Тимерманс: Плащайте на Русия само в евро

Той настоява договорите да се спазват
20 май 2022 15:45, Росен Стойчев
81
Тимерманс: Плащайте на Русия само в евро
Снимка: БГНЕС/EPA

Компаниите от Европа трябва да плащат за руски газ само в евро. Това обяви представителят на ЕС Франс Тимерманс, съобщи Фигаро.

Днес той коментира новините от последните дни.

Още по темата
Тимерманс призна, че голям брой европейски компании са открили сметки за обмен на еврото в руска валута.

Той обяви, че това не е нормално и припомни, че споразуменията предвиждат разплащане само в западна валута.

Тимерманс допълни, че има гласувани ограничения за Централната банка на Русия. Настоява, че със своите действия руското правителство се опитва да я задържи на повърхността.

Тимерманс смята, че руските условия за плащане на енергийни доставки са в нарушение на договорите. Няколко големи компании вече са се съгласили с руските условия.

Словакия също потвърди, че е превела средствата по посочения от руската държава ред.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


81
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
2
 
19
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
ХИТРУШАТА УРСЪСЕЛ ФОРДОЛАЙНО ЗАПОЧНА ДА ИЗВАЖДА СКЕЛЕТИ ОТ ГАРДЕРОБА , ДА НИ ОБЯСНЯВАТ ПРОВАЛА НА САНКЦИИТЕ КЪМ РУСИЯ !!!
29
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кирчо Асенчо и Николовчо занесоха доларите в стария офис в Люлин , а Русия месец преди това им каза ....в Младост . Върнаха им доларите и ни врътнаха кранчето ,,за неплащане,, .
28
2
 
29
 
! Отговори
Грета Тумберг преди 1 година
Тоя дебелия на снимката още не осъзнава, че следващите зими ще изкара процедури по лечебно гладуване и стоене на студено за закаляване.
27
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На Русия рубли ли и трябват , кухо. На 24.03 Путин обяви мястото Газпромбанк и плащането в евро и долари , по договор . Простата схемичка още стои по руските закони . Урсулата и компания измислиха израза плащане в рубли и не можещите да четат втори месец го пелтечат .
26
1
 
25
 
! Отговори
Перчо преди 1 година
На Киро п.....о и на Кокорчо им трябва едно яко тричане.
25
21
 
8
 
! Отговори
bg преди 1 година
ПЛАЩАЙТЕ САМО В ЕВРА - БЪЛГАРИЯ ДОКАЗА- КАТО НЕ ИСКАТ, СПИРАМЕ ИМ КРАНЧЕТО, ПО- ЕВТИН ШИСТ ИМА КОЛКОТО ЩЕШ!
24
1
 
37
 
! Отговори
Някой си преди 1 година
Видяла жабата (българските политици), че подковават коня и тя вдигнала крак....Значи другите ще плащат в евро, руската страна ще си ги превалутира в рубли и пито-платено. Не си скапват икономиките не им скача инфлацията, не им обеднява народа. Нашите на гол тумбак чифте пищови.... Хем сме зависими хем скачаме като пинчер на питбул и се зъбим, че сме щели да отвърнем.... С какво с глад и губене на икономически ръст и много пазари, че като станат суровините скъпи няма да сме интересни за никой...
23
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Предпочитам да приема исляма вече, отколкото глупостите на белгийско-нидерландските фашисти
22
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Селянин - нищо не разбирам" - много добре си си го разбрал. НАТО блокираха евровите сметки и уж плащаха, ама парите не отиваха никъде. Добра схема на руснаците, за да не ги цакат разни еднодневки като Кики и оная кюрдата... Херо Мустафа. И двете страни за момента си извиват ръцете за шоуто. Като цяло бих се изкефил да станат цените на горивата тройни и половината народ да слезе и да се разхожда пеш. Улиците ще живнат, хубаво е и за климата. Нека се карат.
21
2
 
17
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАХЕНДРЕНИТЕ ОТ КИРО БЪЛГАРИ !!! СЛЕДВАЩИЯТ МЕСЕЦ РЕЙТИНГ 8 % !!! А ЛУКОЙЛ БУРГАС ВЧЕРА ЗАЯВИХА : ОТ АПРИЛ РАБОТИМ 100 % РУСКИ ПЕТРОЛ !!! ПРЕДИ ТОВА 80 % И 2О % БЛИЗКОИЗТОЧЕН !!! ТОВА Е ОТ ПУТИН , КИРО !!! ЛЪЖИТЕ В КАНАДА !!!
20
5
 
19
 
! Отговори
hasmokar преди 1 година
Тоа дедо от друга планета ще да е.
19
4
 
13
 
! Отговори
Км преди 1 година
Клякането е абсолютната здравословна процедура.
18
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Русия ще имат петрол и газ да се топлят но международната позиция на Конго" - не ти разбирам мисълта? Какво е позицията на Конго? Надявам се, че знаеш, че африканците държат 70% от залежите с кобалт, които са необходими за доброто функциониране на литово-йонните батерии и съответно, Конго са много важен играч за бъдещето на Европа. Разбивайки Либия, НАТО влезнаха в Черна Африка, но май Нигерия и Конго ги изгониха или се лъжа?
17
5
 
31
 
! Отговори
българина преди 1 година
32 г се водим по акъла на колективния запад, останахме 6 млн, най възрастните и болни и бедни в ес... .. след оше 32 г ще сме 3 млн от които българи 1 млн...но пък ще останем в *** на световната история като най вярната колония на колективния колхозен запад, която умря в името на ценности.
16
2
 
28
 
! Отговори
селянин преди 1 година
нищо не разбирам плащането е в евро но в руска банка какъв е проблема досега беше у европейска банка и тия смотаха парите май искат още да смотват ама путин не е съгласен
15
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Я по-добре почвайте да печатате рубли. За по-лесно разплащане, като си купувате кока-кола, хляб, нафта...
14
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ама плащате в рубли,пак искате да крадете ама не става.
13
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наш Кирчо, бушон ли го игра?)))
12
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 15 АнонименИзглежда май , че си са надрусал по никое време ! Или си сипростпрост като евроатлантическигендар от софия
11
32
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия се оака и стана клоака. Сега ЕС най-сетне проумя, че с ония безродни, безбожни, алкохолизирани, продажни, варварски орди от североизток бизнес няма как да се прави нормално и до 3-4г ще са напълно независими от тяхната енергетика. Тогава у Русия ще имат петрол и газ да се топлят но международната позиция на Конго. Путин сам се наигра и сега цяла Русия ще стане напълно нерелевантна в 21ви век и за следващите 500г.