Вучич: Надявам се да има решение за България и РСМ

Очаква напредък
23 юни 2022 19:45, Росен Стойчев
50
Вучич: Надявам се да има решение за България и РСМ
Снимка: БГНЕС/EPA

Надявам се да намерим решение за българската позиция за Северна Македония.

Още по темата
Това обяви държавният глава на Сърбия Александър Вучич, съобщи Данас.

Днес Вучич присъства на срещата на върха на ЕС. Основна тема ще е старта на преговорите със страните от Западните Балкани.

"Надявам се да се намери решение за българската позиция, но не съм сигурен. Говорим с македонския премиер и не мога да кажа, че е доволен", коментира Вучичи.

Той говори и за това дали е приемливо двустранни въпроси да са част от преговорите за присъединяване. Вучич каза, че подобно нещо става и със Сърбия.

ЕС настоява страната да се разбере с Косово, преди да напредне в преговорите. Той коментира, че неговата страна не очаква нищо от македонското правителство.

Очакванията на Сърбия е те да съжителстват като братски народи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
14
 
! Отговори
1234 преди 1 година
Ти ли, бе, надяваш се да няма решение, държиш македанците-север и ония от зайчарника на рама в орбитата на белград-кремъл, югославска комунистическа ***
13
4
 
20
 
! Отговори
Не може албанецът преди 1 година
да говори"вие сте хаос,пълен хаос,вие сте позор".Това е нечувано нагло изявление по отношение на страна член на ЕС.Това е илюстрация какво да очакваме от тези политици,ако ги пуснем в ЕС.Злоба,омраза,скандали.Албанецът защо не се сърди на ЕС,че не приеха отделно разговорите с Албания,а отваря кална уста срещу нас? МВнР трябва да викне посланика на Албания и да отправи протест.
12
1
 
9
 
! Отговори
Дядо Ильо войвода преди 1 година
Надей са кучич, но по-полека! Бързата *** (сърбежна) слепи ги ражда (северняци ли са ,мъкидонци са ,или кьори скипетарии) .!.
11
2
 
16
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Ще има, скъпи Вучич, когато хванете юздите на югославската администрация, която сами създадохте в Македония :) Защото вие и братушките наложихте македонизма по тези земи с хубавата идея собствените ни сънародници да ни мразят и в червата. Трябва да призная, че беше брилянтен ход и наистина след 70 години върза декиш. В момента тия смотльовци там наистина си вярват, че България им е най-големият враг!? Само дето не съм сигурен, дали вече тази позиция не почва да играе и на вас лоша шега.
10
2
 
9
 
! Отговори
Не българската, преди 1 година
а северно македонската позиция по френското предложение.В самите отговори на Вучич и Ковачевски се съдържа неразбирането им къде са и какво се очаква от тях. Те са отишли(по-точно Ковачевски) да молят и да си променят вижданията,за да отговорят на френското предложение.Но виждате какви чугунени глави са.
9
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
На другия чичо Ана Бърнабич какво му е мнението?
8
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
надеждата мре последна
7
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 4Сърбежите ше влезнат след БЮРМ-ите))))))Затова ли са затворили половината преговорни глави и ЕС им обещава най-късно 2026г.да влезнат в ЕС
6
3
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Така както го разбирам френското предложение излиза, че северняците трябва да ни правят френска любов за да влязат в ЕС. Затова предложението е добро за нас, а те се дърпат. Европейски ценности, какво да се прави.
5
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е лошо да се появи технически проблем в газопровода за Сърбия?
4
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя руски поцелуйко на нищо да не се надява!
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Нито Северна нито Македония.Вардарска или както си искат и нека да са приемат навсякъде
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дългуч кво те брига тебе РСМто, гледай си Белградския пашалък.
1
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя пък какво прави в Брюксел?