Разследват нелегален трафик на украински бежанци в 14 страни

Повече от 90 следователи от 14 държави от ЕС обединиха усилията си
23 юни 2022 20:52, Петя Славова
17
Разследват нелегален трафик на украински бежанци в 14 страни
Снимка: БГНЕС

Полицейската агенция на ЕС Европол съобщи днес, че е идентифицирала девет заподозрени трафиканти на хора, които се насочват към украински бежанци онлайн, тъй като се засилват опасенията, че уязвимите хора, бягащи от разкъсваната от война страна, могат да станат жертва на трафик.

Повече от 90 следователи от 14 държави от ЕС обединиха усилията си в "ден на действие", ръководен от Нидерландия на 23 май.

Те откриха девет потенциални жертви и близо 42 подозрителни онлайн платформи, предава БГНЕС.

Разследващите разгледаха публикации, предлагащи на бежанците помощ за транспорт, настаняване и работа - някои описани като "фотосесии".

Те са наблюдавали сайтове за запознанства и набиране на персонал, както и платформи, предлагащи сексуални услуги.

Публикациите са били насочени конкретно към украински бежанци. Европол заяви, че те са били привличани с "предложения за "светло бъдеще", които ги подмамват да бъдат сексуално експлоатирани".

През март полицейската агенция предупреди, че украинските бежанци са изложени на риск да попаднат в мрежи за трафик на хора, когато пристигнат в ЕС, и призова приемащите държави да бъдат бдителни.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Ха, ха,ха,хааааааааа преди 1 година
САМО РУСОФИЛИСИТИЦИТЕ НЕ ОБИЧАТ У НАС УКРАИНЦИТЕ.....ИНАЧЕ ВСИЧКИ ГИ ПРИЕМАМЕ И ЩЕ СЕ ГРИЖИМ ЗА ТЯХ!!!
13
3
 
1
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
ВСЕКИ УКРАИНЕЦ ---Е ДОБРЕ ДОШЪЛ В БЪЛГАРИЯ И ... ВСЕКИ ВРАГ НА РУСИЯ ---Е НАШ ПРИЯТЕЛ!
12
0
 
3
 
! Отговори
Теди преди 1 година
ДА А МРЪСНИ СВОДНИЦИ КАТО МАР ТИНА АТАНАСИНСКИ ТОВА И ЧАКАТ И СА МНОГО ОПАСНИ - БЕДНИ И БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА СА ЛЕСНА ПЛЯЧКА И МНОГО СЕ ЗЛОУПОТРЕБЯВА С ТЯХ ПРИ ВСИЧКИ СЛУЧАИ СТАВАТ ЖЕРТВИ НА ИЗКЛЮЧИТЕЛНО НАСИЛИЕ ПОНЯКОГА ПРЕЗ ЦЕЛИЯТ ИМ ЖИВОТ
11
1
 
7
 
! Отговори
Велком Рефюджис преди 1 година
Значи за черни и кафЕви - може. За белите - Фуй ....
10
0
 
6
 
! Отговори
Толераст преди 1 година
Не че нещо ама къде бяха тези обединяващи усилията си следователи когато десетки хиляди Афро и Арабски мигранти нарушаваха граница слкед граница на Европейския съюз използващи трафиканти и плащащи на всякакви измислени "спасители" за да бъдат транспортирани БЕЗ ДОКУМЕНИТИ до Германия , Франция или Англия ..... Кво стана със "свободното придвижване" на толерастка Европа ?
9
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Полицейска агенция предупредила, че украинските бежанци са изложени на риск да попаднат в мрежи за трафик на хора, когато пристигнат в ЕС, а Борко иска /предлага/ Наглобритания да депортира нелегалните украински бежанци в Руанда.
8
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Наско много си ***. Айде бягай към Русия.
7
1
 
8
 
! Отговори
Цеко преди 1 година
Че какво му е нелегалното, пристигат като туристи, с паспорти, превозвани с автобуси и организирани туроператори. Плащат си транспорта, ние плащаме курорта на морето и когато трябваше да ги преместят във вътрешността на страната, туроператорите организирано ги върнаха.
6
1
 
11
 
! Отговори
Асан преди 1 година
Вън от Съни бийч - нелегален трафик на урки :)))
5
2
 
11
 
! Отговори
Досега бяха жертви преди 1 година
на война, сега станаха жертви на трафик. Важното е все жертви да ги изкарвате, да ги жалим и да се грижим за тяхното благополучие.
4
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В България са на сигурно. Може да няма кой знае какво, но отношението към украинските беженци е добро имат що годе условия и са в безопастност.
3
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"КАКЪВ ЕС Е ТОВА???? КЪМ ТОВА ЛИ СЕ СТРЕМИМ???И ДАЖЕ САМИ СИ ГО ПРИЗНАВАТ! ПОЛИЦИЯ НЯМА ЛИ!!!???" - как ще няма полиция в сивия сектор? Ходи да видиш как им правят дудуТци но Лъвов мост.
2
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А, трафик на украинци към морските курорти на ЕС, ще разследват ли?
1
3
 
24
 
! Отговори
ИЗВОДЪТ Е преди 1 година
ЧЕ В СТРАНИТЕ ОТ ЕС ИМА ОГРОМНА СЕКСУАЛНА ЕКСПЛОАТАЦИЯ НА ХОРА!!!! Е КАКЪВ ЕС Е ТОВА???? КЪМ ТОВА ЛИ СЕ СТРЕМИМ???И ДАЖЕ САМИ СИ ГО ПРИЗНАВАТ! ПОЛИЦИЯ НЯМА ЛИ!!!???