Премиерът на Естония подаде оставка

Започва разговори за нов кабинет
14 юли 2022 13:50, Росен Стойчев
39
Премиерът на Естония подаде оставка
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Естония обяви, че подава оставка, съобщи РТЛ.

Днес Кая Калас обяви своето решение.

Още по темата
В петък ще свика заседание на парламента, за да получи мандат за сформиране на ново правителство.

Планира партньорство с консерваторите и социалдемократите. Така ще реализира достатъчна подкрепа за мнозинство.

Калас обяви, че за да се формира ново мнозинство е нужно да разформирова настоящия кабинет. Така ще избегне управлението на правителство на малцинството.

Държавният глава Алар Карис обяви, че новите министри бързо трябва да започна работа. Предстои да бъдат взети важни решения.

Общи избори ще се проведат през следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Augusto Pinochet преди 1 година
КАКТО КАЗА ВЪНШНИЯ МИНИСТЪР НА ДОБРИЯ ЧОВЕК. ЦИТИРАМ ПО ПАМЕТ - "ВЕННИТЕ ДЕЙСТВИЯ НЯМА ДА СЕ ВОДЯТ ДО ПОСЛЕДНИЯ УКРАИНЕЦ, А ЩЕ СЕ ВОДЯТ ДО ОСТАВКАТА НА ПОСЛЕДНИЯ ЕВРОПЕЙСКИ ПРЕМИЕР"
24
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен тази клоунът бозо падна, клоунът про100киро падна, в Италия пада правителството, Макрон му гори чергата, Байдън я изкара още някой месец я не, Трюдо го псуват където го видят, в япония видяхте. Путин седи на брега на реката и чака да минат покрай него.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В Италия също се очаква да пада правителството
22
1
 
14
 
! Отговори
Боб преди 1 година
До 23 А още по висок стандарт ще имат в Унгария, където пподължават да купуват руски газ и нефт! Това не е шега, но моите темски колеги си купуват втора къща в Унгария..
21
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Реформаторските партии в повечето бивши соц страни куцат по една единствена причина. Дъртите комсомолчета си гласуват за пропутински партии и спират растежа. Не така обаче стоят нещата с Румъния и Чехия, които традиционно не са били толкова силен съюзник на СССР. Двете държави скоро ще имат абсолютно същия стандард като германци и французи, а русофилски кенеффи като БГ ще си останат последния косъм на опашката.
20
1
 
16
 
! Отговори
Боб преди 1 година
Инфлацията в Естония е 22% най висока в ЕС!Найде първо Кирчо, Джонсън, Драги, сега естонката, а утре Байдън, падат като круши..
19
1
 
18
 
! Отговори
Pen преди 1 година
Мисирките обаче не пишат каква е причината за подаването на оставката......Да не би да има вече социално напрежение, понеже живота е поскъпнал с 50% ?
18
23
 
5
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 1 година
Колега, война с Русия или руска война с някоя държава никога не е спирала с дипломация. Боят ще продължи до пълния разгром на Рашистката дэржава. Няма друг изход. Целият нормален свят подкрепя Украйна, а китайците доволно потриват жълти ръчички, защото знаят кои ще са следващите собственици на богатите руски територии с нефт, газ, скъпоценни камъни, злато и тайно правят заклинания Западът да унищожи Рассия, с която Китай винаги са имали проблеми.
17
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тимерманс, призна за опасност от бунтове и вижда спасението във връщане на въглищата. Ама не казва има ли миньори - афганистанските мигранти не стават за тази работа.Европа я чака зверска инфлация, студ и мрак, поради ГЛУПОСТТА и раболепието на Западните псевдолидери.На нас пък американските ни господари надминаха съветските другари и публично ни казаха да правим правителство. Премиерът вероятно ще определят по-късно.
16
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Георги Марков: Европейските санкции се стовариха върху главите на европейските граждани. Чака ни зимен хаос! Това са думи на отличен политик, като премиера на Бавария Маркус Зьодер.Фридрих Мерц, шефът на ХДС - партията на Меркел и Кол, се обърна с писмо в БИЛД към зелените с призив: Мисленето не е забранено. Направете го заради Германия. Повикът е да се запазят атомните централи.
15
3
 
15
 
! Отговори
О, времена. О, нрави преди 1 година
В Еесовската Зона премиерите на страните-членки падат като круши, а в пиндостанския конгрес се разрази спор между сенатор и юрист относно абортите на бременните мъже.
14
2
 
22
 
! Отговори
хаха преди 1 година
Както сме я подкарали, зимата май няма да остане правителство е ЕС. Най-късно до есента ще се разкарат всички, че зимата хората ще ги разкарат, ама както те си знаят.
13
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Санкциите срещу Русия са и причината да падне правителството в България. Имаше избори във Франция и президентът Макрон претърпя тежка загуба. В момента той е слаб, Шолц в Германия също. Наложените санкции се первърнаха в политическо гробище. Това, което Европа трябва да направи, е да спре войната незабавно чрез дипломация. Санкциите са глупави. Те не работят и никога не са работили - Стив Ханке
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Премиерът на Естония подаде оставка" - Слава богу!
11
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Днес Кая Калас била обявила своето решение, а аз научих за нейната оставка 2-3 дни след оставката на Борко. Как става така?
10
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всяка държава в ЕС се ръководи от национални предатели и лобисти и всички членуват в WEF.
9
7
 
8
 
! Отговори
Ельоменат преди 1 година
Просто диктаторите не подават оставка. Те биват бесени от народа си след време
8
1
 
11
 
! Отговори
БАНко преди 1 година
НАТОВСКАТА ПРОПАГАНДАТА И ЦЕНЗУРА ПОМЕТЕ НАПИСАНИТЕ КОМЕНТАРИ !!! НЯКОИ ГИ ПРОЧЕТОХА И ОДОБРИХА !!!
7
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
егати всичките евролидери се смениха само Путьин ще остане на власт - ти да видиш, ква я мислехме-ква стана
6
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Навсякъде едни и същи "умно-красиви" калинки.