Русия използва трима заложници, за да изнудва Запада

ДНР осъди на смърт двама британци и един мароканец
10 юни 2022 18:00, Йоана Цонева
135
Русия използва трима заложници, за да изнудва Запада
Снимка: БГНЕС

Русия иска да се възползва от тримата чужденци, които бяха заловени по време на сражения за Украйна и осъдени на смърт, като "заложници", за да окаже натиск върху Запада за мирните преговори, заяви в петък високопоставен украински служител.

Двама британци и един мароканец получиха смъртна присъда в четвъртък от съд в самопровъзгласилата се Донецка народна република (ДНР), едно от пълномощните лица на Русия в Източна Украйна, съобщиха руските информационни агенции, предаде "Ройтерс."

Те бяха изправени пред съда, след като миналия месец украински съд осъди руски войник на доживотен затвор за убийството на невъоръжен цивилен в Украйна.

Киев заяви, че решението на съда от четвъртък няма правомощия, че бойците са членове на украинските въоръжени сили и че те са обект на защита по Женевската конвенция.

Вадим Денисенко, съветник в Министерството на вътрешните работи, заяви в петък, че Украйна ще координира позицията си по присъдите с Великобритания, САЩ и Европейския съюз.

Още по темата
"Процесът срещу чужденците повишава залозите в преговорния процес в Руската федерация. Те ги използват като заложници, за да окажат натиск върху света във връзка с преговорния процес", заяви той пред националната телевизия.

Мирните преговори между Украйна и Русия са замразени. Русия обвинява Украйна, че блокира преговорите, но Киев твърди, че вината е на Москва.

В рамките на отделен преговорен процес Турция ръководи опитите за осигуряване на безопасно преминаване на зърно, блокирано в украинските черноморски пристанища, блокирани от Русия.

Русия не коментира веднага забележките на Денисенко.

Двамата британци и мароканецът бяха признати за виновни в "наемническа дейност и извършване на действия, насочени към завземане на властта и сваляне на конституционния ред" на самопровъзгласилата се ДНР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


135
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Ин и Ян - За 2 месеца с по паничка попара и чашка вода и ти ще станеш фиданка.
40
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да им пуснат по един откос и после да кажат, че Зеленски ги е застрелял, западняците с тени умствен капацитет ще повярват.
39
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Преди 500 години не е имало размени на военнопленници и нещата са били добре ... А сега "човешкият живто, безценееен аа уу" ... пфф смехория! СИЛАТА определя! Само тя и НИЩО ДРУГО!
38
3
 
4
 
! Отговори
Ин и Ян преди 1 година
Какъв наемник е този най-вдясно, като го гледам само е кожа и кости, най-вероятно е някой изпаднал наркоман от Северна Англия. Другите 2ма и те не ми приличат на професионални войници.
37
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия какво правеla на територията на суверенна държава??!?!?!?!? Tова за Крайна ли говориш? Суверенна? Дали не си се объркал нещо? Крайна от 2014-та е под диктовката на САЩ. То даже на Зеленски охраната му не знае нито краински, нито руски... Крайна едно решение не е взела без да поиска одобрение от САЩ... И ти ми говориш за суверенна държава? Не, Русия навлезе на територията на васална колония и ***... което ми напомня че и на нас ни сменят управлението: имаме си нов посланник, хахаха.
36
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дали са наемници или редовни е все тая. Просто си вършат работа хората. Дядо и той се би в Сърбия ... я за сърбите, я за некви американци. Върна се с една тораб със златни зъби хиххиехеиеххи
35
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За запада смъртта на трима е свтовна трагедия, а смъртта на милиони просто ежедневие.
34
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако журналистите вярват на това, което преписват, е жалко. Ако не вярват, но все пак публикуват глупости, е още по- жалко. Проблемът е, че си подценяват читателите, надявайки се да ги излъжат.
33
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Така и не разбрахме защо са наемници. Ако не сте наясно масово хора от цял свят-преимуществено бивши военни, но ианархисти идеалисти, дори хора никога не докосвали оръжие отидоха в Кобане и се биха срещу ислямистие. Имаше дори една канадка манекенка. Хората отиват да се бият срещу ЗЛОТО. Даже самите кюрди ги филтрираха, ако някой не се справи в обучението се прибираше у дома
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Смешна статия. Трима никаквци, щели да изнудвам запада с тях ...
31
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия кво правят там изобщо. Решили да си поиграят на война и да избиват славяни. Сега обаче нещо не им е вече забавно
30
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако бях на мястото на западняците повече бих се притеснявал какво са изпяли заловените висши офицери и ръководителите на лабораториите.
29
9
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До безсмъртния, Тези смъртници чий го търсят и дървят там?>>>че си и нагъл! Русия какво прави на територията на суверенна държава? Ммм
28
3
 
14
 
! Отговори
Комик треторазряден преди 1 година
Аз Зеления любител на белото и направил зависими ,хората в Мариопул и Азовстал, добре че ЕС - Урсула, Борис,Шолци , Мишел,Столтенберг и други БУДАЛИ ни вярват!!!!! Правим постановки и ривем ! Давайте "белото" да се освежа!
27
12
 
5
 
! Отговори
до 19 преди 1 година
Чудесно, значи очакваме масови разстрели на вагнеровските наемници.Те съвсвем официално са платени. А средностатистиески бивш военен дошъл да се бие в Украйна живее по-добре от руски офицер, да не говорим за масовата руска *** не видяла тоалетна чиния. Та хората са там да се борят за идеали, не като руснаците за ПутинУ и за Пералня
26
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Най-малкото ще дадат още един коз в ръцета на Украйна а доброволците ще се бият до последно и няма да се предават.----->>> Не, не, не. Наемниците ще си съберат куфарчетата и бегом вкъщи. Ти какво мислиш, че те нямат избор ли? Ооо, ще отидат някъде, където не разстрелват наемници, ами ги разменят. Конфликти в света - много. А и да няма: ще изчакат годфина или две, ще се появи. Те до тука за 3 месеца ако не са изкарали лев да почиват няколко години...
25
2
 
23
 
! Отговори
Христо преди 1 година
Алооо днес бг - трима чужденци заловени по време на сражения...много меко се изразявате нещо.Това са наемници които убиват за пари...каква женевска конвенция ви гони.Ако бяха от Вагнер как щяхте да ги охарактеризирате - като главорези сигурно.Пропаганда скапана ....кой ще ви отразява някой ден като медия незнам.
24
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Русия да не ви е Кракозия бе? Това да не е као по хамериканските филми дет един хамериканец избива цяла армия?
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А кучетата душат ли си задниците?
22
4
 
11
 
! Отговори
Нане преди 1 година
Тия нема да ги убият... По интересно е за други къде къде по големи натуфски рибки... За тях ли кви преговори се водят на тъмно... ==)))