ЕС призова Северна Македония да действа отговорно

Очаква реални решения от македонското правителство
4 юли 2022 18:24, Росен Стойчев
36
ЕС призова Северна Македония да действа отговорно
Снимка: БГНЕС/EPA

ЕС приветства напредъка между България и Северна Македония.

Още по темата
Това обяви европейският говорител Ана Писонеро, съобщи БНТ.

Продължават протестите в Северна Македония. Опозицията в страната отхвърля европейските идеи за стартиране на преговори за присъединяване към групата.

"Дойде моент да се вземат отговорни решения в страната. Призоваваме всички групи в страната да действат отговорно, за дадем старт на толкова отлаганите преговори", заяви Писонеро.

Говорителят похвали идеите на Франция за старт на разговорите. Тя смята, че те отговарят на всички интереси по темата.

Македонското правителство обяви, че споразумението е приемливо. Опозицията обаче го отхвърля.

Продължава диалога по темата.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
1
 
! Отговори
Лъжлив Съби преди 1 месец
За к'ва отговорност става дума? Вие не разбрахте ли, че всички в ЕС Сте "фашисти" - французи, гърци, българи, германци !! Няма да се учудя утре, ако подпалят нещо друго! И ще си говориме за търпимост и добросъседски взаимоотношения! Македонец-интернационалист и добросъседски взаимоотношения! УТОПИЯ!
34
0
 
2
 
! Отговори
Такива са си преди 1 месец
До Анонимен9-те и на такива приличат.
33
1
 
6
 
! Отговори
Трпя Мак ама докога. преди 1 месец
До Трпе МалКъде сте тръгнали ,към обединена Европа и свободната търговия бе калпаци;щом не искаш,сакаш нищо от България.
32
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
македонио македонио още сега започнаха съветите и напътствията , ще си робска страна ако влезеш в европа
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А сега да видим как ес ще действа с Македония пак ли ние ще сме виновни че те са с промити мозъци и само симолират че искат ес а гледат към Сърбия, като искат да си се съберат, да ни оставят историята и да се оправят, а Европа да се извини на България че заради едни промити мозъци ни извиваха ръцете
30
0
 
10
 
! Отговори
До Трпе Мал преди 1 месец
Виж,не си сбъркал че си бил в български сайт,явно ти идва в повече,защото с години си облъчен от неистини и вероятно симпатизираш на Мицковски.Извинявай,но за нас той един изхабен артист,един *** който парадира с лъжи и посредник на удбащите.И ние имахме такъв Сидеров.А колкото до факултета в Любляна,един прекрасен град,преди време стана официално известно за какво се използва "македонистиката",и от кои и пак си е там сръбската машина и здраво работи за да ви използва.
29
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Само един път да ви вкараме в кошарата и посля яко стригане!!!
28
3
 
4
 
! Отговори
Маке преди 1 месец
До анонимен 23. Видете сега брака блгари... Аман, не ни помагаите!Македонскиот народ умно рекол: Не се коле цел вол, за да направиш една шницла. Кои разбрал, разбрал.
27
16
 
2
 
! Отговори
Трпе Мал преди 1 месец
За момент ми светна дека несвесно правам голема грешка а тоа е дека треба да ги боикотирам и вашиве медиумски писаниа , моиа грешка е што воопшто отворив блгарска новина и ви пишав коментар ....нема да се повтори , примете го извинението и се надевам дека никогаш нема да се сретнеме ... овер енд аут .
26
0
 
14
 
! Отговори
toti преди 1 месец
Я ги оставите на мира,да върви да сърба попарата си в средновековието !!!
25
0
 
25
 
! Отговори
До 24 преди 1 месец
Чети само старите автентични документи от Държавния български архив,всичко друго е бош лаф ,свободни съчинения на сръбската пропаганда и македонски еничари " професори",а глашатая им е измисления " революционер" Мицковски,пародията на днешния ден.
24
25
 
1
 
! Отговори
Трпе Мал преди 1 месец
До 22 - Во некои други констелации може и ке се заинтересирав за вашиот правопис и граматика затоа што сепак познаването на иазик + секако е предност , мегиутоа сега веке не . Од тотално незаинтересирана личност за блгарските работи сега веке гледам потекло на производите што ги купувам од продавница , за да не иа направам грешката и да купам нешто ваше ....
23
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Макета вижте сега, единствено ви спасява това, че ви смятаме за българи, което отричате с обиди към татковината си, сами си носете кръста тогава, нема вече да ви помагаме :) То бива неуважение към нас, ама вашето преминава всякакви граници :)
22
1
 
18
 
! Отговори
До 17 преди 1 месец
Ако напишеш буквата "ъ" която се изговаря,но не се пише заради намесата на сърбите през 1945 г. и буквата " щ" вместо " шт" ще ти е по лесно.Още ли не си разбрал,че деморализирането на РСМ чрез удбашката политика и полицейщина е само в РСМ все още.Никой друг етнос от бивша Югославия не е засегнат освен съзнателния геноцид в/у българите след ВСВ.Тито е хърватин,хърватите са съхранени,различни от сърбите и сега са напред,словенците нищо общо със сърбите,албанците,само българите са преформатирани
21
21
 
2
 
! Отговори
Трпе Мал преди 1 месец
До 20 - Дзвезди или не тоа ви е. Додека на факултетот во Лиублиана македонистиката цвета . За две децении се одбранети повеке од 80 дипломски и мр. трудови по македонски иазик , од кои 3 се наградени со престижната награда ,,Ф.Прешерн,, вие праи те си муабет шо е диалект а што е иазик. Ете затоа за Македонецот поблизок по род ке му биде Ианез од Марибор , а Гане од Габрово ке го смета за далечен како што му е подеднакво далечен Азис од Узбекистан ...
20
0
 
19
 
! Отговори
До Трпе Мал преди 1 месец
Пак ли звездите ти говорят
19
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Смисъла на ени.черската опозиция е да влязат в ЕС без ревизия на историята и фалшификациите ,да остане македонизма защото разбута ли се,сръбските служби поддържащи разделението ще бъдат разобличени.И техния идендитет за който много държат ще се окаже постигнат с принуда,насилие,извращения и затвори със системно зомбиране и налагане на омраза между един народ в две държави.Истината не ги устройва фалшивите,а езика,кирилицата е няма да стане.
18
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
За да си в ЕС, не требва да показваш омраза кън никоя членка, тез от безсилие с опитите си да подкупят незначителни европейски политици, взеха да си показват злобната си същност :))) Най-смешното е, че тези които скандираха за българите фашисти, са българи, не са албанци, не са сърби а българи :)))
17
18
 
4
 
! Отговори
Трпе Мал преди 1 месец
До 13 - Од блгарски имам само општи познавана поради блискоста на иазиците , ако кажам дека го знам тоа ке биде лага . Српски и хрватски знам одлично како говор така и пишуване и граматика ...
16
0
 
1
 
! Отговори
До 11 преди 1 месец
От къде извади такава "гигантска" логика?