Вархеи: Надявам се РСМ да започне преговори сега

Той призна, че няма напредък по темата
17 юни 2022 17:37, Росен Стойчев
34
Вархеи: Надявам се РСМ да започне преговори сега
Снимка: БГНЕС/EPA

Надявам се Северна Македония и Алнбания да започнат преговори с ЕС още сега.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Варехеи, цитиран от БНР.

Дипломатът се надява, че става въпрос за дни, а не за години.  Той обясни, че желанието му е да не се удължава чакането, заради вътрешнополитически причини в България.

"Мисля, че в българската страна има пълен застой по темата, което не ме прави щастлив. Аз прекарах всеки вторник от седмицата там, за да се опитам да договоря решение", обяви Вархеи.

Очаква се Франция да направи своето предложение за споразумение. Вархеи обяви, че не е запознат с подробности по темата.

Дипломатът се надява, че има вариант преговорите да започнат скоро. Това трябва да стане ясно през следващите седмици.

България и Северна Македония продължават с преговорите, за да намерят вариант за договаряне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
0
 
! Отговори
Нещата се решават с преди 1 година
преговори,компромиси,до постигането на взаимно приемливо решение.Този службаш казва,че в българската страна има застой по темата.А казва ли какъв напредък е постигнала севмакедонската страна?Няма как да каже,защото няма какво да каже. Но показва двойствената политика на ЕС,чийто изпълнител е.
27
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво очакваш?Нали от теб зависи.Много странен човек.Ако иска Македония в ЕС,може веднага да го постигне.
26
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
България е нереформирана и това е видимо за Европа и всички мислещи Българи.Какъв си ти да даваш критики към Македония без да си запознат изобщо с тях.Заеми се с реформите в България първо и след това почвай с останалите държави. България излезна най-шовинистичната нация в Европа,а обвиняваме че други държави били такива.Македоците са Македонци с историятат ти и без нея.Инне са такива от 1944 година,а поне 1,5 века назад,когато и Българите стават Българи.Едновременоо
25
0
 
0
 
! Отговори
"до дни" преди 1 година
Така се взимат исторически решения. До дни.
24
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Мисля, че в българската страна има пълен застой по темата, което не ме прави щастлив."--->>> А защо ние да имаме развитие по темата? Какво развитие да имаме? Да се чувстваме по-малко българи или да се чувстваме по-податливи на крадене на история? Или да се чувстваме по-добре че ни мразят или дискриминират в РСМ? Какво развитие може да има по темата? Развитието трябва да е от страна на РСМ!
23
0
 
2
 
! Отговори
вида преди 1 година
Не разбирам защо нашата дипломация не изпрати веднага до В,рхей и ЕС нота, че не ние спираме Северна Македония, а тя не изпълнява ценностите и принципите, залегнали в документите на ЕС. Ако трябва даже може да заплашим да не подкрепим Украйна, ако ЕС не постави ясно пред кандидатката какво трябва да изпълни. Защо се гънем и не поставим остро въпроса, че няма нужда да ни сочат нас с пръст. Тези чиновници в ЕС много си позволяват. Не разбирате ли, че хората се отвращават от двойния стандарт.
22
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надявай се. Вето завинаги! Предателят Киро ще бъде свален преди да извърши предателството.
21
0
 
5
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Верхайски с глупавата идея на наврете не реформирана Македония посткомунистически динозавър в ЕС само да не я оставим на влиянието на Русия ще изтървете България далеч, далеч по важна държава икономически , ресурсно и геостратегически ... натискайте още малко и даже русофобите като мен ще гласуват за излизане от ЕС на референдума, а той идва неминуемо ако ги прекарате македонците през гърлото на българите така сурови ...
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този Вархеи стана по-досаден и от Кулеба. Голям навлек!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Престанете да ни притискате,бе!Що не налеете малко акъл на македонците,а като хиени сте се настървили срещу нас?
18
9
 
1
 
! Отговори
Ей големи сте .... преди 1 година
Разбирачи ! Нищо не разбирате ама си пишете едно и също ! Македония ще започне преговори със ЕС това е положението ! Ако не сте разбрали как ще стане си е ваш проблем ! Ще им бъде разрешено след гаранции от ЕС ,че те ще извършат това което ние искаме от тях ! Но има един вариант не ние ,а те да не искат да извършат тези промени ,но е малко вероятно .
17
1
 
3
 
! Отговори
до 15 преди 1 година
Дойната крава ЕС? Какво сме надоили от тази крава 90% от българите? А какво тя е надоила от нас? И какви са тези грозни думи от устата на един евроатлантик, как може такова нещо!
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Сън, сън е бил тихият двор. Сън са били белоцветните вишни ... Но Вахрей да не спира, надеждата умирала последна.
15
1
 
9
 
! Отговори
бай Даньо преди 1 година
Какви вътрешно политически причини има в България бе аланкоу!? В България има пълно единодушие по ВЕТО-то уникално единство, което не сме имали между политици, граждани , учени и интелектуалци ... само Киро случайно минаващ не в час но и той осъзнава че ако направи нещо извън тоя консенсус против България си отива на часа! Ало бай Верхайски!
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макетата подкупват наляво и надясно европейски политици, но само могат да се надяват, щото ние сме най-криви на Балканите :))
13
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вместо Радев да се пъчи, по добре е Референдум по темата. Ще ми е много интересно как нашия "смел" народ ще гласува против отпадане на ветото като ясно съзнава че дойната крава ЕС може да спре кранчето, че някой секретар на САЩ може публично да унижи и Радев и Парламента ..както се случи с Орешарски. Всички сме силни на маса, ама търпяхме мутрите и само Дони обяви "Не на страха" - за трезвениците които помнят. Смелчаци .напред :)
12
0
 
9
 
! Отговори
От народа преди 1 година
Този да си гледа работата. Въобще не му е работа на никой чуждестранен гражданин да се бърка в нашата история. Това, че на сащ и ЕС им трябват повече държави да им плащат сметките, това нас не ни интересува. Не виждате ли, че отново се прави разликата между източна и западна Европа. Вече не произвеждаме както преди домати, краставици, чушки, а внасяме от Испания и Турция, Гърция....това е пародия!!!!
11
0
 
9
 
! Отговори
Т преди 1 година
Ей, големи връзки извадиха тия от РСМ. Тия в Брюксел малко като партийни лидери от соца- Да вземете тука едно наше момче, малко не става, ама другарите са взели решение.
10
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Вархеи ми прилича на нацист, от кое ли племе е, да не е шваба?!
9
1
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 1 година
Киро и този е излъгал :)