Вархеи: Надявам се РСМ да започне преговори сега

Той призна, че няма напредък по темата
17 юни 2022 17:37, Росен Стойчев
34
Вархеи: Надявам се РСМ да започне преговори сега
Снимка: БГНЕС/EPA

Надявам се Северна Македония и Алнбания да започнат преговори с ЕС още сега.

Още по темата
Това обяви европейският представител по разширяването Оливер Варехеи, цитиран от БНР.

Дипломатът се надява, че става въпрос за дни, а не за години.  Той обясни, че желанието му е да не се удължава чакането, заради вътрешнополитически причини в България.

"Мисля, че в българската страна има пълен застой по темата, което не ме прави щастлив. Аз прекарах всеки вторник от седмицата там, за да се опитам да договоря решение", обяви Вархеи.

Очаква се Франция да направи своето предложение за споразумение. Вархеи обяви, че не е запознат с подробности по темата.

Дипломатът се надява, че има вариант преговорите да започнат скоро. Това трябва да стане ясно през следващите седмици.

България и Северна Македония продължават с преговорите, за да намерят вариант за договаряне.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
11
 
! Отговори
Кънчо преди 1 година
вижте ся...тия явно докато не се пречупим няма да ни оставят. На есен нови избори и референдум за ЕС. Нито в шенген ни пуснаха, обача пък ни набиват канчето яко всеки път и за всичко, нямаме гластност в този съюз и общо взето вече и пари спяха да дават толкова. Айде малко да втвърдим тона и стига сме се хилили само като селски моми на тия сбирки...сещайте се за кой говоря.
7
1
 
7
 
! Отговори
Morski преди 1 година
Тези женфъри не виждат ли, че с натиска си върху нас, а върху РСМто само подаряват България на Путин, за което не съм съгласен! Или това е договорката им.... Пак някой разполага и разпределя нашето, но не си "бара" неговото! Вчера европуйките настоява ха Украйна да направи отстъпки на Руската ФЕРМЕНТАЦИЯ, днес България също на Руската ФЕРМЕНТАЦИЯ.... Кога меките китки ще разберат, че така повтарят събитията от ВСВ и отстъпките към Хитлер?
6
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Надеждата умира последна ;)
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дреме ми какво си мисли един мастит брюкселски чиновник!!! Какво значи "в българската страна има застой"?!? Ние ли кандидатстваме или РСМ??? И ако е РСМ, защо ние трябва да сме проактивни, а не те?!?! Ще има застой дотогава, докато РСМ не покаже друго лице, или докато не се намерят национални предатели в нашето управление. Това са двете възможности за членството на РСМ в ЕС!!!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Пич преди 1 година
"Мисля, че в българската страна има пълен застой по темата" Това наистина ме развесели :) Горките македонци са се счупили от бачкане, направо тичат. Но в София има застой...
3
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И ние се надяваме БЮРМ да изпълни условията, но до тогава ветото трябва да остане. Нас не ни пускат в Шенген въпреки, че сме изпълнили условията, а БЮРМ нищо не е изпълнил и тоя иска да ги пуснем.
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
надявал се на дни?! ами след около 30 000 дена може и да стане...
1
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а дано, ама надали! трябва и акъл...