Опашки, отмяна на полети: Хаос по летищата в Германия

Причината - недостиг на персонал
3 авг 2022 10:38, Петя Славова
20
Опашки, отмяна на полети: Хаос по летищата в Германия
Снимка: БГНЕС

В борбата с дългите опашки и отмяната на полети заради претоварването на германските летища доставчиците на наземно обслужване разчитат на стотици служители от чужбина, предава БГНЕС.

"Реалистично е до средата на август да пристигнат 250 чуждестранни помощници", които биха помогнали за облекчаване на ситуацията на летищата в Мюнхен, Нюрнберг и Франкфурт, каза председателят на браншовата асоциация ABL Томас Рихтер, цитиран от "Тагесшау".

Още по темата

Рихтер обаче разкритикува бюрократичните пречки, свързани с издаването на необходимите документи за работа. Поради недостига на персонал на летищата федералното правителство е създало възможност за наемане на временни работници от трети страни - основно от Турция. Временните работници обаче трябва да преминат проверка за надеждност. Целта е да се издават бързо разрешения за пребиваване и работа, заяви министърът на вътрешните работи Нанси Фезер.

Главният изпълнителен директор на летищната асоциация ADV Ралф Бейзел заяви пред RND, че набирането на спешно необходимия персонал може да бъде "значително улеснено чрез по-ефективна и по-кратка проверка, без да се нарушават стандартите за сигурност".

От началото на лятото недостигът на персонал на германските летища доведе до хаос в полетите.

Предупредителната стачка на наземния персонал на Lufthansa влоши допълнително ситуацията. Миналата седмица имаше масова отмяна на полети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


20
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
в Германия няма работници,никакви,мед.сестри,лекари,строители дърводелци готвачи,учители,детски лелки в градините,всички дошли мигранти не работят и са по арабските кафенета
10
7
 
19
 
! Отговори
Напомняне преди 1 година
Направете още една пандемия, и без самолети ще останете, гладни под ло ги на краварите. Свалихте си гащите и се одупихте, а сега ревете, че го закъсахте, защо? То и тук сме зле, ама си натискаме дупетата и само коментираме, как Киро лъжата краде и мандръса Ленчето, но толкова.
9
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Още ваксини, още санкции и всичко ще се оправи скоро...
8
0
 
18
 
! Отговори
Frend преди 1 година
Ми то им писна и на швабите. Всяква мързелива *** се засели при тях и крета само на помощи, а те бачкат. Сега и в Германия , както в Англия ще работи 30% от местните и повече външни сезонни работници. Никой не е щур да хрантути необразовани маргинали от цял свят , които само се плодят и никва обществена полезност.
7
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
ами това е резултатът от ковид мерките... няма да има персонал в много сектори, на хората им писна да ги правят на мааймуни!
6
7
 
24
 
! Отговори
Самюел преди 1 година
Тепърва започват трудностите за целия ЕС. Немското ръководство под диктовката на САЩ вместо да се борят с проблемите в страната си, те с твърдоглавостта си ги увеличават. По руските телевизии всеки ден се говори за това че от 6 турбини за газа по Северен поток-1 работи само . . .една ?Северен Поток-2 е завършен, но немците не го пускат в експлоатация ! Две от турбините на Газпром се намират в заводите Simens и по тях не се работи !?Техническата им документация също не е върната на Русия
5
2
 
31
 
! Отговори
Иван преди 1 година
Къде ли са хората , които уволниха по време на пандемията ....
4
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ми клошовете ще се научат че като плащат за самолетен билет по-малко отколкото за такси ще има и проблеми.
3
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ваксинирани ли трябва да са и колко пъти?
2
24
 
3
 
! Отговори
до 2 преди 1 година
До Хосът,ти нали няма от какво да се притесняваш,на българите косъм няма да им падне от главата,така че не ги мисли другите,те са свикнали да работят,да се борят,да преодоляват трудности,не като вас да хленчат,при положение,че живота ви е безгрижен и всичко ви пада от небето,само единствено,ако някой ден се промени световния ред и ви се наложи да работите,тогава не ви виждам и лай.няния ви български господ не може да ви помогне
1
2
 
42
 
! Отговори
Хосът преди 1 година
тепърва предстои, не само на летищата! Ама не ни се вярва, нали?