Олаф Шолц: Путин няма да диктува мира

Германският канцлер е убеден, че Путин няма да спечели войната
Обновена: 26 май 2022 13:30 | 26 май 2022 13:29, Нели Христова
102
Олаф Шолц: Путин няма да диктува мира
Снимка: БГНЕС

Владимир Путин няма да спечели войната в Украйна, заяви германският канцлер Олаф Шолц, като оцени, че руският президент вече се е провалил във всичките си стратегически цели.

Планът на Русия да завладее цяла Украйна днес е "по-далеч, отколкото беше в началото" на инвазията на 24 февруари, тъй като Украйна оказа впечатляваща защита, заяви Шолц на Световния икономически форум в Давос. "Нашата цел е кристално ясна - Путин не трябва да спечели тази война. И аз съм убеден, че той няма да я спечели", каза германският канцлер.

„Путин подцени решимостта и силата на съюзниците в противодействието на агресията му в Украйна“, заяви Шолц, като отбеляза, че Москва вече е подтикнала и Финландия и Швеция да се присъединят към отбранителния съюз на НАТО.

Шолц, който няколко пъти е разговарял по телефона с руския лидер след нахлуването на Москва, заяви, че "Путин ще започне сериозни преговори за мир едва когато разбере, че не може да пробие отбраната на Украйна".

А западните съюзници, които въоръжават Украйна и налагат тежки санкции на Русия, ще продължат подкрепата си за Киев, обеща той.

"Въпросът е да дадем ясно да се разбере на Путин, че няма да диктува мира", каза Шолц. "Украйна няма да приеме това, както и ние."

Шолц обаче не отговори директно на критиките от страна на Украйна, че Германия не действа достатъчно бързо при снабдяването на Киев с тежки оръжия. Той само заяви, че подкрепата на Германия за Киев ще продължи да бъде координирана със съюзниците и че няма да позволи на НАТО да се превърне в "страна в конфликта".

Украйна настоява Берлин да ускори доставките на тежко въоръжение, включително танкове "Леопард" и бронирани машини "Мардер".

Кметът на Киев Виталий Кличко също отбеляза по време на икономическия форум в швейцарския ски курорт, че "всичко работи толкова бавно" по отношение на решенията за въоръжението.

"Имаме нужда от бързи решения по отношение на оръжията, защото искам да повторя още веднъж, ние защитаваме не само нашата страна, нашите семейства, нашите деца, ние защитаваме всеки един от вас", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


102
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
17
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Повечето от пишещите тук со ПРЕДАТЕЛИ!!!
19
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен, че ще загуби войната, русия ще плаща и репарации.Това няма да е скоро, но е неизбежно. Няма да се учудя,ако след това в самата русия започнат процесите на разпад на държавността и ислямския велможа кадиров отново смени страните и отдели страната си от руското блато в опит да запази властта си.
18
2
 
14
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
НЕМЦИЯ - ДЕМЕНЦИЯ !
17
3
 
18
 
! Отговори
Случаен минувач преди 1 година
До 7Шолц да види снимката на взривената Кристина Жук и 10-месечната й дъщеря, има я в интернет, и тогава да си спомни, че има Мински споразумения, които не се спазват. А снимката, определено не е за хора със слаби нерви.
16
3
 
16
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 година
Олаф Шолц е болен от ***.й.мунска шарка и говори врели - некипели . Дали няма да е по-добре да си припомни какъв ужас спретнаха предците му на света !? Нима след ужасите от Първата и Втората Световни войни,а и тези от последните тридесет години немско управление на Европа са забравени? Не,не са.Шилц трябва да си припомни и друго,а това ,че Българите не бяха съюзници на Нацистка Германия,а принудени чрез протежето си Сакскобурготски да подпишат някакво съглашение с нацизмът. Не сме забравили!!!
15
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този забрави ли как хитлер капитулира и как Съветското знаме се развя над райхстага. Ще трябва да му се припомни че нещо го е хванала старческата деменция.
14
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Бе то убо - ще им доставят леопарди, ама нема снаряди, че часовникарите не искат техни изделия да се доставят украйна, а германия не ги произвежда. От друга страна, руснаците ползват едни гадни неща, викат им ракети (понякога и високоточни) и унищожават и леопарди, и тигри, и укрофашисти и "доброволци"! Ей на, треснаха американските гаубици още не тръгнали за фронта.
13
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя сам не си вЕрва, ама що да каже като е наведен пред шефа си в бялата къща.
12
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Целта на Русия не е да завладее Украйна. Целта е да се освободи Домбас и да се отреже достъпа на Украйна до Черно Море.
11
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Той *** и без това скоро ще е при черните души, а наследника ще се моли на колене да вдигнат санкциите! Зареждам пуканки и се наслаждавам на руския сеир! ХАХАХА
10
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Путин няма да спечели войната ще я спечели Шолц с фалиралата немция. След няколко месеца ще произвежда БМВ от пресован картон. Еколкогичен автомобил като трабанта.
9
5
 
13
 
! Отговори
Улаф айде нареждай преди 1 година
се за опашката за Руски паспорти че скоро няма да останат! хахаха
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
""Имаме нужда от бързи решения по отношение на оръжията, защото искам да повторя още веднъж, ние защитаваме не само нашата страна, нашите семейства, нашите деца, ние защитаваме всеки един от вас", казал бил Виталя. Не е за вярване този така пребит в главата чиляк да се изразява толкова гладко. Той дори не може да чете чужд текст без да срича.
7
4
 
28
 
! Отговори
Абе колбасар преди 1 година
Забрави ли че Германия и Франция бяха гаранти на Минските споразумения и трябваше да следят за това Киев да синизпълнява задълженията. Уйритата като бомбиха деца 8 години мръдна ли си пръста някой от миролюбците в Берлин? Когато трябваше не говори. Сега си мълчи и си трай!
6
6
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ооо, разбира се че няма да диктува мира! Той само ще приеме капитулацията, която вие ще подписвате (както дядоти се е гърчил пред Жуков и Сталин)! Условията ще бъдат много лесни за разбиране, за да не се затруднявате - безусловна капитулация!
5
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Скоро Прассия фалира, путинягата ще се моли да вдигнат санкциите! Ще гледаме див канибализъм в Блатная!
4
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"тъй като Украйна оказа впечатляваща защита" - пишете в тубата "The Ukrainian army is retreating west from Donbass in panic" - да видите как вчера украинците изоставиха позициите си по пътя - Бахмут - Лисичанск и изоставиха 15,000 армия на укрите да бъде обградена в новия котел - Севернодонецк. От утре се подгответе да гледате как "тик-ток чеченците" се разхождат по улиците в Лисичанск.
3
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хората вече руски паспорти получават, тоя за отбрана говори.
2
26
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
То това е ясно, само родните рублофили не са го осъзнали още хаха
1
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Внуци на нацистки СС-генерали още по-няма да диктуват мира и бъдещето.