Петков обвърза членството на ПП в "Обнови Европа" с изключване на ДПС

Нулевата търпимост към корупцията на локално и европейско ниво, иска той
Обновена: 30 май 2022 19:19 | 30 май 2022 19:15, Анисия Иванова
95
Петков обвърза членството на ПП в "Обнови Европа" с изключване на ДПС
Снимка: БГНЕС

Премиерът Кирил Петков обвърза членството на "Продължаваме промяната" в либералната парламентарна група "Обнови Европа" в Европейския парламент с изключването на ДПС от европейската формация.

Нулевата търпимост към корупцията трябва да е от локално до европейско ниво, е заявил Петков пред френския президент Макрон и нидерландския премиер Рюте на заседанието на "Обнови Европа" в Брюксел, което се проведе преди началото на срещата на върха на Европейския съюз, съобщи БНР.

Премиерът заяви, че това, което ще настоява, преди партията му да стане част от европейското либерално семейство, е въпросът за корупцията да бъде третиран не само на локално, но и на европейско ниво.

"Единственото условие, което аз исках да обсъдим и ще продължим да обсъждаме, е, че за мен е много важно, когато говорим за нулева толерантност към корупцията, тя да бъде от локалното ниво до Брюксел. Което означава, че да има един нов стандарт на европейските политически семейства, така че да не си затваряме очите за локална корупция, а на брюкселско ниво да се чувстваме, че всичко е наред. И много се радвам, че и Рюте, и Макрон казаха - да, това е новата Европа", коментира той.

Запитан дали, за да влезе неговата партия там, той поставя като условие излизането на ДПС, Петков отговори:

"Аз бих попитал какво ДПС трябва да направи, за да се чувства част от този нов стандарт. Примерно как биха оправдали хора от "Магнитски" да са в техните ръководни роли, на първите редове на парламента, когато говорим за по-висок стандарт на ниво корупция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Той е обещал, че ще изхвърли ДПС и ще го направи. Браво за куража на г-н Петков, първият премиер, който повдига този въпрос! А ДПС са творение на ДС, с помощта на руските служби.
55
3
 
5
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
ДПС я създадоха ДС ...сори , редактора се бъзика.
54
3
 
7
 
! Отговори
До 58 преди 2 години
ДПС я създадоха ДПС ,а Доган я оглави .Идеята е да бъдат контролирани българските мюсюлмани, а това че сокола злоупотребява е друга бира , а и той е по близо до Русия отколкото до Ердоган , някой ще рече че е случайно...я бе?!
53
3
 
18
 
! Отговори
Майора преди 2 години
Кирчо , с какво партията на подмяната е по добра от ДПС? С лъжи и измами и фалшификации дойдохте на власт с машините на Мадуро и с подкрепата на олигарсите начело с Божков и Прокопиев! Не мислите за държавата , теглите непрекъснато заеми , инфлацията е двуцифрена , цените растат! За нула време направихте поразии колкото другите за повече от 10 години и никой не ви иска!
52
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако кирчо успее да пребори българската корупция , а после се справи и с европейските бюрократични корумпета, ще пиша името му само с главни букви.
51
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички гербави медии злорадстваха как Киро е лицемер и измамник, защото видиш ли, ще е в една ЕС партия с ДПС. Опровергани за пореден път. Разбирам защо са пуснали тролетариата да *** из форумите. :) Браво, Петков.
50
5
 
15
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
"Дошли диви, изгонили питомни"! Не че ДПС са ми по сърце, обаче просто Кирчо вече кърти мивки, и то в Европа! Не си е добре с главата това момче, но и ние не сме, щом ги търпим, и ги чакаме сами да паднат!
49
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кирчо да не цели етническо напрежение в България?Няма капка мозък в главата.Ако е нацист?Ако са му промили мозъка?Закъсали сме го.Досега в мир живяхме.
48
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Случаен минувачСъберете се неколко български турци, искайте да се върна Боко, нали му давахте кадъни да го задоволяват, после наведете поглед към земята и марш обратно в дупките, откъдето сте излезнали :))))
47
4
 
11
 
! Отговори
Сега преди 2 години
Не се заблуждавайте.ЕС създаде ДПС .По тяхно знание бе внедрена тази партия
46
8
 
12
 
! Отговори
Случаен минувач преди 2 години
Този трябва да го свалим от власт! Времето е топло, давайте всяка вечер да се събираме на Батенберг и да ревнем: Оставка! Оставка! Оставка! Оставка! Както неговите сподвижници правеха през лятото на 2020. Сигурен съм, че сега ще се съберем повече хора оттогава. Да го видим и Рашков имотния дали ще посмее да хвърли полиция срещу нас.
45
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
По минусите съдя, че кадъната е ядосана.......хахахахаха :)))
44
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Агента на ДС Доган, сега се чуди как да се изкара ангелче и неговата, тоест руската рожба ДПС, шах и мат, браво Киро :))
43
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин умря. ахахах
42
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами очакваше се да каже това, и с право. Чий го дири ДПС в партия като тази? Не знам защо Макрон реши да задява нашия по тази тема като се знае, че Петков е принципен до болка.
41
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До НобиИначе какво ще направиш тур че, мейби ще си теглиш ножа сам :))) Ще ни направиш услуга, нема да се налага да идваме при теб :))
40
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези ще се сгромолясат по жестоко и от ИТН !
39
5
 
10
 
! Отговори
Ноби преди 2 години
на кирчо партията ще има 1 г. живот. спомняте ли си друга партия да се е спонинало толкова бързо ?
38
4
 
16
 
! Отговори
Аз промяната преди 2 години
Киро дойде с мадуровските машини назначен нямаш партия провали се България затъна без евродепутати къде си тръгнал измислици лъжи лъжи лъжи грабене репресии Оставка Оставка оставка
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 44Има кадъна която работи в Днес, нормално е да е пълно с българофоби :)) Иначе Доган е известен дори на българските турци, че е агент на ДС, тоест на бившето КГБ, те са спонсорирани директно от Раша :)))