ЕС не постигна съгласие за спиране на вноса на руски петрол

Дебатите ще продължат най-вероятно утре
6 май 2022 16:13, Анисия Иванова
87
ЕС не постигна съгласие за спиране на вноса на руски петрол
Снимка: БГНЕС

Посланиците на страните членки не постигнаха съгласие за спирането на вноса на руски петрол в ЕС. Мярката е заложена в предложения от Европейската комисия 6 -и санкционен пакет.

Възможно е посланиците да подновят дебатите по ембаргото върху петрола по-късно днес, но по-вероятно е отново да се съберат утре, твърди източник от комисията, цитиран от БНР.

Още по темата

По-рано Ройтерс съобщи, че Комисията е внесла предложение да се удължи периода преди влизането му в сила за Унгария и Словакия до края на 2024 година, а за Чехия - до юни същата година. България също бе поискала отсрочка, но според агенцията, не я е получила.

Източникът допълни, че няма консенсус по тези предложения между страните-членки. Той каза още, че в санкционния списък влиза близката до Путин гимнастичка Алина Кабаева. Разногласия поражда включването на руския патриарх Кирил, на което пък се противопоставя Унгария.

Тази седмица Еврокомисията предложи пълна забрана на вноса на руски петрол в Европейския съюз до края на годината като част от шестия пакет санкции срещу Русия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


87
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия до кога ще се връзват на САЩ, това ще погуби Европа. Що за глупост е това, да се отказваш от евтин петрол за да плащаш в пъти повече, пак същия петрол. В този Брюксел няма ли експерти или хора с мозък. Това е убийство на Европа.
67
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Накрая само да не се разпадне и големите да ударят малките!!!Ние сме от малките !!!!
66
2
 
13
 
! Отговори
Black Metal преди 2 години
"Правителството" на БГ е жалка сбирщина циркаджии! ЕС са долни лицемери. България трябва или да отстоява твърдо - като Орбан!- правата си в ЕС или да напускаме. Защо да търпим да ни се подиграват и мачкат? Кирчо, Коки, Пинокио, МалкиО Женерал и Славуца са срам без аналог! На руската Лукойл ще и наложат вето за руски нефт. Ще внасят, но именно тя ще го преработва. Брилиантна логика! Ами, ако руснаците спрат Лука? Той си е техен. Какво ще правите тогава? "На.п.ипай го"...песен на Азис. Честито.
65
2
 
6
 
! Отговори
баба мара преди 2 години
никакво спиране на руския газ тои е наи близо и на наи добра цена които искада си купува ам втечнен газ аз нищо не искам от сащ освен да се махат и да ниоставят да си живеем спокоино както беше до сега
64
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хора очаквайте тая зима нафта по 10лв литъра . Бай Кире жа на оправи
63
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Работата стана - Ще си счупя пръста че да ти стане гадно на теб. Мал.о.умни толерасти от ЕС. Май искат да унищожат ЕС и се справят идеално. Да не стане накрая че Русия и САЩ са се разбрали да унижат и поделят ЕС. И и.д..и,отите от ЕС да останат прецакани с пръст наврян на тъмно място. Е някои от тях ще си тръгнат с тлъсти пачки ама деугите ще тънат в мизерия.
62
1
 
8
 
! Отговори
Ес преди 2 години
И сега какво стана..башиците и машехите от ЕС ни показаха среден пръст за изключение от петролното ембарго въпреки че сме почти 100% зависими от руски петрол и единствената рафинерия е руска. В задачата се пита те за *** ли ни имат /вероятно да/, да ни докарат до тотална мизерия ли искат /май да/.. а ние им се мазним нон стоп.. натискат ни вкл за Македония. Май е време да обърнем сопата с дебелия край към отрепките от ЕС и да си гледаме националния интерес-той е най важен!! Няма по важно!!
61
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 65 - а, не не за канада - първо за Централния софийски затвор - да си доучи момчето, пък после с разширен от либов г.. - може да си тръгне за канада
60
1
 
14
 
! Отговори
Малко за политика преди 2 години
Дотук русофобството беше почти безплатно. Упражняваха се от ЕС да налагат санкции пет пъти. Но дойде време политиците им да обясняват на избирателите и на бизнеса защо трябва да плащат по-високи цени за русофобството.
59
0
 
9
 
! Отговори
Смях преди 2 години
За спиране на нефта от Русия явно не могат да се разберат. Тогава? Решението е просто: да наложат санкции на "близката до Путин гимнастичка Алина Кабаева" и да отчетат свършена работа.
58
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
европата май не е толкова единна, колкото ни будалка предателското ни правителство
57
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
май не да всички в един глас както каза не-умното
56
1
 
22
 
! Отговори
аZ-ът преди 2 години
Един от запонящите се скечове на Каналето беше Сийка (Мартина Вачкова) и Киро (Точно Токмакчиев). Сийчето като я побъркаше Кито само повтаряше "Ох Кирильие , Кирильие", като влагаше в тия дума цялата си омраза, омерзение, тъга, разочарование и желание да го удоши докато спи. Не знам защо всеки път нашто канадско чудо като излезе и ми идват тези думи в главата.
55
0
 
32
 
! Отговори
Qanon преди 2 години
Наща работа стана: На сърдитко Петко празна му торбата.
54
2
 
35
 
! Отговори
аZ-ът преди 2 години
Всеки си гледа келепира. Долара направи паритет на еврото, което не се е случвало никога. Много казват - че ще го мине. От друга страна Русия рублата се качва, проверете в интернет. В момента е на най-високи нива от 2 г. И Русия и САЩ си гледат имперските интереси, грешки се правят да, но рядко. Всичко се гледа, всичко се преценя. Единствено ЕС-либераслъка се нанизват дружбно на шиша на емоционална основа - да сме солидарни. Тая дума като я чуя и ме прерязва стомаха и ми се доcирa. Малко остана!
53
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фон Лайненн тропа нервно с краче
52
2
 
31
 
! Отговори
аZ-ът преди 2 години
За да разберете кво се случва е необходимо да разберете профила на либераста. Това са посредствени хора, лафаджии. Примерно - хипарите от 60-те, банда наркомани и безработни алкохолици се въргалят в калта и се клатят кой кого всичко дето мърда безразборно. Наш КИРО - същия - лафаджия. Посредствени хорица, които единствено плямпат. Това е управляващата администрация в момента в ЕС. Е вие сериозно ли мислите, че тия ще надхитрят някого.Не руснаците въобще някого. Когото и да е? Всеки се смее на ЕС
51
3
 
51
 
! Отговори
Чечня преди 2 години
Путин се овековечи ,просто им разказа играта...
50
1
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И ква ни е файдата да спрем Руския петрол, след като Руската ЛукОйл ще разтоварва, преработва и съхранява петрола доставян от другаде? Ами те сега от ЛукОйл ще кажат: Нашите мощности са настроени да работят с Руски петрол. За друг вид, ще трябват пренастройване на мощностите, което е инвестиция от наша страна и това ще се отрази в цената на крайния продукт. 15% по-скъп ще е бензина произведен от не Руски петрол..
49
1
 
24
 
! Отговори
перко преди 2 години
Цената руския петрол е около 70$ за барел.