха от 1944 до 2021г и видяхме да къде се докарахме!Колкото по далеч от азиатските сатрапи толкова по добре .
39
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Те нашите правят каквото им кажат от US, така че се сещате какво ще стане.
38
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Музеят на Коминтерна сака у Еуропската уния? Вето до дупка!
37
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Решенията за България не се вземат в България а в Америка и от техните парашутисти.
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи е ясно. Решението е НЕ.
35
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата са сръбски мекерета, какво доверие? Троянски кон на Русия и Сърбия в Европейския съюз. Западна Европа трябва да иска точно обратното - да не вкарва никакви сръбски слуги в Европейския съюз по време на война. Трябва да предупредим Европа и САЩ. Ние най-добре познаваме макетата и сърбите, знаем за тях всичко, а Европа не знае нищо за тях. Европа и САЩ нас трябва да питат за съвет за приемане или неприемане на Северна Македония и Албания в Европейския съюз. Ние ги знаемм най-добре.
34
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Османче, ние зор нямаме и няма какво да доказваме. Историята е на наша страна и истината е на наша страна. Ваши са лъжите, убийствата, репресиите срещу българите в Северна Македония и Югославска Македония.
33
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Българите трябва най-малко да са при албанците като държавотворен народ. Албанците ги записаха в конституцията. После ще има свобода и защита на правата на македонските граждани, които са българи. Да се отворят архивите на тайните служби на Югославия 1944-1992 година. Да се осъдят репресиите срещу българите 1913-2022 година.
32
0
 
12
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 1 година
Ако агент Иван(Каракачанов) и ББ бяха прочели задълбочено историята ни нямаше да допуснат тази грешка:да подпишат един пожелателен договор.Никой не ги попита тогава дали са се съветвали с историци(нищо че Каракачанов е уж историк).ББ бързаше да подпише,за да се бие в гърдите колко е ларж.Да не говорим за гениалната Захариева като външен министър.Постлали сме си лошо и затова така ни гледат.ББ се вълнуваше не от нац.интереси,а от това кой ще го погали по главата и с кого ще яде пасти.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
нашите политици да вземат пример от Гърция, не да се държат като васали на тоя и оня!
30
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
не съм имал никакво отношение към северомакетата до сега, но откак ходят да ни плюят по цял свят, откак тормозът над хората с българско самосъзнание на територията им е позволен, откак разрушават български паметници и най нагло присвояват българска история, направо не искам да чувам за тях, отвратен съм и от тях и от ЕС и САЩ, които ни натискат да се обезличим за сметка на новосъздадена държава
29
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Критериите на ЕС са келепирът на момента. Какъв беше подходът към Косово, какъв към Каталуния? Ние влязохне в изродденнна групировка. Освен всичко, което се говори публично, искам да добавя, че според западните ценности един от критериите, по които се оценява напредъкът в образованието е "интернационализация" (Не "интеграция", има и "интеграция"), т.е. съзнателно се работи за разпадане на националните държави, за загубване на историческата памет - за оскотяване.