Полша ще помогне на Швеция и Финландия, ако бъдат нападнати

Страната би оказала помощ ако това се случи преди НАТО
Обновена: 19 май 2022 16:56 | 19 май 2022 16:52, Йоана Цонева
130
Полша ще помогне на Швеция и Финландия, ако бъдат нападнати
Снимка: БГНЕС

Полша ще окаже помощ на Швеция и Финландия, ако те бъдат нападнати преди да получат членство в НАТО, заяви в четвъртък министър-председателят Матеуш Моравецки.

"Смятам присъединяването на Швеция и Финландия към НАТО за важен сигнал за укрепване на сигурността в Европа", заяви той по време на конференция, предаде "Ройтерс".

"Искам ясно да заявя, че в случай на нападение срещу Швеция или Финландия по време на (процеса на) присъединяването им, Полша ще им се притече на помощ."

В сряда Финландия и Швеция официално подадоха молби за присъединяване към алианса на НАТО - решение, което бе подтикнато от руската инвазия в Украйна и постави началото на процеса на присъединяване, който се очаква да отнеме само няколко седмици.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Каква злоба и омраза срещу Русия във форума. Първо е за пари и второ това яко се насажда от западните медии от много години. Ето защо на времето се разпадна СССР заради пропагандата. Всичко е било умишлено а не е случайно както се опитваха да го представят.
18
8
 
3
 
! Отговори
дo 17 преди 1 година
То и Украйна нямаше да бъде нападана до 23 февруари. Предовериха се на ***. Вече милост няма да има.
17
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До ССТи и доста като теб, даже не вникват за какво става въпрос..."Искам ясно да заявя, че в случай на нападение срещу Швеция или Финландия по време на (процеса на) присъединяването им, Полша ще им се притече на помощ. - Може бежанци да приемат, може да им пратят газ, може да им пратят луканка... Ясно, че Киро го избраха по първа сигнална, но учете се да вниквате.
16
3
 
19
 
! Отговори
bbb преди 1 година
Шизофрения някаква е обхванала държавите от ЕС и НАТО! Може би им се иска Русия да нападне я Полша, я Швеция....но едва ли това ще се случи. Целите на Русия са съвсем други!
15
0
 
10
 
! Отговори
До Германец: преди 1 година
ВЪПРОС: От кое разбираш повече: Ковид, ПУТИН, или шах?
14
22
 
8
 
! Отговори
СС преди 1 година
Целият алианс, не само Полша ще ги защити, а на руските 6лядове пожелавам приятни мигове в разгромената им и военно и икономически необятная к0чина.
13
5
 
7
 
! Отговори
Германец преди 1 година
Всички трепнем в очакване на хода на гениалния кремълски 3D шахматист :)
12
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Швеция и Финландия няма да бъдат нападнати, така че Полша да го прави като ветеро.
11
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Българин, хахаха чебураше голям виц каза, късия в кремъл като каже добър ден, всички зная, че луната е изгряла. КГБ школа какво да го правиш. А иначе, БРАВО на Полша, кога ще се случи подобно нещо в БГ? Само като си представя наш рундьо мекицата, дето даже мускалския поп му шокаше ряпата и лошо ми става.
10
3
 
8
 
! Отговори
Освен ако не преди 1 година
Започнат да спонсорират и инсталират неонацистки групировки във властта и армията и да избират рускоговорящи малцинства и за капак да обявят че мислят да се сдобият с Ядрено Оръжие максимално бързо няма как да бъдат нападнати Швеция и Финландия. Така че успокойте се малко.
9
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полша ще помогне е като... Имахме много ясен, позитивно-демократичен и конструктивен диалог. :))
8
20
 
13
 
! Отговори
ЛоШ преди 1 година
Прибалтийските държави, когато се присъединяваха към НАТО, руската пропаганда ги заклеми къо нацисти :)))) Сега ще стане същото, но Русия няма да има топки да посмеем и една ракета да изпрати натам! Само да напомним, че и Великобритания обеща да се вкл. в защита на тези държави ако бъдат нападнати от НаZи Русия
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Анонимен 5Как го определи това?
6
11
 
27
 
! Отговори
Петров преди 1 година
Така на поляците през 1939 англичаните им се притекоха на помощ че станаха генерал губернаторство на Германия и ако не зеше Сталин още да са си така. Нещастни хвалипръцковци.
5
15
 
20
 
! Отговори
Шейтаня преди 1 година
Щото са много ербаб поляците такой ги хване през всички войни им масажира дебелото черво . Да не напълнят пак деретата на Катинската гора.
4
29
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така се прави! Браво на Полша! Една нормална страна, която не е бъкана от шпиони, платени и компрометирани от Русия политици!
3
17
 
27
 
! Отговори
ТТомов преди 1 година
Ех тези поляци,малко бой са яли от руснаците искат още.
2
8
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
от кого да бъдат нападнати се пита в задачата?
1
7
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ами те вече бяха нападнати от Ердоган :)))) Що не помагат поляците ???